REAL LIFE WHO

Paul Newman: Τα ωραιότερα μάτια του Hollywood έσβησαν σαν σήμερα πριν 12 χρόνια


The Jennettes

26 Σεπτεμβρίου 2020

Paul Newman: Τα ωραιότερα μάτια του Hollywood έσβησαν σαν σήμερα πριν 12 χρόνια

Ο θρυλικός Αμερικανός ηθοποιός της χρυσής εποχής του Hollywood και αντικείμενο λατρείας εκατομμυρίων γυναικών σε όλο τον κόσμο για τα γαλάζια του μάτια, ο Paul Newman έφυγε σαν σήμερα το 2008.

Ο χολιγουντιανός ηθοποιός «έφυγε» αφήνοντας πίσω του μεγάλο έργο στον κινηματογράφο και στο θέατρο, μια σημαντική παρακαταθήκη με τους αγώνες του για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ειρήνη και τον αφοπλισμό, ένα σοβαρό φιλανθρωπικό του έργο, ελάχιστο gossip για την προσωπική του ζωή, την πολυαγαπημένη και μόνιμη σύντροφό του ηθοποιό, Τζόαν Γούντγουορντ, δυο γιους και μια κόρη.

https://instagram.com/p/CDrlp1xJW4n/

Ο Newman ήταν τα «διασημότερα γαλάζια μάτια» του κινηματογράφου, αλλά ακόμη και σε ασπρόμαυρα φιλμ, αυτό που κέρδιζε και μαγνήτιζε τον θεατή ήταν η ματιά του. Το βλέμμα του. Είτε ερμηνεύοντας ρόλους σαν οργισμένος νέος ή επαναστάτης, είτε σαν ιδιοφυής απατεώνας ή ακόμη και σαν νικημένος από τη ζωή.

https://instagram.com/p/B_BrXXhJjBv/

Από την πρώτη στιγμή που ο φακός έπιασε τη λεπτή σιλουέτα και το διαπεραστικό βλέμμα του στο «Ασημένιο Δισκοπότηρο» του 1954, ο Newman ήταν αναμενόμενο πως θα γινόταν ένας λαμπερός σταρ. Πολλά τα κουστούμια που φόρεσε στις βραδιές που διοργάνωσε η Ακαδημία, πολλές οι φορές που το όνομα του ακούστηκε στις υποψηφιότητες και όμως μέχρι το 1987 κατάφερε να κερδίσει μόνο ένα Όσκαρ στην καριέρα του. Και αυτό όχι για κάποια από τις ερμηνείες του, αλλά για την συνολική προσφορά του στην 7η τέχνη, μετά από εισήγηση του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Γουάιζ το 1986.

https://instagram.com/p/B_ygOmoJry-/

Ασχολήθηκε με την υποκριτική αμέσως μετά την εκδίωξη του από την ποδοσφαιρική ομάδα του Κολλεγίου του.Το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεη το έκανε το 1953 , όπου και ξεκίνησε να κάνει τηλεόραση και ταινίες, μέχρι τη στιγμή που θεωρήθηκε ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της εποχής του. 

https://youtu.be/k7gmrKAFshE

Τέθηκε σε υποψηφιότητα και κέρδισε αναρίθμητα βραβεία, ανάμεσα τους Βραβείο Έμμυ, Βραβείο του Φεστιβάλ των Καννών αλλά και Όσκαρ το 1986, για την ταινία του «The Color of the money». Άλλες γνωστές ταινίες του είναι: «The Hustler» (1961),  «Cool hand Luke» (1967), «Butch Cassidy and the Sundance Kid» (1969) ,»The Sting»(1973) και «The Verdict» (1982).