REAL LIFE WHO

Jamie Oliver: Πώς κατέρρευσε μία ολόκληρη αυτοκρατορία


The Jennettes

25 Μαΐου 2019

20171206_zaa_d20_130.jpg

Τα εστιατόρια του Jamie Oliver, που περιλαμβάνουν τα Jamie's Italian, Barbecoa και Fifteen, κύρηξαν πτώχευση, θέτοντας σε κίνδυνο 1.300 θέσεις εργασίας.

Ο διάσημος chef ευχαρίστησε το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους καταναλωτές που τον στήριξαν μέσα στην τελευταία δεκαετία και δήλωσε πως είναι "συντετριμμένος" με το γεγονός πως πρέπει να κλείσουν 25 από τα εστιατόριά του.

"Εκτιμώ το πόσο δύσκολο είναι για όλους που επηρεάστηκαν," είπε.

Τι πήγε, όμως, λάθος;

Αφήνοντας το σχολείο στην ηλικία των 16, ο γεννημένος στο Essex, Οliver, ανακαλύφθηκε τυχαία από τους παραγωγούς του BBC όταν εργαζόταν ως sous-chef στο River Cafe στο δυτικό Λονδίνο. Το 1999, πρωταγωνίστησε στο The Naked Chef και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το πρώτο από τα best-selling βιβλία του.

Ακολούθησαν κι άλλες τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ, και ο Oliver έγινε ένας από τους πλουσιότερους chefs στον κόσμο. Το 2002, άνοιξε το Fifteen στο Λονδίνο και έξι χρόνια αργότερα άνοιξε το πρώτο του ιταλικό εστιατόριο, Jamie's Italian. Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο, η επιχείρηση αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες, με έναν αριθμό από τα Jamie's Italian και Barbecoa να κλείνουν, όπως αναφέρει το BBC.

Δύο χρόνια πριν, το τελευταίο από τα θεματικά Βρετανικά εστιατόρια του Oliver, Union Jacks, έκλεισαν, όπως και το περιοδικό του, Jamie.

H Guardian αναφέρει πως οι media επιχειρήσεις του Oliver συνεχίζουν να έχουν επιτυχία, αλλά τα εστιατόρια είδαν εξαιρετική πτώση σε εισόδημα.

Ο Simon Mydlowski, ένας συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο Gordons, ανέφερε στη Daily Mirror πως οι εστιάτορες χρειάζεται να "εξελίσσονται συνεχώς" στην αγορά. "Ο τομέας των εστιατορίων υψηλών προδιαγραφών αλλάζει με έναν απίστευτο ρυθμό και φαίνεται ότι το Jamie's είναι το πιο πρόσφατο brand που δεν τα κατάφερε να διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό," δήλωσε.

 

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'