REAL LIFE WHO

Γέννα στη Λεωφ. Κηφισίας: Ο Πάνος Καραβάνης εξομολογείται όλα όσα έζησε την ημέρα που η γυναίκα του γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο


Εύα Καραμπάτσου

15 Φεβρουαρίου 2021

Γέννα στη Λεωφ. Κηφισίας: Ο Πάνος Καραβάνης εξομολογείται όλα όσα έζησε την ημέρα που η γυναίκα του γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο

Δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να ακούει κανείς για γέννα στη μέση του δρόμου λίγο πριν το μαιευτήριο. Ναι, ο ερχομός ενός παιδιού είναι το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή ενός ανθρώπου. Και ναι, όλες οι στιγμές που ζει ένα ζευγάρι όταν αγκαλιάζει το παιδί του είναι πρωτόγνωρες και μαγικές.

Στην περίπτωση του Πάνου Καραβάνη και της γυναίκας του, οι στιγμές γέννησης του δεύτερου παιδιού τους ήταν ακόμη πιο πρωτόγνωρες, μιας και το παιδί τους γεννήθηκε λίγο πριν το μαιευτήριο μέσα στο αυτοκίνητο στη Λ. Κηφισίας. Μάλιστα, μια ομάδα πυροσβεστών που γυρνούσε από συμβάν και βρισκόταν στη Λεωφόρο, βοήθησε το ζευγάρι σε αυτή την τόσο απαιτητική στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, οι πυροσβέστες ενώ βρίσκονταν στο ύψος του Παράδεισου, στο Μαρούσι, είδαν ένα αυτοκίνητο σταματημένο πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας. Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν η γυναίκα του Πάνου, η οποία εκείνη τη στιγμή γεννούσε. Αμέσως οι πυροσβέστες σταμάτησαν για να βοηθήσουν τη γυναίκα, μαζί με αστυνομικούς οι οποίοι και αυτοί είχαν σταματήσει στο σημείο. Η καλή τύχη της γυναίκας που γεννούσε στο αυτοκίνητό της, δεν την εγκατέλειψε στιγμή. Ενώ, από το σημείο περνούσε τυχαία και ένας γιατρός, ο οποίος  σταμάτησε με τη σειρά του στο σημείο για να βοηθήσει την ετοιμόγεννη.

Missing content item.

Ο συγκινημένος πατέρας περιγράφει στο Jenny.gr όλα όσα πρωτοφανή έζησε εκείνος και η σύζυγός του, όταν έπιασε το κεφαλάκι της κορούλας του την ώρα της γέννας.

Θέλετε να μας αφηγηθείτε από την αρχή την εμπειρία της γέννησης του παιδιού σας, όπως ακριβώς τη ζήσατε;

«Η γέννηση της μικρής μας ήταν πραγματικά ένας αγώνας δρόμου για εμας, με αίσιο, ευτυχώς, τέλος! Στον δρόμο προς το μαιευτήριο, οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ προασπαθούσαν να ανοίξουν τον δρόμο, για να μεταβούμε όσο πιο γρήγορα γινόταν, στο μαιευτήριο, ενώ η γυναίκα μου, στο πίσω κάθισμα, σπάραζε από τους πόνους! “Πεθαίνω”, μου έλεγε, “σώσε με!”. Της έλεγα “Κάνε υπομονή, φτάνουμε!”. Πλήν όμως, δεν άντεξε...Σε κάποια στιγμή, μου λεει “Παναγιώτη γεννάω, βγήκε το κεφάλι του μωρού!”. Την αγγίζω λοιπόν, και αισθάνομαι το κεφάλι του μωρού... Χωρίς δεύτερη σκέψη, κάνω στην άκρη το αυτοκίνητο, μετά την έξοδο δαχτυλίδι (Μαρούσι) επί της Λ. Κηφισίας, ανοίγω τη πόρτα του πίσω καθίσματος, κατεβάζω το παντελόνι της γυναίκας μου, και βλέπω ότι πράγματι έχει βγει το κεφάλι του μωρού μας. Της “Σπρώξε, μη φοβάσαι!”. Με την πρώτη εξώθηση, βγήκε το σώμα του μωρού και με την δεύτερη, ο ομφάλιος λώρος με τον πλακούντα. Όταν βγήκε το μωρό δεν έδειχνε σημάδια ζωής, ωστόσο το χτύπησα ελαφρώς στην πλατούλα-καθώς ήμουν στη γέννα της πρώτης μου κόρης μέσα στην αίθουσα τοκετού και είχα δει ότι χτυπάνε τα μωρά ελαφρώς στην πλάτη για να κλάψουν- και ευτυχώς έβγαλε το πρώτο κλάμα. Έτσι, έλαβε τέλος ο μαραθώνιος αγωνίας μας!»

Πώς καταλάβατε ότι είστε οριακά για να γεννήσετε και καλέσατε και την αστυνομία;

«Δεν υπήρξε ματαβατικό στάδιο οδυνών, δηλαδή για παράδειγμα κάθε 10 λεπτά, κάθε οκτώ λεπτά κλπ.. Αντιθέτως, οι πόνοι ξεκίνησαν εξ’ αρχής ανά 3 λεπτά και άμεσα ανά 2 λεπτά! Όταν είμασταν στο φέρυ μποτ, με κατεύθυνση από Σαλαμίνα προς το μαιευτήριο «ΜΗΤΕΡΑ», αποφάσισα να καλέσω τους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ για να ανοίγουν το δρόμο, προκειμένου να φθάσουμε πιο γρήγορα στο μαιευτήριο, καθώς η γυναίκα μου είχε φρικτούς πόνους!».

 

 

Πώς όλες οι συγκυρίες έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Αστυνομία, πυροσβεστική και ένας διερχόμενος γιατρός;

«Την ώρα της γέννησης ήταν λες και όλο το σύμπαν συνωμότησε για να έρθει στον κόσμο το παιδί μας! Αστυνομία, πυροσβεστική, χειρούργος, όλοι περνώντας τυχαία από το σημείο και σταματώντας να δουν τι συμβαίνει, είδαν τη γυναίκα μου στο πίσω κάθισμα και εμένα να κρατώ στα χέρια μου το παιδί μας...

Όλοι μας ρώταγαν αν είμαστε καλά, να μας προσφέρουν ένα ποτήρι νερό, ενώ ο χειρουργός μου λέει άστο σε εμένα τώρα, έκοψε τον ομφάλιο λώρο και το έβαλε στην αγκαλιά της γυναίκας μου μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και να μεταβούμε στο μαιευτήριο».

Το γεγονός ότι συμβάλατε ώστε να έρθει στον κόσμο το παιδί σας, είναι σχεδόν ηρωικό. Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις μόλις συνειδητοποιήσατε ότι ήσασταν ο μόνος άνθρωπος που μπορούσε να βοηθήσει τη γυναίκα σας εκείνη τη στιγμή;

«Είπα ότι, ή τώρα ή ποτέ! Την κρίσιμη στγμή, δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο, από το να βοηθήσω τη γυναίκα μου και το παιδί μας που ερχόταν. Ήταν μονόδρομος για μένα...Μόλις έπιασα το κεφάλι του μωρού, σταμάτησα το αυτοκίνητο, της κατέβασα το παντελόνι και της είπα “Σπρώξε, μη φοβάσαι!”.

Διαβάστε τη συνέχεια κάνοντας εγγραφή στο #jennygr_exclusivebenefits

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Δείτε ακόμη: Οι 20 διάσημες που ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη τους στο Instagram