REAL LIFE WHO

Σπυρίδων Τσαγκαράκης: Ο σχεδιαστής που με φόντο την Αρχαία Αγορά προβάλλει την Ελλάδα παγκοσμίως


The Jennettes

26 Σεπτεμβρίου 2019

 Σπυρίδων Τσαγκαράκης: Ο σχεδιαστής που με φόντο την Αρχαία Αγορά προβάλλει την Ελλάδα παγκοσμίως

Με την εμπνευσμένη καλλιτεχνική του ματιά, ο γνωστός καλλιτέχνης και σχεδιαστής, Σπυρίδων Τσαγκαράκης, προβάλλει την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και τον Ναό του Ήφαιστου στην Αθήνα, που βρίσκεται στον Παρθενώνα, σε διεθνές επίπεδο.

Οι πρωτοποριακές δημιουργίες του παγκοσμίου φήμης σχεδιαστή αναβιώνουν την κλασική αντίληψη της τελειότητας και της ισορροπίας, σε μια ισχυρή οπτική παρουσίαση που ερευνά τη ρευστότητα ανάμεσα στη μόδα και την τέχνη. Με πρωτοπόρες συνθέσεις και γλυπτά, οι δημιουργίες του Σπυρίδωνα αναφέρονται στην Αρχαία Ελληνική Τέχνη και θεωρούνται θησαυρός εθνικής κληρονομιάς.

Με τη βάση του να είναι στο Λονδίνο, ο Τσαγκαράκης, είναι σχεδιαστής μόδας και καλλιτέχνης, ενώ βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι πειραματισμού. Τα έργα του έχουν αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού ανά τον κόσμο με δημοσιεύσεις όπως στη Vogue και στους New York Times. Από μικρή ηλικία, η μυρωδιά του πετρελαίου στο στούντιο του παππού του και η τελειότητα της γυναικείας μορφής, καλλιέργησε την επιθυμία του σχεδιαστή να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του ταυτότητα στον πολυσύνθετο τομέα της μόδας. Έχει κάνει πολλές και σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Alexander McQueen μεταξύ άλλων. Η τεχνική του, έκανε τον Σπυρίδωνα, οραματιστή με ασυμβίβαστο όραμα που τείνει να θέτει τις δικές του απόψεις, όταν πρόκειται να δείξει το έργο του.

Αν και η πολυπλοκότητα των σχεδίων του είναι εξαιρετική, ο Τσαγκαράκης δείχνει το σώμα και γυμνό και ντυμένο, επιδεικνύοντας τις ομοιότητες ανάμεσα στα αρχαία ελληνικά αγάλματα και στις σύγχρονες ελληνικές μούσες. Γοητευμένος από καθαρά σχέδια και τάξεις της Ακρόπολης, καθώς και από το αισθητικό ιδίωμα της νεοελληνικής πραγματικότητας, ο σχεδιαστής έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός καλλιτέχνης με πλήρη πρόσβαση στο Ναό του Ηφαίστου και στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας στην Ελλάδα. Η τεχνική του Σπυρίδωνα συνδέεται με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς και τον Ναό του Ηφαίστου με μοναδικό τρόπο και ως εκ τούτου το έργο του θεωρείται από τα πιο σημαντικά στην ιστορία της ελληνικής μόδας.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας:brandingheritage.org

Δείτε ακόμη:Oι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους