REAL LIFE WHO

Η παιδική φωτογραφία του Barack Obama που αποθεώθηκε στο Instagram με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, "A Promised Land"


The Jennettes

17 Νοεμβρίου 2020

Η παιδική φωτογραφία του Barack Obama που αποθεώθηκε στο Instagram με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του, "A Promised Land"

Σήμερα κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του βιβλίου «A promised Land» του Barack Obama, όπου ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αφηγείται την πορεία του, από νεαρό άνδρα σε ηγέτη του ελεύθερου κόσμου.

Μετά από μια τετραετία Trump, ο Obama εξηγεί στο βιβλίο του πώς φτάσαμε στην εκλογή ενός outsider και ποια η σχέση της Sarah Palin με όλα αυτά. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις από το 2008. Ο τίτλος των απομνημονευμάτων του πρώην προέδρου Barack Obama για τη θητεία του στον Λευκό Οίκο επιλέχθηκε συνειδητά, προφανώς για να διαχωρίσει πλήρως τη δική του προεδρία από εκείνη του διαδόχου του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barack Obama (@barackobama)

Μάλιστα, σε μία από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, ο Obama δημοσίευσε μια παιδική φωτογραφία του, στην οποία βρίσκεται στην αγκαλιά της μητέρας του, Ann, περιγράφοντας με τα πιο τρυφερά λόγια την επιρροή που είχε η μητέρα του στη ζωή του και πόσο τον βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία του οι πολύτιμες συμβουλές της περί σεβασμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Όπως αναφέρω στο βιβλίο μου “A Promised Land”, η μητέρα μου, Ann Dunham, ήταν δυνατή, έξυπνη και προχωρούσε με τους δικούς της ρυθμούς. Για την ίδια, ο κόσμος προσέφερε αμέτρητες ευκαιρίες για ηθικά διδάγματα. Η αδερφή μου, Μάγια, κι εγώ μάθαμε από πολύ νωρίς πόσο δύσκολο είναι να διεκδικεί κανείς τα πολιτικά του δικαιώματα, τις επιπτώσεις της φτώχειας στους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, καθώς και πόσο σημαντικό είναι να σέβεσαι τις άλλες κουλτούρες και να παίρνεις υπόψη σου τις απόψεις που είναι διαφορετικές από τη δική σου. Η μητέρα μου πίστευε ότι η δύναμη έρχεται όταν εξυψώνεις τους ανθρώπους γύρω σου, όχι όταν τους ρίχνεις κάτω. Και ήταν πάντα σίγουρη ότι η λογική και η πρόοδος πάντα θα προηγούνται της αδικίας και των πρωτόγονων ενστίκτων της ανθρωπότητας. “Ο κόσμος είναι πολύπλοκος, Bar”, συνήθιζε να μου λέει. “Γι’ αυτό είναι και τόσο ενδιαφέρων”», σχολίασε στη λεζάντα της φωτογραφίας. 

Στο βιβλίο του, ο Obama υπογραμμίζει πόσο "βαθιές" είναι οι διαφορές της Αμερικής και πόσο η αποχώρηση του Donald Trump από μόνη της, δεν θα είναι αρκετή για να τις γεφυρώσει. "Το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ίσως, ότι η δημοκρατία μας φαίνεται να είναι έτοιμη να πέσει σε κρίση", γράφει μεταξύ άλλων.