REAL LIFE WHO

Έρικ Αλεξανδράκης: H σπουδαία πορεία του Κρητικού μουσικού που είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy


The Jennettes

13 Ιανουαρίου 2020

Έρικ Αλεξανδράκης: H σπουδαία πορεία του Κρητικού μουσικού που είναι υποψήφιος για βραβείο Grammy

«Είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας. Η υποψηφιότητα στα κορυφαία μουσικά βραβεία του πλανήτη είναι για μένα ούτως ή άλλως νίκη, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έρικ Αλεξανδράκης, για την υποψηφιότητά του για βραβείο Grammy.

Στην ίδια κατηγορία, εκτός από τον Έλληνα μουσικό συνυποψήφιοι είναι το συγκρότημα Beastie Boys, ο ποιητής Sekou Andrews και ο ηθοποιός John Waters. «Θέλησα με τη μουσική μου να αποτυπώσω τα συναισθήματα που βιώνει ένας άνθρωπος με καρκίνο, ο οποίος για να καταφέρει να δώσει τη μάχη για τη ζωή χρειάζεται δύναμη και κουράγιο», τόνισε. Άλλωστε, και ο ίδιος έχει παλέψει δύο φορές με τη νόσο.

«Μόνο όταν έχεις περάσει μέσα από μια τέτοια περιπέτεια γνωρίζεις πια πολύ καλά ότι το να προσέχεις την υγεία σου είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Γι’ αυτό, λοιπόν, η συμβουλή μου για καλή υγεία είναι να τρώτε ρεθεμνιώτικο λάδι, όχι στεναχώρια, κάθε μέρα περπάτημα και χορός. Χορέψτε κάθε μέρα, με γέλιο και με ευτυχία», πρότεινε.

O Έρικ Αλεξανδράκης είναι Έλληνας μουσικός με καταγωγή από το Ρέθυμνο, που ζει στην Αμερική και κατάφερε να είναι ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους που θα διεκδικήσουν στις 26 Ιανουαρίου ένα βραβείο Grammy. Στον Έρικ Αλεξανδράκη αρέσει να επισκέπτεται κάθε χρόνο τον τόπο καταγωγής του το Άδελε Ρεθύμνου. Είναι όπως λέει μια επιστροφή στις ρίζες που του δίνει κάθε φορά δύναμη, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες μιας πολύ απαιτητικής ζωής.

«Επιστρέφω κάθε χρόνο στο νησί και βλέπω συγγενείς και φίλους. Η Κρήτη μιλάει στην ψυχή μου και είναι ο τόπος που λατρεύω. Για το λόγο αυτό πηγαίνοντας στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων, θα κρατάω μαζί μου ένα μπουκάλι λάδι από αυτό που παράγει η οικογένειά μου στην Κρήτη, για την Michelle Obama. Θα ήθελα να γνωρίσει το θαυμαστό αυτό προϊόν και μέσα από τα βραβεία και τη δική μου υποψηφιότητα, να αναδειχθεί η Ελλάδα».

Ο Έρικ Αλεξανδράκης, επαγγελματίας μουσικός και μουσικός παραγωγός που μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως οι Duran Duran, οι Placebo και ο John Malcovich, βίωσε δύο φορές στη ζωή του πώς είναι να παλεύεις με τον καρκίνο και θέλησε να σταθεί στο πλευρό όσων έχουν διαγνωστεί με καρκίνο και όσων μέχρι και τώρα παλεύουν για τη ζωή τους ή και αυτούς που έχουν ήδη αφήσει πίσω τους αυτή την εμπειρία.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Facebook/ EricAlexandrakis

Δείτε ακόμη: Αυτά τα ζώα θα μπορούσαν να ήταν fans της metal μουσικής