REAL LIFE WHO

Emanuel Ungaro: Πέθανε ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας, που ξεχώρισε για τη διαφορετικότητα του


The Jennettes

22 Δεκεμβρίου 2019

Emanuel Ungaro: Πέθανε ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας, που ξεχώρισε για τη διαφορετικότητα του

O θρυλικός σχεδιαστής μόδας, Emanuel Ungaro έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή. 

Ο σχεδιαστής πέθανε το Σάββατο ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με μέλος της οικογένειας του. 

Γεννημένος στη νότια Γαλλία το 1933, ο Ungaro γρήγορα ξεχώρισε στον κόσμο της μόδας ως μαθητής του Ισπανού σχεδιαστή, Cristobal Balenciaga.

Γρήγορα, κατάφερε να ξεχωρίσει, δημιουργώντας τη δική του υπογραφή και ταυτότητα στον λαμπερό χώρο.

Το 1965, ο μεγάλος σχεδιαστής κατάφερε να ανοίξει τον δικό του οίκο μόδας στην Avenue Mac- Mahon στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού. Τολμώντας "να είναι διαφορετικός", ο Ungaro έντυσε μεταξύ άλλων, ηθοποιούς όπως οι Katrin Denev και Gena Rowlands. 

Έπειτα από τρία χρόνια, ο ίδιος αρχίζει να διεισδύει στην αγορά των έτοιμων γυναικείων αλλά και ανδρικών ρούχων, δημιουργώντας μετέπειτα γυαλιά, υποδήματα και αρώματα με την κυκλοφορία του πρώτου το 1983, το οποίο και ονόμασε Diva. 

Το 1996, ο σχεδιαστής συνεργάστηκε με τον Salvatore Ferragamo ενώ το 1997 ο ίδιος μαζί με τους Ferragamo και Bulgari δημιούργησαν την Emanuel Ungaro Parfums. 

Το 2001, ο θρυλικός σχεδιαστής αποφασίζει να αποστασιοποιηθεί από τον κόσμο της μόδας αλλά συνέχισε να σχεδιάζει συλλογές μέχρι το 2004 όπου και παραιτήθηκε οριστικά, λέγοντας πως "ο κόσμος της υψηλής ραπτικής δεν ανταποκρίνεται πια στις σημερινές προσδοκίες του γυναικείου φύλου".

Η μνήμη του μεγάλου σχεδιαστή θα μείνει ανεξίτηλη στην ιστορία της μόδας, καθώς ξεχώρισε από νωρίς με το ταλέντο και την αισθητική του. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ emanuelungaroparis