REAL LIFE WHO

H ιστορία γέννησης των βασιλικών μωρών: Από τη βασίλισσα Ελισάβετ II μέχρι τον μικρό Archie


Σύρμα Κιουπελόγλου

16 Φεβρουαρίου 2021

H ιστορία γέννησης των βασιλικών μωρών: Από τη βασίλισσα Ελισάβετ II μέχρι τον μικρό Archie

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 η πριγκίπισσα Ευγενία έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Η ανακοίνωση για τον ερχομό του γιου της έγινε μέσω μίας ανάρτησης στο Instagram μίας φωτογραφίας με το χεράκι του μωρού. Πόσο πολύ διαφέρει αυτό από την ανακοίνωση της δικής της γέννησης πριν από περίπου 30 χρόνια, όταν εκείνη κοιμόταν στην αγκαλιά της μητέρας της πριγκίπισσας Άννας στο πρώτο της photo call έξω από το Portland Hospital; Και πόσο άραγε κι αυτή απείχε από τις βασιλικές παραδόσεις;

Έντουαρντ VI της Αγγλίας

Ο επί τρεις δεκαετίες Βασιλιάς Henry VIII εμμονικά και απεγνωσμένα προσπαθούσε να αποκτήσει γιο και διάδοχο. Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο Catherine of Aragon, κυρίως επειδή δεν του χάρισε γιο και την εκτέλεσε της 2ης συζύγου του Anne Boleyn με την οποία απέκτησε μία κόρη την μελλοντική Elizabeth I, παντρεύτηκε την Jane Seymour στις 30 Μαΐου 1536. Η καθυστέρηση στη σύλληψη παιδιού έκανε τον Henry να δυσφορεί και να κοιτάει άλλες γυναίκες.

Την άνοιξη του 1537 ανακοινώθηκε η πολυπόθητη εγκυμοσύνη. Ο πρίγκιπας Έντουαρντ VI γεννήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Οκτωβρίου 1537. Τεράστιες γιορτές ξεκίνησαν σε όλη την Αγγλία, με 2.000 πυροβολισμούς από τον Πύργο του Λονδίνου τη νύχτα της γέννησής του. Όμως, ενώ η χώρα γιόρταζε τον πρίγκιπα, η μητέρα του αρρώστησε. Στις 24 Οκτωβρίου, η Jane πέθανε, πιθανώς από αιμορραγία που προκλήθηκε από σκισμένο πλακούντα. Αν και θρηνήθηκε, ο θάνατός της θεωρήθηκε ως ευγενής θυσία.


Βασίλισσα Ελισάβετ II

Η μέλλουσα βασίλισσα γεννήθηκε με καισαρική στις 2:40 πμ, την 21η Απριλίου του 1926. Η γέννησή της έγινε στον αριθμό 17  του Bruton Street στο Mayfair του Λονδίνου, όπου ήταν το σπίτι των γονιών της μητέρας της, του Κόμη και της Κόμισσας του Strathmore. Tότε ο πατέρας της δεν ήταν Βασιλιάς, καθώς ανέλαβε  καθήκοντα όταν ο θείος της παραιτήθηκε από τον θρόνο.


Πρίγκιπας Κάρολος

Ο Πρίγκιπας Κάρολος γεννήθηκε στο Buckingham Palace το απόγευμα της 14ης Νοεμβρίου του 1948. Η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν τότε μόλις 22 ετών και ο τοκετός διήρκησε περίπου 30 ώρες. Ο πρίγκιπας Φίλιππος  δεν ήταν παρών κατά τον ερχομό του πρώτου του παιδιού στον κόσμο, βρισκόταν σε άλλον τομέα της βασιλικής κατοικίας και έπαιζε squash με τον προσωπικό γραμματέα του. Όταν έμαθε για την γέννηση έτρεξε στο δωμάτιο του τοκετού και προσέφερε στην πριγκίπισσα ένα μπουκέτο από κόκκινα τριαντάφυλλα και γαρύφαλλα.

Η γέννηση του Καρόλου ήταν «μία πουτίνγκα δαμάσκηνο», αυτό σημαίνει ότι ήταν η πρώτη βασιλική γέννα στην οποία δεν ήταν εκεί ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών, η παρουσία του οποίου σύμφωνα με την παράδοση απαιτείται για την επιβεβαίωση της γέννησης κάθε βασιλικού παιδιού.


Πρίγκιπας Έντουαρντ

Το τέταρτο παιδί της βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1964 στο Buckingham Palace. Ήταν η μόνη γέννα στην οποία ο σύζυγος της, πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν μέσα στο δωμάτιο του τοκετού και της κρατούσε το χέρι καθ’ όλη την διάρκεια. Η βασίλισσα, που τότε ήταν 37 ετών, είχε διαβάσει σε βιβλία και περιοδικά για την σημασία της παρουσίας και της συμμετοχής του πατέρα στη γέννα, ενθουσιάστηκε από την ιδέα και ζήτησε από τον σύζυγό της να είναι εκεί. Κι έτσι ο Φίλιππος έγινε ο πρώτος βασιλικός πατέρας στην μοντέρνα ιστορία που είδε την γέννηση του παιδιού του.


Πρίγκιπας William

Η Πριγκίπισσα Diana, έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί στο St. Mary’s Hospital στις 21 Ιουνίου 1982. Μέχρι τότε οι βασιλικές γέννες γίνονταν στο Παλάτι του Buckingham. Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια στον βιογράφο της Andrew Morton, η γέννα του William έπρεπε να προκληθεί καθώς εκείνη δεν μπορούσε να αντέξει άλλο την πίεση του Τύπου. Σε άλλη μία αποκάλυψη που έκανε η πριγκίπισσα είπε ότι το πρώτο σχόλιο του Καρόλου ήταν: « Ω θεέ μου, είναι αγόρι! Και έχει και κόκκινα μαλλιά!»

Η πρώτη που επισκέφθηκε το μωρό στο νοσοκομείο ήταν η βασίλισσα, χωρίς την συνοδεία του συζύγου της, που τότε ταξίδευε στο εξωτερικό.


Πρίγκιπας Harry

Ο ανυπόμονος πρίγκιπας Harry γεννήθηκε μία εβδομάδα νωρίτερα από το κανονικό στις 4:20 πμ της 15ης Σεπτεμβρίου στο ίδιο νοσοκομείο με τον μεγάλο αδελφό του. Λέγεται ότι η Diana διάβαζε ένα βιβλίο τις πρώτες έξι ώρες του 9ωρου τοκετού της και ο Κάρολος κοιμόταν σε μία καρέκλα δίπλα από το κρεβάτι.


Πρίγκιπας Γεώργιος

Για το πρώτο της παιδί η δούκισσα του Cambridge είχε μία ομάδα 20 επαγγελματιών υγείας αποκλειστικά για την φροντίδα της. Η ομάδα περιελάμβανε: δύο μαιευτήρες, τρεις μαίες, τρεις αναισθησιολόγους, τέσσερις χειρουργικούς υπαλλήλους, δύο ειδικούς για τη φροντίδα του μωρού, τέσσερις παιδιάτρους, έναν τεχνικό εργαστηρίου και τρεις έως τέσσερις managers. Μετά από 12 ώρες τοκετού, χωρίς την αγωγή κάποιου παυσίπονου, ο πρίγκιπας Γεώργιος ήρθε στον κόσμο στις 4:24 πμ την 22η Ιουλίου του 2013.

Archie Harrison Mounbatten-Windsor

Ο γιος του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle γεννήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες τις 6ης Μάιου 2019 στο Windsor. Παρά το ότι είναι έβδομος στη γραμμή του θρόνου, πίσω από τον πατέρα του, Harry, στον Archie δεν δόθηκε κάποιος τίτλος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι οι γονείς του επέλεξαν λίγο αργότερα να παραιτηθούν από τους βασιλικούς τίτλους τους, σημαίνει ότι αυτό το βασιλικό μωρό θα έχει μια πολύ διαφορετική ανατροφή από τα ξαδέλφια του.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr