REAL LIFE WHO

Whitney Houston: Η τραγική ζωή της «θρυλικής τραγουδίστριας», η σεξουαλική κακοποίηση και η μάχη με τα ναρκωτικά


Εύα Κονδύλη

11 Φεβρουαρίου 2021

Whitney Houston: Η τραγική ζωή της «θρυλικής τραγουδίστριας», η σεξουαλική κακοποίηση και η μάχη με τα ναρκωτικά

Στις 11 Φεβρουαρίου 2012, σιώπησε για πάντα η «Φωνή», όπως αποκαλούσαν τη θρυλική τραγουδίστρια Whitney Houston, εξαιτίας της ποιότητας και των απίστευτων δυνατοτήτων της.

Η σχέση της με τη μουσική ξεκινάει από πολύ νωρίς, τραγουδώντας στη χορωδία της εκκλησίας και περιστασιακά συμμετέχοντας σε παραστάσεις με τη μητέρα της, ενώ η επιτυχία δεν άργησε να έρθει καθώς το 1983 υπέγραψε το πρώτο της δισκογραφικό συμβόλαιο.

Η Whitney Houston είναι η μοναδική καλλιτέχνης που κατέκτησε την κορυφή του Billboard 100 επτά συνεχόμενες φορές, ενώ το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Whitney το 1987, έγινε το πρώτο άλμπουμ από γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε την 1η θέση την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στο chart του Billboard 200.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Whitney✨ (@classywhitney)

Με τις μεγαλύτερες ερωτικές επιτυχίες όπως το «I Will Always Love You», το τραγούδι από το ντεμπούτο της στην ταινία «The Bodyguard» με τον Kevin Costner το 1992, το «I Have Nothing» και το ξέφρενο «I Wanna Dance With Somebody», η Houston κέρδισε 6 Grammys και περισσότερα από 400 άλλα βραβεία σε μια καριέρα 25 ετών, καθώς οι πρώτες επιτυχίες της, την έκαναν επίσης μία από τους πρώτους Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες, μαζί με τον Michael Jackson, που είχαν επιτυχία στο MTV.

Επίσης έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα που εμφανίστηκε στα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών, μεταξύ των Seventeen, Glamour, Cosmopolitan κ.α.

Η μοναδική φωνή της επηρέασε τραγουδίστριες όπως την Beyonce, Alicia Keys, Mariah Carey και Celine Dion, ενώ η θρυλική τραγουδίστρια Barbra Streisand είχε δηλώσει για τη Whitney Houston: «Είχε τα πάντα, την ομορφιά, μια υπέροχη φωνή. Πόσο λυπηρό που τα δώρα της δεν μπορούσαν να της φέρουν την ίδια ευτυχία που έφεραν σε εμάς».

Η σεξουαλική κακοποίηση σε μικρή ηλικία

Στο ντοκιμαντέρ «Whitney», το 2018, έγιναν κάποιες φρικτές αποκαλύψεις για τη θρυλική τραγουδίστρια, καθώς ο σκηνοθέτης, Kevin MacDonald, θέλησε να εκθειάσει τις πιο κρυφές πτυχές της ζωής της Whitney Houston και να παρουσιάσει ένα πιο προσωπικό πορτρέτο της, μέσα από ένα μοναδικό ανέκδοτο υλικό, σπάνιες ηχογραφήσεις, ζωντανές εμφανίσεις και συνεντεύξεις με την οικογένεια και τους πιο στενούς της συνεργάτες.

Μία από τις αποκαλύψεις αυτές ήταν ότι η διάσημη τραγουδίστρια είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, από την πρώτη ξαδέλφη της, Dee Dee Warwick.

Όπως αναφέρθηκε, το συγκεκριμένο περιστατικό είχε βαριές επιπτώσεις στη ζωή της Houston και «την είχε κάνει να αμφισβητήσει τις σεξουαλικές της προτιμήσεις», ενώ δεν το ανέφερε ποτέ επειδή «ντρεπόταν». Η μακροχρόνια βοηθός της Houston, Mary Jones, ανέφερε στον Macdonald ότι η ίδια η τραγουδίστρια της αποκάλυψε την κακοποίηση από την ξαδέλφη της, ενώ ο αδελφός της Houston, Gary, υποστηρίζει σθεναρά τις κατηγορίες και εκμυστηρεύτηκε ότι κακοποιήθηκε επίσης μεταξύ των ηλικιών επτά και εννέα από μια γυναίκα- μέλος της οικογένειας.

Η μητέρα της Whitney Houston, Cissy και η αδελφή της Dee Dee, Dionne Warwick, δημοσίευσαν μια κοινή δήλωση που αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί για σεξουαλική κακοποίηση της Whitney είναι «απαράδεκτες».

Η σεξουαλικότητα της Whitney παρέμεινε ένα μυστήριο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής της με άλλους να την αναφέρουν ως αμφισεξουαλική και άλλους να υποστηρίζουν σθεναρά πως εκείνη και η προσωπική της βοηθός, Robyn Crawford, ήταν ζευγάρι, με την ίδια να δηλώνει πως η σχέση τους στην αρχή ήταν περισσότερο από φιλική.

Η μάχη της με τα ναρκωτικά

Η «καθαρή» εικόνα που είχε δημιουργήσει η Whitney Houston είχε αρχίσει να «λεκιάζει» όταν παντρεύτηκε το «κακό αγόρι» της R & B, Bobby Brown. Οι δύο τους συναντήθηκαν το 1989 και παντρεύτηκαν τρία χρόνια αργότερα, ενώ η σχέση τους έγινε «τροφή» για τα περιοδικά, με κάθε λανθασμένο βήμα να αποτελεί αντικείμενο διαρκούς κερδοσκοπίας.


Μέχρι τη δεκαετία του 2000, η καριέρα της ακολουθούσε πτωτική πορεία, καθώς οι πωλήσεις των άλμπουμ έπεσαν και η φωνή της άρχισε να δείχνει σημάδια φθοράς. Σε μια διαβόητη συνέντευξη το 2002 με την Diane Sawyer του ABC, η Whitney Houston παραδέχτηκε τη χρήση ναρκωτικών, κοκαΐνης, μαριχουάνας και χαπιών, ενώ εξομολογήθηκε στην Sawyer: «Ο μεγαλύτερος διάβολος είμαι εγώ. Είμαι ο καλύτερος φίλος μου ή ο χειρότερος εχθρός μου».

Το ζευγάρι χώρισε το 2007 και η pop star δήλωσε ότι ήταν καθαρή, ενώ μετά από δύο προσπάθειες αποτοξίνωσης, αλλά και
μια περιοδεία στην Ευρώπη γεμάτη από κακές παραστάσεις και παράξενη συμπεριφορά, σήμαινε ότι επέστρεψε πάλι στα ναρκωτικά.


Η Whitney Houston βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της πολυτελούς σουίτας της στο Hilton του Beverly Hills στις 11 Φεβρουαρίου 2012, την παραμονή της απονομής των Βραβείων Grammy, στην οποία θα συμμετείχε, σε ηλικία 48 ετών. Η κληρονομιά και η επιρροή που έχει αφήσει είναι τεράστια, ενώ η φωνή της σήμανε και διαμόρφωσε μια ολόκληρη γενιά.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr