REAL LIFE WHO

Προμήθειες εξ ουρανού: Η ιστορία του μαθητευόμενου πιλότου που παρέχει ιατρικό εξοπλισμό σε απομακρυσμένα νοσοκομεία


The Jennettes

22 Απριλίου 2020

Προμήθειες εξ ουρανού: Η ιστορία του μαθητευόμενου πιλότου που παρέχει ιατρικό εξοπλισμό σε απομακρυσμένα νοσοκομεία

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, με σκοπό την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού κάθε χώρας είναι πολλές και αξιοθαύμαστες.

Αυτή τη φορά, παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η πρωτοβουλία ενός 16χρονου μαθητευόμενου πιλότου, του TJ Kim, ο οποίος επιδεικνύει υψηλό αίσθημα προσφοράς κατά τη διάρκεια απόκτησης του διπλώματός του. 

Ο μαθητής από το Maryland πραγματοποιεί πτήσεις εκπαίδευσης που έχουν ένα ξεχωριστό γνώρισμα από τις υπόλοιπες. Ο 16χρονος T J Kim μεταφέρει φορτία με ιατρικό εξοπλισμό με σκοπό να προμηθεύει νοσοκομεία σε απομακρυσμένες περιοχές που έχουν την περισσότερη ανάγκη εν μέσω της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του, "τα νοσοκομεία αυτά είναι συνήθως, ξεχασμένα επειδή οι δωρεές στρέφονται περισσότερο σε μεγάλα νοσοκομεία που βρίσκονται στις πόλεις". Ο ίδιος βάφτισε την πρωτοβουλία του, "Operation SOS" και δημιουργήθηκε ώστε να στέλνει σε μικρότερα νοσοκομεία "προμήθειες εξ ουρανού". 

Με τη βοήθεια των γονιών του, ο νεαρός μαθητής έχει ανακαλύψει επτά μικρά νοσοκομεία σε απομονωμένες περιοχές που παρουσιάζουν έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με Covid- 19. Έτσι, ο Kim τελειοποίησε στο μυαλό του το σχέδιο δράσης του και έπειτα το έθεσε σε εφαρμογή. Πετώντας μεταξύ άλλων, πάνω από νοσοκομείο της Virginia, ο ίδιος λέει, "Η πτήση είναι το εύκολο κομμάτι. Η συλλογή των προμηθειών είναι που καθυστερεί τη διαδικασία και απαιτεί τουλάχιστον μία εβδομάδα".

Η εξαιρετική πρωτοβουλία στέλνει "προμήθειες εξ ουρανού" και αποστέλλει κυρίως, γάντια,μάσκες, ιατρικές ρόμπες, και άλλο σημαντικό εξοπλισμό που σχετίζεται με την κάλυψη των υποδημάτων του προσωπικού και προστατευτικά γυαλιά. Η παροχή εξοπλισμού προσαρμόζεται πάντα στις ανάγκες του κάθε νοσοκομείου και κάνει λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητα των εργαζομένων εκεί. 

Ο Kim στα μάτια πολλών γιατρών, είναι πλέον ένας σούπερ ήρωας που διασχίζει τους αιθέρες, κάνοντας μία από τις σημαντικότερες και ανιδιοτελείς αποστολές στον πλανήτη σε μία εποχή που η προσφορά κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.