REAL LIFE WHO

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κι επισήμως, 68 χρόνια στον θρόνο- 5 ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή της


The Jennettes

7 Φεβρουαρίου 2020

Βασίλισσα Ελισάβετ: Κι επισήμως, 68 χρόνια στον θρόνο- 5 ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ζωή της

Η Βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε στις 6 Φεβρουαρίου, 68 χρόνια στον θρόνο από τότε που ο πατέρας της, βασιλιάς Γεώργιος VI, πέθανε σε ηλικία 56 ετών. Από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952, η ίδια ανέλαβε την εξουσία, επστρέφοντας από βασιλική επίσκεψη στην Κένυα. Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Φίλιππος ήταν εκείνος που την ειδοποίησε για τα νέα, αφού τα είχε ακούσει σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC.

Ο πατέρας της πέθανε από στεφανιαία θρόμβωση κι εκείνη μαζί με τη θλίψη από την ξαφνική του απώλεια, έπρεπε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Αγγλία παρόλο που δεν είχε γεννηθεί σε περίοπτη θέση στη σειρά διαδοχής. Κατά την επιστροφή της, η ίδια επέλεξε να διατηρήσει το όνομα της γέννησής της για βασιλικό όνομα. Το μόνο όμως, που έπρεπε να προσθέσει ήταν το "ΙΙ" ώστε να διακρίνεται από τη βασίλισσα Ελισάβετ Ι.

Με αφορμή την χθεσινή συμπλήρωση των 68 χρόνων, αξίζει να θυμηθούμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που συνδέονται με τη ζωή και τις συνήθειες της βασίλισσας με την πιο μακροχρόνια πορεία στη βρετανική ιστορία!

1. Η βασίλισσα Ελισάβετ διαθέτει την πιο εντυπωσιακή συλλογή διαμαντιών στον κόσμο.

Τα πιο παλιά κομμάτια προέρχονται από τη βασιλική συλλογή των προγόνων της, της γιαγιάς της βασίλισσας, Mary, που όταν πέθανε, της παραχώρησε το μεγαλύτερο κομμάτι της προσωπικής της συλλογής, μιας από τις πιο πολύτιμες της Ευρώπης. Ο αριθμός των κομματιών είναι ανυπολόγιστος, όπως και η αξία τους.

2. Τα καθήκοντά της ξεκινούν από πολύ νωρίς το πρωί. Στις 6.30 που παραλαμβάνει το χαρτί με τις υποχρεώσεις της ημέρας, έχει ήδη φάει πρωινό και έχει διαβάσει ένα μέρος από τις 300 επιστολές που δέχεται καθημερινά, καθοδηγώντας το προσωπικό για το πώς να απαντήσει κατάλληλα.

3. Έχει εμφανιστεί με περισσότερα από 5000 καπέλα και 500 διαφορετικά μοντέλα. Τα αγαπημένα της μάλιστα, μπορεί να τα φορέσει και τριάντα φορές, παρόλο που είναι από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Από το 1940 μέχρι το 1960 τα σχεδίαζε ο Δανός, Aage Thaarup που είχε το ατελιέ του στην King’s Road και ήταν ο σχεδιαστής της μητέρας της. Στυλίστες και σχεδιαστές καπέλων είναι πάντα σε άμεση επαφή μέχρι σήμερα, προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία τα τελικά της outfits.

4. Λατρεύει το iPod της, καθώς το θεωρεί σπουδαίο μικρό μηχάνημα παραγωγής μουσικής. Έχει ζητήσει μάλιστα, να της προσθέσουν το τραγούδι, «People will say we΄re in Love» από το μιούζικαλ Oklahoma επειδή της θυμίζει την εποχή των αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Από τα είδη της μουσικής, απεχθάνεται την όπερα.

5. Η ίδια έχει εκμυστηρευτεί για την οικογένεια της, «Όπως οι καλύτερες οικογένειες, έχουμε κι εμείς τις εκκεντρικότητές μας, έχουμε ανυπόμονα νεότερα μέλη, έχουμε οικογενειακές διαφωνίες». Το 1954 μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αυστραλία, ένας κινηματογραφιστής είδε μπροστά στην κάμερά του να διαδραματίζεται η παρακάτω σκηνή: Τον Φίλιππο να βγαίνει από το χώρο που διέμεναν, συνοδεία μιας ρακέτας του τένις που μόλις, του είχε η ίδια εκσφενδονίσει!

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ theroyalfamily