3+1 λόγοι για να θυμόμαστε για πάντα τον Γιώργο Κοτανίδη

The Jennettes
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Ο Γιώργος Κοτανίδης ήταν ένας πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος με σπουδαίο ήθος και εξαιρετικό υποκριτικό ταλέντο. Λίγες ώρες πριν ο αγαπημένος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή, και όπως πολλοί συνάδελφοί του καταγγέλλουν, ο θάνατός του είναι πιθανό να προκλήθηκε από ιατρικό λάθος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο σπουδαίος ηθοποιός ξεχώρισε από νωρίς για την υποκριτική και το ταλέντο του, εμείς όμως ξεχωρίσαμε τέσσερις βασικούς που τον ξεχώρισαν για τη στάση σου απέναντι στη ζωή. Η επαγγελματική του πορεία και οι διακρίσεις του στα θεατρικά έργα ήταν πολλές και γνωστές, αλλά υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για την προσωπικότητά του, για τα οποία αξίζει να τον θεωρούμε πρότυπο και πηγή έμπνευσης.

1. Από την παιδική του ηλικία είχε το άστρο της υποκριτικής 

Υποδυόμενος τον ρόλο του παπά σε κοινωνικό δράμα στην τελευταία τάξη του δημοτικού, ο Γιώργος Κοτανίδης φάνηκε από τότε πως είχε ταλέντο στην υποκριτική. Η δασκάλα του μάλιστα, είχε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το ταλέντο του που είπε στους γονείς του ότι θα μπορούσε να γίνει ηθοποιός, μεγαλώνοντας. 

2. Του άρεσε να είναι πάντα μπροστά από την εποχή του   

Ο Γιώργος Κοτανίδης θα μπορούσε να είναι το αιώνιο πρότυπό μας. Ήθελε πάντα να είναι πιο μπροστά από την εποχή του, όντας πλήρως ενημερωμένος για όσα συνέβαιναν γύρω του και τον αφορούσαν. Στην ηλικία των 16 ετών μάλιστα, άρχισε να προβληματίζεται περισσότερο, ιδίως από όταν διάβασε το βιβλίο "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" του Νίτσε. Από τότε όλα άλλαξαν μέσα του. 

3. Είχε υψηλό αίσθημα δικαίου παρά τις έντονες πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο σπουδαίος ηθοποιός πρωτοστάτησε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου ενώ την παραμονή των 18ων γενεθλίων του, βρέθηκε μπροστά στη στιγμή δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Από τότε καθορίστηκε η πορεία του ως πολίτης ενώ παρά τη μεγάλη του πορεία, δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ τη φήμη του για να κάνει πολιτική καριέρα. Ο ίδιος τασσόταν πάντα υπέρ του δικαίου και φρόντιζε να είναι αμερόληπτος. 

4. Ήθελε πάντα να κυκλοφορεί με προσεγμένη εμφάνιση 

Ο ηθοποιός που διακρινόταν για το ήθος του, ήθελε πάντα να είναι προσεγμένος και ντυμένος στην τρίχα. Με καλοσιδερωμένο πουκάμισο, καπέλο, φουλάρι και προσεγμένα στιλιστικά στοιχεία άλλης εποχής, ο αγαπημένος ηθοποιός θα ζει πάντα στη μνήμη μας ως μια μορφή που ξεχώρισε και υπήρξε μέχρι το τέλος ταπεινή. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ dalaras_george_off