REAL LIFE WHO

Jill Biden: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ


The Jennettes

21 Ιανουαρίου 2021

Jill Biden: Όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ

Ενόψει της χθεσινής ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης των Η.Π.Α, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στους πρωταγωνιστές της ημέρας και μία από αυτούς δεν είναι άλλη από τη γυναίκα του εκλεγμένου Προέδρου, Jill Biden.

Η γυναίκα με τις κομψές εμφανίσεις και το πλούσιο βιογραφικό που αναλαμβάνει καθήκοντα ως νέα «Πρώτη Κυρία», αντικαθιστώντας την Melania Trump, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου και όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για εκείνη. 

Αυτά είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την Dr. Jill Biden:

Είναι δασκάλα

Η κυρία Biden κατέχει το επάγγελμα του εκπαιδευτικού εδώ και δεκαετίες, ενώ το 2007 απέκτησε το διδακτορικό της από το πανεπιστήμιο Delaware. Έχει αναλάβει καθήκοντα καθηγήτριας στο Κοινοτικό Κολέγιο της Βόρειας Βιρτζίνια, όπου διδάσκει αγγλικά από το 2009, πριν από την πρώτη εκλογή του Barack Obama. Σε έναν λόγο της το 2020, στο λύκειο Brandywine, στο οποίο είχε εργαστεί παλαιότερα, είχε αναφέρει:

«Πάντα μου άρεσαν οι ήχοι μιας τάξης, η ησυχία που υπάρχει λίγο πριν οι μαθητές μπουν μέσα, το ψιθύρισμα των ιδεών που αναπηδούν μπρος-πίσω καθώς εξερευνούμε τον κόσμο μαζί, το γέλιο και οι στιγμές έκπληξης πάνω στην σχολική ύλη που έχω διδάξει ένα εκατομμύριο φορές. Όταν δίδαξα αγγλικά εδώ στο λύκειο Brandywine, περνούσα το καλοκαίρι μου, προετοιμάζοντας το σχολικό έτος γεμάτη προσδοκία».

Γεννήθηκε στο New Jersey

H Dr. Jill Biden γεννήθηκε το 1951 στο New Jersey, όμως μεγάλωσε στην Pennsylvania, μαζί με τέσσερις μικρότερες αδελφές. Πήγε στο λύκειο Upper Moreland και από εκεί συνέχισε στο πανεπιστήμιο Delaware όπου σπούδασε αγγλική λογοτεχνία. Επίσης, πριν το διδακτορικό της απέκτησε δύο μεταπτυχιακά, ένα στα αγγλικά και ένα στην ανάγνωση.

Παντρεύτηκε τον Joe Biden το 1977

Η κυρία Biden αποκάλυψε πως «γνώρισε» τον τωρινό της σύζυγο με ένα άκυρο τηλεφώνημά του. «Πού βρήκες αυτό το τηλέφωνο;» ήταν το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε. Για το πρώτο ραντεβού τους ανέφερε: «Ήμουν τελειόφοιτη, και έβγαινα μόνο με αγόρια που φορούσαν τζιν, τσόκαρα και μπλουζάκια, ήρθε στην πόρτα και φορούσε ένα αθλητικό παλτό με μοκασίνια» και σκέφτηκα, «Θεέ μου, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια.» Ήταν εννέα χρόνια μεγαλύτερος από εμένα! Αλλά βγήκαμε για να δούμε την ταινία A Man and a Woman στον κινηματογράφο στη Φιλαδέλφεια, και πραγματικά το καταφέραμε.»

Ο Joe Biden έπρεπε να της κάνει πρόταση γάμου πέντε φορές πριν η νέα «Πρώτη Κυρία» πει το ναι. Ήθελε οι γιοι του Biden να συμφωνούν απόλυτα με τον γάμο τους. Όταν επιτέλους δέχθηκε, το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 17 Ιουνίου 1977, στη Νέα Υόρκη, ενώ το 1981 υποδέχθηκαν την κόρη τους Ashley Biden.

Σκοπεύει να συνεχίσει να διδάσκει, ακόμη και ως «Πρώτη Κυρία»

Όπως είχε δηλώσει τον Αύγουστο του 2020, θα «ήθελε πολύ» να συνεχίσει να διδάσκει, ακόμη και αν εκτελεί καθήκοντα «Πρώτης Κυρίας»: «Αν καταφέρουμε να μπούμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω. Είναι σημαντικό και θέλω οι άνθρωποι να εκτιμούν τους δασκάλους και να γνωρίζουν τις συνεισφορές τους και να αναβαθμίζουν το επάγγελμα».

Η κυρία Biden δεν σταμάτησε να εργάζεται όταν ο σύζυγός της έγινε Αντιπρόεδρος του Barack Obama. Συνέχισε να διδάσκει σε πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί όπως είπε στο CBS «αγαπάει να ακούει τις ιστορίες τους, να μαθαίνει για εκείνους και να τους βοηθάει στην πορεία της ζωής τους».

Είναι περήφανη για το διδακτορικό της τίτλο

Ύστερα από άρθρο του Wall Street Journal τον Δεκέμβριο του 2020, το οποίο ζήτησε από τη μέλλουσα «Πρώτη Κυρία» της Αμερικής να αφαιρέσει τον τίτλο «Dr.», πολλοί, ανάμεσα τους και η Michelle Obama, έσπευσαν να υπερασπιστούν την επαγγελματική της πορεία και τις ακαδημαϊκές της επιτυχίες. «Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι πιο περήφανη είναι το διδακτορικό μου», είπε σε μια συνέντευξη με τον Stephen Colbert, «δούλεψα πολύ σκληρά γι' αυτό».

Υποστήριξε τις στρατιωτικές οικογένειες και τα κοινοτικά κολλέγια ως «Δεύτερη Κυρία»

«Έχοντας έναν πατέρα στο στρατό και έναν γιο απεσταλμένο στο Ιράκ, είδα την ανάγκη να υποστηρίξω στρατιωτικές οικογένειες », δήλωσε η Jill Biden στο εισαγωγικό της βίντεο στο DNC. Μαζί με την τότε «Πρώτη Κυρία» Michelle Obama, ένωσαν τις δυνάμεις τους να «βεβαιώσουν» πως υπηρεσιακά μέλη, βετεράνοι και οι οικογένειες τους έχουν ό,τι χρειάζονται για να πετύχουν στην ζωή τους. Παράλληλα, φιλοξένησε την πρώτη σύνοδο κορυφής του Λευκού Οίκου για τα κοινοτικά κολέγια με τον Πρόεδρο Obama το 2010 και ταξίδεψε στη χώρα για μια περιοδεία με λεωφορεία με τίτλο Community College to Career το 2012.

Έχει αίσθηση του χιούμορ

«Θα έλεγα πως δεν είναι συνηθισμένη γιαγιά» αναφέρει η Naomi, ένα από τα εγγόνια των Joe και Jill Biden, «μπορεί να σε ξυπνήσει 5 η ώρα το πρωί να πάτε για γυμναστική». Επίσης αποκάλυψε πως «της αρέσουν πολύ οι φάρσες. Όταν τρέχει, μερικές φορές θα βρει, για παράδειγμα, ένα νεκρό φίδι και θα το πάρει και θα το βάλει σε μια τσάντα, και θα το χρησιμοποιήσει για να τρομάξει κάποιον.»

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

TAGS