REAL LIFE WHO

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις ενδυμασίες της Βασιλικής Οικογένειας


Εύα Κονδύλη

16 Φεβρουαρίου 2021

Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τις ενδυμασίες της Βασιλικής Οικογένειας

Η επικοινωνία των μελών των Βασιλικών Οικογενειών μέσω των ρούχων τους είναι μια παλιά παράδοση, που τηρείται ανά τους αιώνες προσεκτικά. Είτε θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους είτε να στείλουν ένα κρυφό μήνυμα στην υπόλοιπη οικογένεια ή στο κοινό, η ντουλάπα τους γίνεται ένα ισχυρό εργαλείο.

Η δεύτερη ανακοίνωση εγκυμοσύνης της Meghan Markle

Πέρα από τη σημασία της ημέρας ως Γιορτή των Ερωτευμένων και τη σύνδεση με την Πριγκίπισσα Diana, στο φόρεμα της Meghan Markle, κρύβει επίσης ένα κρυφό μήνυμα. Το κομψό, μακρύ φόρεμα από την Carolina Herrera, όπως αποκαλύφθηκε, είχε ραφτεί αποκλειστικά για την Markle, όσο ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, τον Archie. Φορώντας το, τιμά τον ίδιο, αλλά και την σημαντική αυτή ημέρα.

Οι φορεσιές των μικρών πριγκίπων στις παρελάσεις

Το 2015, ο πρίγκιπας George βρισκόταν στα χέρια του πατέρα του, William, φορώντας ένα μπλε πουκάμισο κατά την παρέλαση του Trooping the Color. Λίγα χρόνια αργότερα, ο αδερφός του, πρίγκιπας Louis, εμφανίστηκε με παρόμοια μπλε και λευκή ενδυμασία. Τα ρούχα, στην πραγματικότητα είναι δανεισμένα από τον ίδιο τον William και τον Harry, που τα φορούσαν για την ίδια παρέλαση το 1986.

Το λευκό φόρεμα της Meghan Markle

Όταν το ζευγάρι παρουσίασε τον νεογέννητο Archie στον κόσμο, η Meghan εμφανίστηκε μπροστά στους φωτογράφους φορώντας ένα κομψό, λευκό φόρεμα. Η σχεδιάστρια, Grace Wales Bonner, όπως και η Markle, είναι μιγάδα και οι δημιουργίες της είναι εμπνευσμένες από την κληρονομιά της μικτής φυλής της. Φορώντας αυτό το φόρεμα, η Meghan έδειξε την υποστήριξη και την υπερηφάνεια της.

Το καφέ χρώμα μετά την παραίτηση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle

Όταν η Meghan και ο Harry αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα καθήκοντά τους στη Βασιλική Οικογένεια, αυτό σήμαινε επίσης πολλές αλλαγές. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή τα χρώματα των ρούχων της Kate Middleton και της Meghan ξαφνικά άλλαξαν σε καφέ. Ακόμη και η Βασίλισσα, που προτιμά συνήθως τα φωτεινά χρώματα, προχώρησε σε αυτό. Σύμφωνα με ξένες πηγές, αυτές οι αλλαγές αντιπροσωπεύουν ένα σημάδι ενότητας μεταξύ τους.

Το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο της Πριγκίπισσας Diana

Η Diana συχνά ένιωθε σαν ξένη στη Βασιλική Οικογένεια καθώς πάλευε διαρκώς με τους κανόνες και τις παραδόσεις. Το 1983, έφτασε σε έναν αγώνα πόλο, φορώντας ένα πουλόβερ με μοτίβο λευκών προβάτων, με ένα μικρό μαύρο πρόβατο στο στήθος της. Υπήρχε έντονη εικασία ότι αυτή η επιλογή ρούχων αντιπροσώπευε τα συναισθήματα και τις ανησυχίες της για τη θέση της εντός της οικογένειας.

Η Meghan Markle στη Σκωτία

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού της στη Σκωτία, η Meghan έδειξε το σεβασμό της στο έθνος με την ενδυμασία της. Εμφανίστηκε με ένα παλτό με το μοτίβο Black Watch, το οποίο φέρει ένα ιδιαίτερο ιστορικό μήνυμα στη χώρα. Τελείωσε την εμφάνισή της με μια σκούρα πράσινη τσάντα από τη σκωτσέζικη μάρκα Strathberry.

Τα πολύχρωμα ρούχα της Kate Middleton στις βιντεοκλήσεις

Οι θαυμαστές της παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια των κλήσεων μέσω της πλατφόρμας Zoom, με ειδικούς στον τομέα της υγείας, η Δούκισσα φορούσε ένα φάσμα χρωμάτων. Έχει επιλέξει πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα, ενώ άλλη φορά φόρεσε μπλε, πράσινο και λευκό. Το ουράνιο τόξο έγινε ένα μικρό σύμβολο της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας και φαίνεται πως, με την ντουλάπα της, η Kate θέλει να δείξει τον σεβασμό, την υποστήριξη και την εκτίμησή της στους ιατρούς.

Η ενδυμασία της Βασίλισσας Ελισάβετ στον γάμο του Harry και της Meghan

Για τη γαμήλια τελετή του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, η Βασίλισσα επέλεξε ένα λαμπερό πράσινο ρούχο με μοβ τόνους και λουλουδάτο μοτίβο. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η επιλογή των χρωμάτων θα μπορούσε να μεταφέρει ένα δυνατό μήνυμα στο ζευγάρι. Το πράσινο είναι ένα ειδικό χρώμα που δείχνει σεβασμό και καλές προθέσεις για το μέλλον. Το μωβ είναι σημάδι ότι η Βασίλισσα εγκρίνει τον γάμο.

Το φόρεμα της Meghan Markle στο πάνελ για την Διεθνή Ημέρα Γυναίκας

Το 2019 η Meghan παρακολούθησε μια συζήτηση για τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας στο King's College. Για αυτήν την περίσταση, φορούσε ένα ασπρόμαυρο φόρεμα, τα χρώματα του οποίου αποτελούν σύμβολο και υιοθετήθηκαν από φεμινιστικά κινήματα σε διαφορετικές χώρες. Παθιασμένη με την ισότητα των φύλων και την κοινωνική δικαιοσύνη, η Meghan δεν μπορούσε να χάσει την ευκαιρία να στείλει αυτό το υποστηρικτικό μήνυμα.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr