REAL LIFE WHO

Η Brigitte Bardot και οι 7 αντιλήψεις της για τον έρωτα, που έμειναν στην ιστορία


The Jennettes

28 Σεπτεμβρίου 2020

Η Brigitte Bardot και οι 7 αντιλήψεις της για τον έρωτα, που έμειναν στην ιστορία

Σαν σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 1934 ήρθε στη ζωή η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια, Brigitte Anne-Marie Bardot, η οποία σαγήνευε τα πλήθη στις αρχές της δεκαετίας του 1950. 

H Brigitte είναι εκείνη η γυναίκα, που μας έρχεται στο μυαλό, όταν σκεφτόμαστε το πιο classy γαλλικό στιλ ενώ η κυριαρχία της στον χώρο μετρά δεκαετίες, με το στιλ της να παραμένει σταθερή αξία ανά τα χρόνια και να αντιγράφεται μέχρι και σήμερα. 

"Σε κάθε ηλικία μπορείς να γοητεύσεις, αρκεί να την έχεις αποδεχθεί"

Η πιο αινιγματική και παιχνιδιάρα Γαλλίδα ηθοποιός κλείνει σήμερα τα 86 της χρόνια και η κάθε της εμφάνιση από το παρελθόν μέχρι σήμερα, αποπνέει τον πιο διαχρονικό, κομψό και θηλυκό αέρα. Η γοητευτική star, που μετρούσε πάνω από 100 εραστές, μεταμορφωνόταν συχνά σε μια μυστηριώδη ύπαρξη, η οποία αιχμαλώτιζε τα φλας και τις καρδιές και των δύο φύλων. 

Η ομορφιά της άρχισε να ξεχωρίζει όσο πιο πολύ μεγάλωνε. Μάλιστα, στα 25 της όσο οι συνομήλικες της περνούσαν την άβολη περίοδο της εφηβείας, εκείνη άρχισε να πρωταγωνιστεί στα εξώφυλλα περιοδικών μόδας. Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, μεγαλώνοντας, ξεχώρισε επειδή εκπροσωπούσε τη νέα, απελευθερωμένη γυναίκα.

https://instagram.com/p/B8ny8smnc92/

Οι άντρες την ποθούσαν και οι γυναίκες τη ζήλευαν ή προσπαθούσαν να της μοιάσουν. Κάποιες όμως τη μισούσαν για τον τρόπο ζωής που ακολουθούσε. Φορούσε τζιν παντελόνια αντί φορέματα και κορσέδες, εμφανιζόταν γυμνή στις ταινίες της, άφηνε τα μακριά μαλλιά της αχτένιστα και κυνηγούσε τον έρωτα και εκτός του γάμου της.

H Σιμόν ντε Μποβουάρ είχε πει για εκείνη, "Στο παιχνίδι της αγάπης, όσο ήταν κυνηγός, ήταν και θήραμα" στο βιβλίο με τίτλο «Brigitte Bardot: The Life, The Legend, The Movies». Για το ιδανικό του έρωτα και του θυελλώδους αυτού αισθήματος, η Bardot είχε εκφράσει διάφορες απόψεις.

https://instagram.com/p/CAW_QLdnEzS/

Παραθέτουμε μερικά από τα αποφθέγματά της, που έμειναν στην ιστορία.

«Όταν αγαπάω, το κάνω χωρίς να υπολογίζω τίποτα. Δίνω τον εαυτό μου ολοκληρωτικά. Και κάθε μα κάθε φορά, είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου»

«Καλύτερα να είσαι άπιστη παρά να είσαι πιστή επειδή δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς»

«Έχω καταλάβει πως το πιο σημαντικό από όλα είναι η τρυφερότητα και η ευγένεια. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά»

«Φεύγω πριν με αφήσουν. Εγώ αποφασίζω»

https://instagram.com/p/CD7Cu1cHEwo/

«Πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος για να αγαπήσει κανείς;»

«Δεν αγαπούσα πάντα με σοφία αλλά ήμουν μικρή»

«Ο κόσμος είναι μικρός. Στο τέλος όλοι συναντιόμαστε στο κρεβάτι»

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ brigittebardotbb