UPDATE #NOW

«Μήδεια»: Πώς να βοηθήσετε τους άστεγους συνανθρώπους μας και τα αδέσποτα ζώα


The Jennettes

16 Φεβρουαρίου 2021

«Μήδεια»: Πώς να βοηθήσετε τους άστεγους συνανθρώπους μας και τα αδέσποτα ζώα

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων δηλώνει ο δήμος Αθηναίων, μετά την επέλαση του χιονιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, υπάρχουν δομές και χώροι όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Ειδικότερα, ανοιχτοί σε 24ωρη βάση παραμένουν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

- Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ. 210 5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε rapid test.

- To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210 2011151), όπου οι πολίτες μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες κι ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του δήμου. Κατά την είσοδο στον χώρο, επίσης πραγματοποιείται rapid test.

Επιπλέον, το υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3) θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα.

Και εκεί οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

Παράλληλα, οι ομάδες του Street Work του Κ.Υ.Α.Δ.Α. θα σαρώνουν όλο το 24ωρο τους δρόμους της πόλης για τον εντοπισμό αστέγων, στους οποίους θα παρέχουν ζεστά ροφήματα, φαγητό, κουβέρτες, ενώ θα τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο για να προστατευτούν από το κρύο.

Ακόμη, τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210 5246515 / 516), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Αναφορές για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων 1595 και στο 210 5277000.

Εκτός όμως από τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν που να μείνουν, ο Δήμος Αθηναίων έχει προνοήσει και για τα αδέσποτα ζώα

Για να τα βοηθήσετε μπορείτε να καλείτε στο 1595 είτε στην υπηρεσία του Δήμου, Αστική Πανίδα στο τηλέφωνο 2103239201/202.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης λαμβάνει και αυτός αποφάσεις για τη φροντίδα των ευάλωτων πολιτών. Μέχρι να υποχωρήσουν τα φαινόμενα θα λειτουργεί έκτακτη δομή για τη φιλοξενία αστέγων εντός των χώρων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον με μέριμνα της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργήσει 24ωρη τηλεφωνική γραμμή, στην οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία. Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μπορείτε να καλείτε στην εξυπηρέτησε του αντίστοιχου Δήμου.

Για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μπορείτε να καλείτε στην εξυπηρέτηση του αντίστοιχου Δήμου.

Kεντρική Φωτογραφία: Getty/Ideal Images