REAL LIFE WHO

Από την Audrey Hepburn στη Frida Kahlo: Τα πιο iconic φρύδια όλων των εποχών


The Jennettes

27 Ιανουαρίου 2021

Από την Audrey Hepburn στη Frida Kahlo: Τα πιο iconic φρύδια όλων των εποχών

Κεφάλαιο φρύδια. Ένα σημαντικό κεφάλαιο για κάθε γυναίκα που μεγάλωσε με κλισέ. Είναι τελικά η κορνίζα του προσώπου μας και πόση σημασία πρέπει να δίνουμε σε αυτά για να πετύχουμε το τέλειο μακιγιάζ; Η αλήθεια είναι πως είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να αλλάξει τον χαρακτήρα του προσώπου, και πολλές φορές και τη διάθεση που εκπέμπει. Στο πέρασμα των χρόνων οι τάσεις έρχονταν, άλλαζαν, ανακυκλώνονταν. Τα πολύ λεπτά φρύδια περασμένων δεκαετιών που δημιουργούσαν εμμονή με τα τσιμπιδάκια διαδέχτηκαν τα πυκνά και φυσικά φρύδια που προσέδιδαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και έφτασαν ως τις μέρες μας.

Ποιες είναι όμως οι γυναίκες εκείνες που δημιουργούσαν τις τάσεις, τις έκανα γνωστές στο ευρύ κοινό και άφησαν το σημάδι τους ως iconic στη συνείδηση μας;

Marlene Dietrich

Η Γερμανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που έκανε καριέρα τις δεκαετίες του 20’ και του 30΄ έμεινε στην ιστορία της μόδας για τα on point ανδρόγυνα look της, τα καπέλα και τα Old Hollywood glamour ταγιέρ της. Την εποχή εκείνη στον τομέα της ομορφιάς επικρατούσαν τα πολύ λεπτά φρύδια. Οι γυναίκες έκοβαν ή ξύριζαν τις επιπλέον τρίχες και τα περνούσαν με ένα μολύβι δημιουργώντας μία κλήση προς τα κάτω που ηθελημένα επέπνεε μία μελαγχολική διάθεση.

Audrey Hepburn

Η μούσα του Givenchy και παντοτινό σύμβολο του στυλ, είχε από τα πιο χαρακτηριστικά και καλοσχηματισμένα φρύδια στην ιστορία του σινεμά. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η είσοδος των γυναικών στην αγορά εργασίας σήμανε ένα λιγότερο απαιτητικό beauty και fashion look. Τα φρύδια γίνονται τώρα μέτρια προς παχιά.

Frida Kahlo

Την ίδια εποχή, η Μεξικανή καλλιτέχνις στεκόταν στην αντίπερα όχθη των δημοφιλών τάσεων και έκανε ξεκάθαρο πως μόνο εκείνη θα ορίζει την εικόνα του εαυτού της. Η αντισυμβατική φεμινίστρια εκφραζόταν μέσα από την επιλογή των πυκνών φρυδιών που ενώνονταν στο κέντρο του προσώπου της και τα μετέτρεψε στο σήμα κατατεθέν της. Όπως η ίδια είχε δηλώσει, «Δεν θα χαλιναγωγήσω την προσωπική μου έκφραση για να εξυπηρετήσω τις προσδοκίες σας για το πώς πρέπει να δείχνει μία γυναίκα».

Elizabeth Taylor

Με το τέλος του πολέμου τα φρύδια μετατρέπονται σε κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προσώπου και συνοδεύονται από έντονο μακιγιάζ. Τα ζουμερά κόκκινα βαμμένα cherry lips της Elizabeth Taylor και τα dramatic καλογραμμένα τοξωτά και αρκετά παχιά φρύδια της, έκαναν την ηθοποιό την επιτομή της τάσης της εποχής.

Edie Sedgwick

Η μούσα του Αndy Warhol και το It girl της τέχνης τη δεκαετία των swinging '60s είχε έντονα φρύδια. Κάποια στιγμή μάλιστα αποφάσισε να τα σκουρύνει, βάφοντας τα μαύρα για να κάνουν έντονη αντίθεση με τα ξανθά πλατινέ σχεδόν άσπρα κοντοκουρεμένα μαλλιά της. Ο πειραματισμός της δεκαετίας αυτής ήταν παρόν και στον τομέα της ομορφιάς.

Madonna

Η Madonna δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήν την λίστα αφού η σχέση που έχει με τα φρύδια της, έχει περάσει από πολλές διαφορετικές φάσεις. Οι πιο συγκλονιστικές θα πρέπει να πούμε ότι είναι αυτές τις δεκαετίας του 1980 με τα φυσικά μακριά και παχιά σκούρα φρύδια της και τις περισσότερες φορές ξανθά μαλλιά της. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την εμφάνιση με τα πολύ λεπτά ξανθά σχεδόν διάφανα φρύδια της και τις φήμες ότι χρησιμοποίησε κερί για να τα αποτριχώσει.

Brooke Shields

Μπαίνοντας στα 80s, τα φρύδια της νεαρής Brooke Shields ήταν αυτά που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και έκαναν τους beauty experts να πετάξουν τα τσιμπιδάκια και τις υπόλοιπες επίπονες διαδικασίες αφαίρεσης τους στον κάλαθο των αχρήστων. Μοντέλο και ηθοποιός και ένα φρέσκο κορίτσι με μεγάλα και όμορφα φρύδια, που έδειχναν άβγαλτα, αλλά τόνιζαν τα όμορφα χαρακτηριστικά της. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το μότο της δεκαετίας ήταν «The bigger the better».

Cindy Crawford

Το πιο όμορφο κορίτσι των 90s, που αρκούσε το πρόσωπο της να συνοδεύει την εικόνα ενός προϊόντος για να το κάνει να εξαφανιστεί από τα ράφια, δεν γινόταν να μην επηρέαζε με το look της εκατομμύρια γυναίκες που ήθελαν να της μοιάσουν. Τα καλλωπισμένα αλλά μεγάλα, τα επιμελώς ατημέλητα φρύδια κατέκλεισαν τις πασαρέλες και ήταν αποτέλεσμα ενός είδους μινιμαλισμού στην ομορφιά και στη μόδα, γνωστό ως «heroin chic».

Drew Barrymore

Τα 90s όμως ήταν και η δεκαετία που προς το τέλος της, επανάφερε την τάση των πολύ λεπτών φρυδιών. Η Drew Barrymore γνωστή για τα υπερβολικά λεπτά φρύδια της έκανε αναρίθμητες έφηβες να κλείνονται με τις ώρες στα δωμάτια τους και να βγάζουν όσο περισσότερο γίνεται τα δικά τους με τσιμπιδάκια και μετά να τα ζωγραφίζουν ως πολύ λεπτές γραμμές πάνω από τα μάτια τους.

Cara Delevingne

Και μετά ήρθε η Cara Delevingne! Η Cara μπήκε στον χώρο της μόδας και ταρακούνησε επιτέλους τα πρότυπα ομορφιάς. Τα πολύ παχιά σκούρα φρύδια της και τα φυσικά ξανθά μαλλιά της την έκαναν ξεχωριστή. Ήταν ένα αντισυμβατικά όμορφο μοντέλο που δεν χόρταινες να κοιτάς σε καμπάνιες και editorial μόδας.

Lily Collins

Aν ψάξουμε να βρούμε τα πιο διάσημα φρύδια του τώρα, τότε σίγουρα αυτά ανήκουν στην ηθοποιό Lily Collins. Τα μεγάλα φρύδια της έχουν το τέλειο brushed up effect και είναι απίστευτα καλοσχηματισμένα και ταιριαστά με το πρόσωπό της. Η star του «Emily in Paris» έχει πει πως επεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο σε αυτά, ενώ δεν αφήνει κανέναν άλλον να τα πειράξει και τα διορθώνει αποκλειστικά εκείνη.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits