REAL LIFE WHO

Frank Sinatra: Οι θυελλώδεις έρωτες του «Ol' Blue Eyes» που έσβησε σαν σήμερα και ο ρόλος της Ava Gardner στη ζωή του


The Jennettes

14 Μαΐου 2020

Frank Sinatra: Οι θυελλώδεις έρωτες του «Ol' Blue Eyes» που έσβησε σαν σήμερα και ο ρόλος της Ava Gardner στη ζωή του

Ήταν 14 Μαΐου του 1998, όταν η είδηση θανάτου του σπουδαιότερου Αμερικανού τραγουδιστή του 20ου αιώνα έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Ο Frank Sinatra, ή αλλιώς η «Φωνή», όπως πολλοί τον αποκαλούσαν, «έσβησε», κάνοντας τον μουσικό κόσμο πιο φτωχό. Η στιγμή της γέννησής του τον Δεκέμβρη του 1915 θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραία για τη ζωή του, καθώς όπως έβγαινε από την κοιλιά της μητέρας του, τραυματίστηκε το τύμπανο του αριστερού αυτιού, αλλά και ο λαιμός του από τη λαβίδα του γιατρού. Για λίγη ώρα, οι γιατροί πίστευαν ότι το μωρό είναι νεκρό μέχρι τη στιγμή που το έβαλαν κάτω από το κρύο νερό και επανήλθε στη ζωή.

Λαμβάνοντας λοιπόν, ως «δώρο» τη ζωή του, ο «Ol’ Blue Eyes», όπως ήταν ένα από τα υποκοριστικά του δημοφιλούς ερμηνευτή και ηθοποιού, σαγήνευε με το βαθύ μπλε των ματιών του το γυναικείο φύλο, που παραληρούσε σε κάθε του άκουσμα και εμφάνιση.

Έχοντας μια πολυτάραχη ζωή με δόξα, πολλά χρήματα, άγγιξε την κορυφή αλλά και τον πάτο, με ενδιάμεσο και παντοτινό κεφάλαιο στη ζωή του, τις γυναίκες που του είχαν κλέψει την καρδιά.

Βίος και Πολιτεία... με ερωτικά πάθη

Μπορεί να παντρεύτηκε τέσσερις φορές, αλλά ήταν πολύ περισσότερες οι στιγμές που ένιωθε ερωτευμένος με τον συμβολισμό της γυναικείας ύπαρξης. Γύρω του, υπήρχαν πάντα εκατοντάδες γυναίκες που του έδιναν τα πάντα, ακόμη και για μια βραδιά. Θαυμάστριες, στάρλετ και τυχαίες γυναίκες τον προσκαλούσαν πολλά βράδια, σε ερωτικές περιπέτειες και ο ίδιος σχεδόν πάντα, ενέδιδε.

Ο εμβληματικός Αμερικανός ερμηνευτής με το εκκεντρικό lifestyle, είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις, που ήταν περισσότερες και από τα τραγούδια του. Εκτός από τους τέσσερις γάµους του µε τη Nancy Barbato, την Ava Gardner, τη Mia Farrow και τη Barbara Sinatra, είχε πολλές διάσημες και μη, ερωµένες. Ανάµεσά τους, οι Lauren Bacall, Marilyn Monroe, Kim Novak. O Frank Sinatra «είχε εκατοντάδες ερωµένες, αλλά δεν κατάφερνε να αποκτήσει συναισθηµατικό δέσιµο µε καµία», έλεγε η κόρη του, Tina.

«Σε κάθε κορίτσι της ζωής του αναλογούσε ένα χρονικό διάστηµα. Εκτός από την Ava, η σκιά της οποίας κρεµόταν πάνω από τα κεφάλια µας», είχε εξοµολογηθεί μία από τις πολλές ερωμένες του. Ο Frank έφτασε κοντά στο να παντρευτεί και τη Marilyn, παρότι υποβάθμιζε το μυαλό της και τον εξόργιζε το πάθος της µε το αλκοόλ. Όταν εκείνη πέθανε, ο Sinatra ήταν συντετριμμένος, όµως ο πρώην άντρας της, Joe DiMaggio, δεν του επέτρεψε να πάει στην κηδεία.

Το κεφάλαιο "Ava Gardner" στη ζωή του

Ήταν ένα βράδυ του 1948, όταν ο Sinatra βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού του στο Hollywood με τον καλύτερο του φίλο και τραγουδοποιό, Sammy Cahn. Χαζεύοντας το τοπίο και δείχνοντάς του ένα μικρό σπίτι ανάμεσα στα δέντρα, ο Sammy του απευθύνθηκε, λέγοντάς του: «Γνωρίζεις ότι εκεί κάτω ζει η Ava Gardner;». Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, ίσως με τον πιο θυελλώδη και έντονο έρωτα της ζωής του Sinatra. Εδώ και καιρό, ο ερωτεύσιμος τραγουδιστής είχε παρατηρήσει, «αυτό το είδος ομορφιάς που βγαίνει μία φορά στα εκατό χρόνια».

Φωνάζοντας το όνομά της, εκείνη ξεπρόβαλε από το παράθυρό της, αφού είχε αναγνωρίσει τη μοναδική του φωνή. Τις επόμενες ημέρες, ακολούθησαν πολλές τυχαίες συναντήσεις μεταξύ τους στον δρόμο μέχρι που αποφάσισαν να δειπνήσουν μαζί. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και οι δυο τους οδηγήθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας τον Νοέμβριο του 1951.

Όπως είχε εξομολογηθεί η ίδια, «Ήταν όμορφος, με ένα λεπτό σχεδόν αγορίστικο πρόσωπο, με λαμπερά μπλε μάτια και απίστευτο χαμόγελο. Και ήταν τόσο ενθουσιασμένος με τη ζωή και πιο συγκεκριμένα με εμένα εκείνη τη στιγμή». Οι δυο τους έμελλε να είναι «παντοτινοί εραστές ανεξάρτητα από το τι θα συνέβαινε στη συνέχεια», όπως είχε πει η Ava Gardner. Μέσα από μια εκρηκτική σχέση με πολλούς τσακωμούς, οι δυο τους, πέρα από παρόμοιους εθισμούς, μοιράζονταν και το ίδιο πάθος ο ένας για τον άλλον.

Κατηγορώντας τον για τις απιστίες του, η Ava τον εγκαταλείπει οριστικά κι εκείνος σε μια απεγνωσμένη του προσπάθεια να την κρατήσει κοντά του, κόβει τις φλέβες του. Εκείνη δεν πηγαίνει ποτέ να τον επισκεφθεί στο νοσοκομείο, εκείνος όμως κάνει τα πάντα για να ανακτήσει τη χαμένη τους σχέση, αν και όλες τους οι προσπάθειες κρίνονται στο τέλος μάταιες. Το διαζύγιο τους βγήκε το 1957 αλλά μέχρι τον θάνατο της Ava το 1990, εκείνη και ο Frank παρέμεναν φίλοι.

Ο Frank Sinatra θα μένει πάντα ζωντανός στη μνήμη του κοινού που τον αποθεώνει μέχρι σήμερα, καθώς δίπλα από κάθε έντονο έρωτα υποσυνείδητα, θα επιστρέφουν στις καρδιές μας, όλες εκείνες οι θρυλικές μουσικές επιτυχίες που μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ sinatra