Η θριαμβευτική ιστορία πίσω από την πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμο, Άννα Κορακάκη

The Jennettes
Παρασκευή 7 Φεβρουάριος 2020

Πρότυπο νέας γυναίκας και αθλήτριας, πρότυπο αριστείας, πρότυπο υγείας και ομορφιάς, πρότυπο για όποιον θέλει να ακολουθήσει το όνειρό του, αποτελεί η Ολυμπιονίκης, Άννα Κορακάκη.

Η χρυσή μας Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 στο Rio de Janeiro, είναι το ιδανικό πρότυπο για τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια και για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος.View this post on Instagram


O αθλητισμός συνεχίζει να μου χαρίζει τόσο μεγάλες συγκινήσεις! Σήμερα, μου ανακοινώθηκε επίσημα πως στις 12 Μαρτίου θα είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020». Μία εβδομάδα αργότερα, η @stefanidi_katerina θα είναι η τελευταία λαμπαδηδρόμος που παραδίδει τη Φλόγα. Ευχαριστώ την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την τεράστια τιμή, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία, μία γυναίκα στη χώρα μας θα μεταφέρει πρώτη το Ολυμπιακό Φως από την Αρχαία Ολυμπία, πριν ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να φωτίσει στο Ολυμπιακό στάδιο και την έναρξη των ΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο!🕊 / Extremely honoured, extremely moved! Today the @hellenic_olympic_committee announced I will have the honor to be the first torchbearer for @tokyo2020 Olympics on March 12! A week later, @stefanidi_katerina will deliver the torch as the last torchbearer. What a GREAT HONOR that is, since it's the first time in history a woman carries the Olympic Torch from Ancient Olympia, where its journey around the world begins, till it reaches the Tokyo Olympic Stadium on July 24th for the XXII Olympiad!✨ #thankful #olympictorch #torch #olympics #greece #tokyo2020

A post shared by Anna Korakaki (@annakorakaki) on

Η χρυσή αθλήτρια, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα, έπιασε για πρώτη φορά αθλητικό πιστόλι στα 12 και στα 14 της ήταν ήδη μέλος της Εθνικής Ομάδας. Με προπονητή τον πατέρα της, κατάφερε στα 20 της χρόνια να γίνει διπλά Ολυμπιονίκης στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων).

Δυσκολίες και επιμονή είναι αυτά που μπορούν να χαρακτηρίσουν την μέχρι τώρα πορεία της. Η ζωή της Άννας έχει τα χαρακτηριστικά ενός success story: σκληρή δουλειά, αυτοσυγκέντρωση, οικογενειακή στήριξη και πολλές επιτυχίες, προσωπικές και επαγγελματικές. «Χωρίς πείσμα και ατσάλινα νεύρα, δεν πρωταγωνιστείς», είχε πει χαρακτηριστικά η Ελληνίδα αθλήτρια.

Μέχρι σήμερα έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε περισσότερες από 12 διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας τουλάχιστον 25 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας τιμήσει το εθνόσημο στη φανέλα της. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020 και μία εξίσου σημαντική διάκριση είναι ο επόμενος στόχος της. Και εκτός από τη συμμετοχή της στους αγώνες, η Άννα Κορακάκη θα παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά στην ιστορία.

Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ανάφερε: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Άννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας»

Πηγή φωτογραφιών: Instagram/AnnaKorakaki