REAL LIFE WHO

Marsai Martin: Ποια είναι η έφηβη πρωταγωνίστρια του Hollywood που δηλώνει "Λυπάμαι αν δε σας αρέσω, αφήστε με να ζήσω"


Έλενα Κρητικού

30 Ιουνίου 2020

Marsai Martin: Ποια είναι η έφηβη πρωταγωνίστρια του Hollywood που δηλώνει "Λυπάμαι αν δε σας αρέσω, αφήστε με να ζήσω"

Η Marsai Martin είναι μόλις 15 χρονών αλλά μία από τις πιο λαμπερές stars του Hollywood, όπως και ο ορισμός της νεανικής τελειότητας, που εκπροσωπεί τη Μαύρη Κοινότητα. 

Με αφορμή τη φετινή της παρουσία στα BET Awards, η ηθοποιός του "Black-ish" μεταφέρει ένα δυνατό μήνυμα απέναντι στον ρατσισμό και τους φανατικούς υποστηρικτές του. Η έφηβη star απάντησε μέσω Instagram την Κυριακή σε όλους όσοι σχολίασαν αρνητικά την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια των Virtual BET Awards 2020. Σύμφωνα με τη Martin, δεν αποδέχονται όλοι το στιλ της, και κυρίως τα μαλλιά και τα δόντια της. Όπως δηλώνει η ίδια, πολλοί είναι εκείνοι που παρομοίασαν το ξανθό της hairlook με την "περούκα γιαγιάς", αλλά πολλά ήταν τα σχόλια και για τα δόντια της.

"Ζητώ συγγνώμη που προσέβαλα ή δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας με αυτό που είμαι", είπε σχεδόν με δάκρυα στα μάτια η νεαρή Marsai.

https://instagram.com/p/CCCNoXHHoHk/

Όπως πρόσθεσε μάλιστα, "Λυπάμαι που σε κάποιους από εσάς δεν αρέσουν τα μαλλιά μου ή τα δόντια μου αλλά δεν καταβάλλω καμία προσπάθεια ώστε να αλλάξω και να τους ευχαριστώ όλους. Μου αρέσει όπως είμαι. Σε λίγο θα γίνω 16, αφήστε με να ζήσω. Προσπαθώ να διατηρήσω τη λογική μου μέσα στο lockdown". 

Ποια είναι όμως, η ιστορία της έφηβης που έχει συγκεντρώσει την αποδοχή αλλά και την αποδοκιμασία πολλών; 

Στην ηλικία μόλις των 15 ετών, η Marsai Martin κατάφερε να χτίσει μόνη της ένα ισχυρό όνομα στο Hollywood ενώ αποτελεί πρότυπο για τις νεαρές Μαύρες σε όλο τον κόσμο. Η νεαρή ηθοποιός και παραγωγός, που έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τον ρόλο της ως Diane Johnson στην κωμική σειρά Black-ish. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία γύρω από τη Martin, που κατάφερε από πολύ νωρίς να ξεχωρίσει.

1. Στην ηλικία των 14 ετών, έγινε πρωταγωνίστρια σε δική της ταινία στη μεγάλη οθόνη

Η Marsai ήταν η πρώτη 14χρονη, προερχόμενη από τη Μαύρη Κοινότητα, στην ιστορία του Hollywood που κατάφερε να γίνει παραγωγός σε ταινία, και ταυτόχρονα να πρωταγωνιστήσει σε αυτή.

https://instagram.com/p/CB59QnnHD7O/

Η επιτυχία της έγινε παντού γνωστή ενώ όπως είχε αναφέρει η ίδια, "Ελπίζω ότι μετά από 21 χρόνια, δεν θα χρειάζεται να διεκδικούμε την πρωτιά για κάτι, αλλά να είναι αυτονόητη η διάκριση. Ελπίζω ότι θα υπάρχει πάντα πολυπολιτισμικότητα, ισότητα και ίση αντιπροσώπευση σε κάθε τομέα". 

2. Έστησε τη δική της εταιρεία παραγωγής ταινιών

Η Martin δεν έχει καταφέρει να γράψει ιστορία μόνο ως η νεότερη παραγωγός στο Hollywood, που υπέγραψε συμφωνία με τη Universal Pictures. Ξεχώρισε επίσης, γιατί κατόρθωσε να δημιουργήσει δική της εταιρεία παραγωγής, γνωστή ως Genius Productions. 

https://instagram.com/p/BuXWxhnHQp7/

3. Έχει κερδίσει ήδη πολλά βραβεία

Η Martin είναι μια σπουδαία ηθοποιός και το αποδεικνύει με τα βραβεία, που η ίδια έχει κερδίσει. Συγκεκριμένα, αυτή τη χρονιά πήρε βραβείο στα 2020 NAACP Image Awards ενώ έχει κερδίσει τέσσερα για τον ρόλο της στην ταινία ""Little" το 2019, αλλά και για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην κωμική σειρά "Black-ish".

https://instagram.com/p/CBdqH3EHZv2/

Επίσης, είχε κερδίσει βραβείο στα BET Awards το 2019 ενώ ήταν υποψήφια στα SAG Awards το 2017 και το 2018. 

4. "30 Under 30": Βρίσκεται στη φετινή λίστα του Forbes για όσα έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με το Forbes, η έφηβη ηθοποιός μπήκε στη φετινή λίστα "30 Under 30" του περιοδικού για τα μεγάλα κατορθώματά της σε τόσο μικρή ηλικία, τις βραβεύσεις και τη μέχρι τώρα, επιτυχημένη της πορεία. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει, σχεδιάζει να γίνει "η επόμενη δισεκατομμυριούχος ή τρισεκατομμυριούχος στο Hollywood", και αν κρίνουμε από τη διαδρομή της ως τώρα, το πιο πιθανό είναι ότι θα τα καταφέρει, όπως τόσα άλλα μέχρι σήμερα, πηγαίνοντας ενάντια στις προκαταλήψεις και σε κάθε στερεότυπο. 

https://instagram.com/p/B86v_8Bn09L/

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ marsaimartin