REAL LIFE WHO

Jackie Kennedy: «Ο Ωνάσης ήθελε να ξέρω πως δεν ήμουν τα πάντα γι' αυτόν» - Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει πως η Jackie ήξερε ότι ο Ωνάσης είχε παράλληλη σχέση με την Μαρία Κάλλας και μετά τον γάμο τους


The Jennettes

29 Οκτωβρίου 2019

Jackie Kennedy: «Ο Ωνάσης ήθελε να ξέρω πως δεν ήμουν τα πάντα γι' αυτόν» - Ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει πως η Jackie ήξερε ότι ο Ωνάσης είχε παράλληλη σχέση με την Μαρία Κάλλας και μετά τον γάμο τους

Η Jackie Kennedy φαίνεται πως δεν ήταν από τις πιο τυχερές γυναίκες στον έρωτα, καθώς ο Πρόεδρος Kennedy δεν ήταν ο μόνος άνδρας στη ζωή της που την απατούσε. Όπως περιγράφει η φίλη της και τραγουδίστρια, Carly Simon στο βιβλίο «Touched by the Sun: My friendship with Jackie», που κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου, η Jackie είχε την ίδια μοίρα και στο γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο δεύτερος σύζυγός της Jackie διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό με τη Μαρία Κάλλας όσο ήταν παντρεμένος με την πρώτη και μάλιστα, όπως η ίδια είχε αποκαλύψει στη φίλη της, ήθελε να το γνωρίζει. Το αυτοβιογραφικό βιβλίο περιλαμβάνει αναφορές από σπάνιες εξομολογήσεις της Jackie Kennedy για την προσωπική της ζωή και όπως προαναφέρθηκε, ο Ωνάσης όχι μόνο δεν απέκρυπτε τη σχέση του με την Κάλλας, αλλά την επιδείκνυε κιόλας πιθανότατα για να προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως υπογραμμίζεται στο βιβλίο, ο Ωνάσης «έκανε μπάνιο» με την κολόνια του πριν από πτήση έξι ωρών μόνο και μόνο για να συναντήσει την αγαπημένη του Κάλλας. «Αν γνώριζα τη Jackie τότε, δεν θα την άφηνα να παντρευτεί τον Ωνάση», ομολογεί η Simon. Η ίδια πιστεύει πως ο Ωνάσης έπληξε πολύ γρήγορα στον δεύτερο γάμο του και γι’ αυτό επέστρεψε στην αιώνια αγαπημένη του. 

Όπως είχε εξομολογηθεί η Jackie στη Simon, ο Ωνάσης της έλεγε συνεχώς ψέματα, ότι πήγαινε στα ναυπηγεία ενώ εκείνος βρισκόταν με την ερωμένη του. «Καταλάβαινα ότι πήγαινε σε άλλη γυναίκα από το άρωμα του. Νομίζω ότι το έκανε επίτηδες. Ήθελε να ξέρω ότι δεν ήμουν τα πάντα γι΄αυτόν. Δεν ήθελε να με αφήσει εντελώς όμως, ίσως γιατί ήλπιζε να γινόμουν η ιδανική σύντροφος που θα ήθελε να έχει παντρευτεί».

Παρόλα αυτά, όπως γράφει στο βιβλίο της η Simon, ο γάμος της φίλης της με τον Ωνάση είχε και τις καλές του ημέρες. Η Jackie είχε άλλωστε αναφέρει κάποτε, ότι ο Ωνάσης μπήκε στη ζωή της την κατάλληλη στιγμή. «Έβλεπε τον εαυτό του σαν Οδυσσέα κι εγώ είχα μεγάλη ανάγκη από την προστασία του». 

Όπως περιγράφει η Simon στο βιβλίο της, «Η Jackie μου έλεγε ότι ήταν πολύ σέξι. Της τραγουδούσε στο yacht του, την πήγαινε σε υπέροχα μέρη για να κάνουν έρωτα». «Ήξερε ότι το να τον παντρευτεί ήταν μια κίνηση που δεν θα της έβγαινε σε καλό. Στην πραγματικότητα δεν κατάλαβα ποτέ αν το έκανε από πείσμα ή επειδή τον αγαπούσε στ' αλήθεια».

O γάμος της Jackie με τον Αριστοτέλη Ωνάση είχε διάρκεια από το 1968 έως το θάνατο εκείνου, το 1975, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Ο γάμος τους, παρόλο που ήταν αναμφίβολα, θυελλώδης και με ισχυρές δόσεις απιστίας, είχε και καλά κεφάλαια πριν τον τραγικό επίλογο.