REAL LIFE WHO

Η θριαμβευτική ιστορία πίσω από την πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμο, Άννα Κορακάκη


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2020

Η θριαμβευτική ιστορία πίσω από την πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμο, Άννα Κορακάκη

Πρότυπο νέας γυναίκας και αθλήτριας, πρότυπο αριστείας, πρότυπο υγείας και ομορφιάς, πρότυπο για όποιον θέλει να ακολουθήσει το όνειρό του, αποτελεί η Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

Η χρυσή μας Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 στο Rio de Janeiro, είναι το ιδανικό πρότυπο για τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια και για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος.

Η χρυσή αθλήτρια, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα, έπιασε για πρώτη φορά αθλητικό πιστόλι στα 12 και στα 14 της ήταν ήδη μέλος της Εθνικής Ομάδας. Με προπονητή τον πατέρα της, κατάφερε στα 20 της χρόνια να γίνει διπλά Ολυμπιονίκης στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων).

Δυσκολίες και επιμονή είναι αυτά που μπορούν να χαρακτηρίσουν την μέχρι τώρα πορεία της. Η ζωή της Άννας έχει τα χαρακτηριστικά ενός success story: σκληρή δουλειά, αυτοσυγκέντρωση, οικογενειακή στήριξη και πολλές επιτυχίες, προσωπικές και επαγγελματικές. «Χωρίς πείσμα και ατσάλινα νεύρα, δεν πρωταγωνιστείς», είχε πει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα αθλήτρια.

Μέχρι σήμερα έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε περισσότερες από 12 διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας τουλάχιστον 25 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας τιμήσει το εθνόσημο στη φανέλα της. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020 και μία εξίσου σημαντική διάκριση είναι ο επόμενος στόχος της. Και εκτός από τη συμμετοχή της στους αγώνες, η Άννα Κορακάκη θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ανάφερε: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας»

Πηγή φωτογραφιών: Instagram/AnnaKorakaki