REAL LIFE WHO

Η θυελλώδης σχέση του Stephen Hawking με τη δεύτερη γυναίκα του, Elaine και οι αποκαλύψεις για την ερωτική τους ζωή προκαλούν αίσθηση


The Jennettes

7 Σεπτεμβρίου 2020

Η θυελλώδης σχέση του Stephen Hawking με τη δεύτερη γυναίκα του, Elaine και οι αποκαλύψεις για την ερωτική τους ζωή προκαλούν αίσθηση

Το νέο βιβλίο για τη ζωή του διάσημου αστροφυσικού, Stephen Hawking, που κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, σίγουρα θα κάνει αίσθηση. Η δεύτερη σύζυγος του Hawking, Elaine, τον κατηγορεί στους καλεσμένους ενός δείπνου, λέγοντας πως υπήρξε «σκλάβα του για 20 χρόνια».

Οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσα από το νέο βιβλίο του Leonard Mlodinow, με τίτλο «Stephen Hawking: A memoir of Friendship and Physics», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Σεπτεμβρίου. Το ζευγάρι έμεινε μαζί μέχρι το 1985, όταν ο Stephen Hawking έκανε τραχειοτομία, πράγμα που σήμαινε ότι θα χρειαζόταν 24ωρη φροντίδα – όπου και ερωτεύτηκε την νέα του νοσοκόμα. Το όνομά της ήταν Elaine Mayson με τον Mlodinow να γράφει πως είχε κόκκινα μαλλιά, της άρεσε να κάνει skateboard και «σίγουρα ήξερε πώς να φλερτάρει». «Η Elaine δεν πτοήθηκε από την φυσική κατάσταση του Hawking. Ακριβώς το αντίθετο: αυτό ήταν που την έλκυε» γράφει.

jenny.gr

Το γεγονός πως η ίδια η Elaine ήταν παντρεμένη, δεν τον πτόησε, ούτε επίσης το γεγονός πως ο σύζυγός της David ήταν μηχανικός και μεγάλος θαυμαστής του Hawking που τον βοήθησε μάλιστα στην ανάπτυξη του συστήματος ομιλίας του.

Ωστόσο, δεν ήταν όλοι ευχαριστημένοι που η Elaine είχε γίνει η κεντρική μορφή στη ζωή του Hawking και ο γιος του Tim αλλά και η κόρη του Lucy, έγιναν πολύ καχύποπτοι απέναντί της.

Όπως γράφει ο Mlodinow: «Οτιδήποτε κι αν συνέβη, ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούσαν όλοι ήταν πως η Elaine και ο Stephen είχαν πάντα μια θυελλώδη σχέση. Μάλιστα, ο γάμος της με τον φημισμένο αστροφυσικό ήταν «θυελλώδης» και παραδέχτηκε πως μερικές φορές ένιωθε να τον «μισεί». Την μία στιγμή έλεγαν ‘Είσαι τρελός, σε μισώ και δεν θέλω να σε ξαναδώ ποτέ’ και την επόμενη στιγμή: ‘Σ’ αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και δεν θα μπορούσα ποτέ να ζήσω χωρίς εσένα’». Η Elaine Hawking ένιωθε πως ήταν ένα «τίποτα» επειδή ο σύζυγός της είχε την ανάγκη να είναι πάντα «το κέντρο της προσοχής».