REAL LIFE WHO

Tammi Jonas: H Vegetarian που έγινε χασάπης αφού δοκίμασε ένα burger


The Jennettes

31 Οκτωβρίου 2019

Tammi Jonas: H Vegetarian που έγινε χασάπης αφού δοκίμασε ένα burger

H 49χρονη, Tammi Jonas, σταμάτησε να τρώει κρέας όταν ήταν 19 ετών - αφού μελέτησε το βιβλίο του Αυστραλέζου φιλόσοφου Peter Singer Animal Liberation, που δημοσιεύτηκε το 1975. Τι άλλαξε, όμως, την αποφάσή της να τρώει χορτοφαγικά;

H vegeterian έχει πει χαρακτηριστικά: " δεν άντεχα τη μεταχείριση των χοίρων και των πουλερικών σε υπόστεγα και γι' αυτό αποφάσισα να μη συνεχίσω να τρώω κρέας. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πως θα κάνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να σταματήσουν να τρώνε κρέας."

Η Jonas διατήρησε επιτυχώς τον χορτοφαγικό της προσανατολισμό, ακόμη και εν μέσω δύο εγκυμοσύνων, αλλά στο τρίτο της παιδί, έγινε «επικίνδυνα αναιμική». Μετά την αποτυχία να φέρει σε ισορροπία το σύστημά της με τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου, σκέφτηκε αν η πρωτεΐνη θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γίνει υγιής και εκέινη και το μωρό της. " Ήμουν στη δουλειά μια μέρα και απλά σκέφτηκα: 'Ένα μπιφτέκι θα το διορθώσει αυτό.", είπε η Jonas. Και το έκανε. Με την πάροδο του χρόνου, από τη χορτοφαγία κατέληξε να τρώει πλέον τα πάντα.

jenny.gr

"Πήγα πίσω στο κόκκινο κρέας, τόσο στο βόειο κρέας όσο και στο αρνί, μία φορά την εβδομάδα καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ποτέ δεν πίστευα ότι είναι ανήθικο να παίρνεις τη ζωή ενός ζώου για να τρέφεσαι - πάντα ήμουν άνετη με τη θέση μου στην τροφική αλυσίδα, αλλά σκέφτηκα ότι είναι ανήθικο να μεταχειρίζεσαι τα ζώα τόσο σκληρά, να μην τα αφήνεις να πάνε έξω και να αναπνέουν καθαρό αέρα και να περιορίζονται σε υπόστεγα", δήλωσε η πρώην χορτοφάγος.

jenny.gr

Έτσι η ίδια και ο σύζυγός της έκαναν κάποια έρευνα και έμαθαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν μία έντιμη κίνηση φτιάχνοντας τη δική τους φάρμα ζώων με τις καλύτερες συνθήκες.Το σχέδιο ήταν να αναπτυχθούν οι χοίροι στα βοσκοτόπια τους και να δοθεί στους καταναλωτές, η δυνατότητα επιλογής όταν αγοράζουν αγαθά τα οποία δεν τα έχουν μεταχειριστεί με σκληρό τρόπο.

Παρόλο που η Jonas φοβάται τη σφαγή των χοίρων, προσέθεσε ότι αισθάνεται την κίνηση αυτή "πιο δικαιολογημένη" ως κρεατοφάγος, εφόσον γνωρίζει ότι έζησαν «χωρίς φόβο, χωρίς πόνο».

Πηγή φωτογραφιών: Facebook/TammiJonas

Δείτε ακόμη: Πόσο μικροί είμαστε σε σχέση με το περιβάλλον που ζούμε;