REAL LIFE WHO

Χριστίνα Ωνάση: Η γλυκόπικρη ιστορία της κληρονόμου που έφυγε μυστηριωδώς από τη ζωή στα 37 της


Έλενα Κρητικού

19 Νοεμβρίου 2019

Χριστίνα Ωνάση: Η γλυκόπικρη ιστορία της κληρονόμου που έφυγε μυστηριωδώς από τη ζωή στα 37 της

Στις 19 Νοεμβρίου του 1988 σε ηλικία 37 χρονών, η κόρη του εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση και της πρώτης συζύγου του, Τίνας (Αθηνάς) Λιβανού εντοπίστηκε νεκρή στην μπανιέρα της στο Buenos Aires με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Από τη γέννησή της μέχρι τη μυστηριώδη εκείνη ημέρα και τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατό της, το σύντομο πέρασμα της επιχειρηματία από τη ζωή παρουσιάζει μέχρι σήμερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γεννημένη στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στη Νέα Υόρκη, η ζωή της Χριστίνας Ωνάση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέχρι κάποια περίοδο ιδιαίτερα άνετη και ξέγνοιαστη. Η μικρή Χριστίνα μεγαλώνει σε επαύλεις στο Παρίσι και στον Σκορπιό, στο ιδιωτικό νησί του πατέρα της, ενώ παίζει με πολύ ακριβά παιχνίδια, καθώς ακόμη και οι κούκλες της φορούσαν Dior φορέματα. 

Τα αλλεπάλληλα πένθη και η ασταθής ερωτική της ζωή

Το προσωπικό της δράμα ξεκινά τη δεκαετία του 1970 όταν χάνει όλη της την οικογένεια σε διάστημα 2,5 ετών. Η ίδια βυθίζεται στη θλίψη όταν στην ηλικία των 23 χρονών, χάνει τον μεγαλύτερο αδερφό της, Αλέξανδρο σε αεροπορικό δυστύχημα. Μετά τον αδερφό της που πεθαίνει το 1973, η Χριστίνα Ωνάση χάνει τη μητέρα της έναν χρόνο μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών, ενώ το 1975 φεύγει από κοντά της και ο Αριστοτέλης Ωνάσης από βαριά μυασθένεια, με τον οποίο μέχρι τότε, έκλεινε ραντεβού για να τον βλέπει. 

Μετά τον θάνατο του διάσημου πατέρα της, κληρονομεί το 55% της περιουσίας του, περίπου 408 εκατομμύρια δολάρια. Η ζωή της ωστόσο, αρχίζει να περιπλέκεται, απασχολώντας συχνά τα πρωτοσέλιδα. Οι προσωπικές της περιπέτειες πληθαίνουν ενώ έκανε σχεδόν πέντε γάμους και πήρε ισάριθμα διαζύγια, με τον τελευταίο να μη γίνεται καθώς η ίδια βρέθηκε εκείνο το διάστημα, νεκρή. 

Σε ηλικία 20 χρονών, παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της, κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα. Ο δεύτερος γάμος της έγινε με τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή ενώ ο τρίτος με τον Ρώσο Σεργκέϊ Καούζοφ, ο οποίος έφερε ένα τεχνητό γυάλινο μάτι.

jenny.gr

Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσσέλ, διάσημο play boy της εποχής, με τον οποίο απέκτησε την Αθηνά Ωνάση. Μετά από 8 μήνες, οι δυο τους χωρίζουν. Τα τελευταία χρόνια, ενώ ετοιμαζόταν να τελέσει γάμο με τον Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, επήλθε αιφνίδια ο θάνατός της, πριν προλάβει να τελεστεί. 

Ως «συναισθηματικά ασταθής», όπως συχνά τη χαρακτήριζαν, η επιχειρηματίας και μέλος του διεθνούς jet-set, ήθελε να αρέσει στους άντρες κι έτσι έκανε εξαντλητικές δίαιτες για να χάνει κιλά, τα οποία έπαιρνε ξανά, λόγω της κατάθλιψης, από την οποία έπασχε. Τα ηρεμιστικά που της χορηγούσαν οι γιατροί, παραλίγο να στοιχίσουν τη ζωή της στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Έχοντας αποκτήσει τη μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση, η Χριστίνα Ωνάση στη διαθήκη της όριζε, μετά τον θάνατό της, πενταμελές συμβούλιο για τη διαχείριση της περιουσίας της, η οποία και θα μεταβιβαζόταν στην κόρη της Αθηνά, μετά την ενηλικίωσή της. Η Αθηνά Ωνάση, που υπήρξε η μοναδική απόγονος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, μετά τον θάνατο της μητέρας της μεγάλωσε με την οικογένεια του πατέρα της και της δεύτερης συζύγου του, Μαριάν "Γκάμπυ" Λαντχάγκ.

Τα ερωτηματικά γύρω από τον θάνατο της διάσημης επιχειρηματία

Παρά τον πλούτο και την πολυτελή ζωή, η Χριστίνα Ωνάση χαρακτηρίστηκε από πολλούς, «δυστυχισμένη γυναίκα». Άλλωστε, πώς μια ευτυχισμένη γυναίκα γίνεται να αυτοκτονήσει; Οι γιατροί μιλούν για πνευμονικό οίδημα, αλλά κανείς, ούτε καν οι άνθρωποι που τη βρήκαν, δεν μπορούν να δώσουν μια ακριβή περιγραφή σχετικά με το τι είδαν, μπαίνοντας μέσα στο δωμάτιο. 

Τα ευρήματα της έρευνας στο δωμάτιό της Χριστίνας Ωνάση δεν ανακοινώθηκαν ποτέ. Ανακοινώθηκε επίσημα πως βρέθηκε με ένα άδειο μπουκάλι από χαπάκια, χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πόρτα της δεν είχε παραβιαστεί και η ίδια δεν έφερε ίχνη από επίθεση. Ήταν απλώς νεκρή μέσα στην μπανιέρα της. Η μνήμη της θα συνδέεται για πάντα με την επιτυχία, την πολυτέλεια, αλλά και την κατάθλιψη, όπως και με τη δυσοίωνη μοίρα όσων φέρουν το ίδιο επώνυμο με εκείνη. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: gettyimages