REAL LIFE WHO

H Ευγενία Χανδρή μέσα από το μαγικό της ντουλάπι θέλει να συστήσει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον πλανήτη


Ελένη Κεχαγιά

6 Σεπτεμβρίου 2019

H Ευγενία Χανδρή μέσα από το μαγικό της ντουλάπι θέλει να συστήσει τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον πλανήτη

Είναι μία γυναίκα που αγαπάει το ωραίο, την Ελλάδα, την εκκεντρικότητα, τη θάλασσα, το φως, τις γεύσεις, τους καλλιτέχνες, το στυλ, τη μόδα, την διακόσμηση και όλα αυτά κατάφερε να τα "κλείσει" σε ένα δικό της "μαγικό κουτί", που όταν βρεθείς μέσα του δεν ξέρεις που να πρωτοσταθείς. Ο λόγος για την Ευγενία Χανδρή, που μέσα από το site της Α magic Cabinet  κατάφερε να δημιουργήσει έναν μικρόκοσμο επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων που μπορούν να χωρέσουν μόνο σε ένα ντουλάπι. Και όπως λέει η ίδια "Πάνω απ 'όλα, διατηρώντας πάντα τη μαγεία". Εμείς μιλήσαμε μαζί της για την απόφασή της να δημιουργήσει αυτή την πλατφόρμα - πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων, το όραμά της, τους Ελληνες σχεδιάστες, την καλαισθησία αλλά και την αγάπη της για την Ελλάδα.

Πώς εμπνευστήκατε το «Α Magic Cabinet»;

Για τρία χρόνια αναζητούσα μια μορφή δημιουργικής δράσης που θα μπορούσα να την ονομάσω δική μου εκτός από τη δουλειά μου στο πλαίσιο της οικογενειακής μας επιχείρησης. Αρχικά, είχα επικεντρωθεί σε ένα coffee table book εμπνευσμένο από ένα τμήμα το οποίο είχα δημιουργήσει στην ελληνική έκδοση της HuffPost, με τίτλο «Thalassa», που είχε να κάνει με όλα τα ναυτικά θέματα. Τότε συνειδητοποίησα ότι η συμμετοχή μου τόσο ως blogger για την αμερικανική έκδοση της HuffPost  όσο και ως συνιδρύτρια της ελληνικής έκδοσής της, μου γεννούσε μια γοητεία μαζί με την ταχύτητα και τη ρευστότητα του Διαδικτύου. Ωστόσο, ήθελα επίσης να ενσωματώσω ένα στοιχείο επιχειρηματικότητας.Ως εκ τούτου, είχα την ιδέα μιας ψηφιακής αφηγηματικής πλατφόρμας σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που στην ουσία είναι το Α Magic Cabinet.

jenny.gr

Ποια στοιχεία της προσωπικότητας σας αναγνωρίζετε στο «Α Magic Cabinet»;

Την όρεξή μου να περιπλανώμαι και να «καταδύομαι» στα διάφορα τοπία και την περιέργειά μου για εγχώρια προϊόντα από όλα τα μερη της ευλογημένης και ποικιλόμορφης χώρας μας. Την εμμονή μου με τις λεπτομέρειες, με την φροντίδα των ανθρώπων, την έμφυτη αίσθηση φιλοξενίας που με διακατέχει και την ωραία πινελιά εκκεντρικότητας που εξηγεί το μείγμα προϊόντων του A Magic Cabinet.

Ποιο κομμάτι διαχείρισης του site απολαμβάνετε περισσότερο;

Υπάρχουν τρία κομμάτια που είναι τα αγαπημένα μου. Το πρώτο είναι η ανακάλυψη ενός εξαιρετικού προϊόντος και η πρώτη μου επαφή με τον παραγωγό του. Εκτιμώ πραγματικά το πάθος που έχουν για αυτό που καλλιεργούν ή δημιουργούν.Το δεύτερο είναι η περιγραφή ενός προϊόντος και της διαδικασίας δημιουργίας του μέσα από τις λέξεις, κάτι που μου έρχεται φυσικά. Γράφω η ίδια σχεδόν όλα τα κείμενα των 450 λέξεων για την ιστορία πίσω από κάθε brand.Το τρίτο είναι όταν λαμβάνουμε μια παραγγελία. Μου επιβεβαιώνει ότι η ιδέα μου επί χάρτου ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα  και ότι οι πελάτες εμπιστεύονται τις επιλογές μου.

jenny.gr

Τα προϊόντα του eshop σας μπορούν να τα αγοράσουν από όλη την Ευρώπη. Ποια ελληνικά στοιχεία θα θέλατε να προωθήσετε με αυτή την δυνατότητα που έχετε;

Ολη η αποστολή του A Magic Cabinet είναι να είναι ένας πρεσβευτής των ελληνικών προϊόντων μέχρι εκεί που μπορούμε να φτάσουμε, όχι μόνο εντός της Ευρώπης. Το site μας θέλει να διαδώσει την πλούσια γκάμα των ελληνικών γαστρονομικών προτάσεων, την αρχέτυπη αισθητική των αντικειμένων από ξύλο και μάρμαρο, καθώς και των αξεσουάρ μόδας που φτιάχνουν αφοσιωμένοι καλλιτέχνες.

jenny.gr

Παρατηρήσαμε ότι συνεργάζεστε με πολύ ιδιαίτερα και προσεγμένα brands. Με τι κριτήρια αποφασίζετε τα προϊόντα που πωλούνται στο eshop σας;  

Είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Πολλά από τα αντικείμενα ανακαλύπτονται από εμένα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών μου ή των καταναλωτικών μου εξορμήσεων. Άλλα τα ανακαλύπτω από στόμα σε στόμα. Μιλάω επίσης πολύ για το site μου κι έτσι δέχομαι γενναιόδωρα σχόλια και προτάσεις.

jenny.gr

Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με τους Έλληνες σχεδιαστές που φιλοξενείτε στο eshop σας.

Με μερικούς από τους σχεδιαστές μας, η σύνδεση είναι προσωπική, όπως για παράδειγμα με τη Μαίρη Κατράντζου, τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, τη Μαρίνα Βερνίκου. Με άλλους συναντήθηκα τυχαία σε κάποιο κατάστημα ή σε κάποια εμπορική έκθεση και αμέσως αγάπησα τη δουλειά τους.

jenny.gr

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις την Ελλάδα για εσας.

Φως, πρωταρχική έμπνευση, το σπίτι μου.

Ποια γυναίκα θαυμάζετε τόσο για το έργο της όσο και για την προσωπικότητά της;

Την Μαίρη Κατράντζου για το ανεξάντλητο δημιουργικό της «δαιμόνιο», την πολυσχιδή προσωπικότητα και την ενέργεια της, καθώς και για την δέσμευση της να είναι ο εαυτός της, αυθεντική και όχι μέρος του ναρκισσιστικού κόσμου της μόδας, όπου η πόζα αντικαθιστά το είναι.

jenny.gr

Πως πιστεύετε ότι μία γυναίκα μπορεί να αναπτύξει την καλαισθησία της;

Η καλαισθησία μιας γυναίκας, η φινέτσα της  μπορεί να περάσει από μια γιαγιά, μητέρα, θεία, αδελφή, αλλά μπορεί επίσης να αποκτηθεί με την πείρα. Ταξιδεύοντας, παρατηρώντας τα ενδύματα, την τέχνη, τα καλλυντικά, τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα και έχοντας μια σταθερή αίσθηση του τι της αρέσει για το στυλ και την εικόνα της, όλα αυτά ενδυναμώνουν την αίσθηση του καλού γούστου.Η Μαίρη Κατράντζου μου έκανε ένα από τα μεγαλύτερα κοπλιμέντα που έχω ποτέ δεχθεί όταν μου είπε: «έχεις ματι». Είναι αυτό που καλλιεργεί το γούστο.

jenny.gr

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια για το  «Α Magic Cabinet»;

Εργαζόμαστε για την ανανέωση του product mix μας. Οι κυριότερες εξαγωγές της Ελλάδας προέρχονται από τον τομέα της γαστρονομίας και μέχρι τώρα έχουμε ρίξει το βάρος μας προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συμπεριλάβω περισσότερα αντικείμενα στυλ, μόδας και διακόσμησης σπιτιού, που είναι το πάθος μου. Θέλουμε να εξάγουμε στη συνέχεια στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Βήμα-βήμα προσπαθούμε να αυξήσουμε και να ενισχύσουμε την προσφορά ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Διατηρώντας πάντοτε το μικρόκοσμο των επιλεγμένων προϊόντων που μπορούν να χωρέσουν μόνο σε ένα ντουλάπι. Και πάνω απ 'όλα, διατηρώντας πάντα τη μαγεία.