«Ζήστε λίγο!»: Οι συμβουλές μιας γυναίκας που πέθανε από καρκίνο στα 35 της έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου

The Jennettes
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
image.jpg

"35 χρόνια ίσως δεν φαίνονται πολλά, αλλά ήταν πολύ καλά!"

Έτσι ξεκινάει η νεκρολογία της Bailey Jean Matheson, την οποία έγραψε η ίδια με προσοχή, πριν πεθάνει από καρκίνο σε ηλικία 35 ετών. Ο ευχάριστος τόνος της, το νεαρό της ηλικίας της, οι εύστοχες συμβουλές ζωής και τα ζεστά μηνύματα στους αγαπημένους της, έλαβαν πολύ μεγάλη προσοχή τόσο στον Καναδά που μεγάλωσε, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

"Μην παίρνετε τα μικρά πράγματα τόσο σοβαρά, και ζήστε λίγο", προέτρεψε τους άλλους η Matheson στο γράμμα της, το οποίο συνοδευόταν από την χαμογελαστή φωτογραφία της.

Η κοπέλα ευχαρίστησε τους γονείς της που της έκαναν "το σπουδαιότερο δώρο", υποστηρίζοντας την επιλογή της να μην συνεχίσει τις χημειοθεραπείες και αφήνοντάς τη να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της όπως επιθυμούσε.

H Bailey Jean Matheson στην Πορτογαλία, λίγο μετά τη διάγνωση. Στην κεντρική φωτογραφία βρίσκεται στη Σαντορίνη.

"Ξέρω πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να με βλέπετε να σταματάω τις θεραπείες και να αφήνω τη φύση να αναλάβει. Σας αγαπώ και τους δύο ακόμα παραπάνω για αυτό", έγραψε η Matheson, που ήταν μοναχοπαίδι.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να εκφράσει τη βαθιά της ευγνωμοσύνη για τους φίλους της.

"Πάντα λάτρευα τους φίλους μου όσο τίποτα, γιατί δεν είχα ποτέ αδέρφια", έγραψε. "Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να αγαπήσω τους φίλους μου παραπάνω αλλά το να περνάω αυτό το πράγμα και να έχω την άνευ όρων αγάπη και υποστήριξή σας, έκανε κάτι που είναι συνήθως τόσο δύσκολο, να μοιάζει πιο υποφερτό και γαλήνιο".

Η φίλη της, Julie Carrigan είπε ότι η Matheson δεν ήθελε το γράμμα της να μοιάζει με μια συνηθισμένη και βαρετή νεκρολογία. "Θέλω να είναι ένα μήνυμα σε όλους όσους αγαπώ", της είχε πει.

H Bailey Jean Matheson με τον σύντροφό της στην Ισπανία

Σύμφωνα με την Carrigan, η αρρώστια ήταν "σαν μια περίεργη ευλογία μεταμφιεσμένη, κατά κάποιον τρόπο, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν κάθε μέρα και το θεωρούν δεδομένο. Όταν μαθαίνεις μια τέτοια διάγνωση, δεν μπορείς να συνεχίσεις να το θεωρείς δεδομένο πλέον. Απλώς κάνεις όσα θες να κάνεις, και λες όσα θες να πεις".

Η Matheson πέθανε στις 5 Απριλίου. Θα ένιωθε και ντροπή και συγκίνηση αν ήξερε ότι οι τελευταίες της λέξεις έλαβαν τόση προσοχή, όπως εξηγούν οι φίλοι της. Θα ήταν πολύ χαρούμενη όωμς να ξέρει ότι ενέπνευσε άλλους ανθρώπους να ζήσουν όσο περισσότερο μπορούν τη ζωή τους, προσθέτουν.

 

Όλες οι φωτογραφίες ανήκουν στη φίλη της Bailey Jean Matheson, Julie Carrigan