REAL LIFE WHO

Grace Kelly: Όταν ο πατέρας της πλήρωσε $2 εκατομμύρια προίκα για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Rainier III


The Jennettes

19 Απριλίου 2021

Grace Kelly: Όταν ο πατέρας της πλήρωσε $2 εκατομμύρια προίκα για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Rainier III
Η Grace Kelly αποτελούσε το όνειρο κάθε κοριτσιού την δεκαετία του ’50. Όμορφη, με έμφυτη φινέτσα και στυλ, star του κινηματογράφου, κάτοχος Όσκαρ και πριγκίπισσα.

Η Grace Kelly αποτελούσε το όνειρο κάθε κοριτσιού την δεκαετία του ’50. Όμορφη, με έμφυτη φινέτσα και στυλ, star του κινηματογράφου, κάτοχος Όσκαρ και πριγκίπισσα. Μετά από μία λαμπερή καριέρα στο Hollywood, στα 26 της χρόνια η Kelly ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Rainier III του Μονακό και στις 19 Απριλίου του 1956 το ζευγάρι παντρεύεται και εκείνη αποσύρεται για πάντα από την υποκριτική.

Η πρωταγωνίστρια του παραμυθιού ήταν Αμερικανίδα και αυτά είναι 19 facts που ίσως δεν ξέρετε γι’αυτήν. 

Μεγάλωσε σε μία πολύ αυστηρή καθολική κοινότητα

Γεννημένη το 1929, η Kelly μεγάλωσε στα προάστια της Philadelphia, σε μια μικρή, κυρίως καθολική κοινότητα. Πήγε στο Καθολικό σχολείο καθ 'όλη τη διάρκεια της παιδικής της ηλικίας, όπου συμμετείχε σε θεατρικά έργα και ανακάλυψε την αγάπη της για την υποκριτική. 

Και οι δύο γονείς της ήταν διάσημοι στον αθλητικό κόσμο

Ο John B. Kelly, ο πατέρας της νεαρής stars, ήταν τρεις φορές ολυμπιονίκης με χρυσά μετάλλια στην κωπηλασία. Η μητέρα της ήταν επίσης η πρώτη προπονήτρια όλων των γυναικείων ομάδων στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, και είχε προγραμματίσει μερικά από τα πρώτα κολλεγιακά αθλητικά παιχνίδια για γυναίκες. Ο μεγαλύτερος γιος τους και αδερφός της Kelly, ο Jack, κέρδισε επίσης πολλά ολυμπιακά μετάλλια στην κωπηλασία.

Ήταν πρόσκοπος

Η Grace Kelly ήταν κορίτσι πρόσκοπος στην πολιτεία της Philadelphia

Οι γονείς της δεν υποστήριζαν την καριέρα της στην υποκριτική

Αν και ο θείος της ήταν ηθοποιός βαριετέ, η οικογένειά της έβλεπε την υποκριτική ως επάγγελμα χαμηλής ηθικής αξίας. Ο πατέρας της, ιδιαίτερα, είχε πολύ αρνητικές απόψεις για την απόφαση της Kelly να ακολουθήσει μια καριέρα πλήρους απασχόλησης στην ψυχαγωγία.

Στο σχολικό λεύκωμα του λυκείου έγραψε ότι η αγαπημένη της ηθοποιός ήταν η Ingrid Bergman  

Στο ετήσιο σχολικό της λεύκωμα η Kelly σημειώνει ότι η αγαπημένη της ηθοποιός ήταν η Ingrid Bergman, μία από τις μεγαλύτερες πρωταγωνίστριες του Alfred Hitchcock. Η Kelly στη συνέχεια θα αποκτήσει κινηματογραφικό κύρος πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του Hitchcock.

Όσο ήταν στην σχολή υποκριτικής έβγαινε με έναν δάσκαλο 

Μετά το γυμνάσιο, η Kelly έφυγε για τη Νέα Υόρκη για να παρακολουθήσει την Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Ενώ βρισκόταν εκεί άρχισε μια σχέση με έναν από τους δασκάλους της. Ωστόσο, όταν τον έφερε στο σπίτι για να συναντήσει τους γονείς της, δεν ήταν καθόλου ενθουσιασμένοι με την ιδέα και την ανάγκασαν να τελειώσει τον δεσμό τους.

Έκανε μαθήματα ορθοφωνίας για να ξεφορτωθεί την προφορά της Philadelphia 

Όταν ήταν στο κολλέγιο, μια καθηγήτρια της συνέστησε να ζητήσει επαγγελματική βοήθεια για να μειώσει την προφορά της, διότι θα εμπόδιζε την καριέρα της.

Η Kelly και η Ava Gardner K πήγαν διακοπές μαζί κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Mogambo» 

Οι συμπρωταγωνίστριες κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν για ένα ταξίδι στη Ρώμη χάρη σε ένα διάλειμμα στο πρόγραμμα των γυρισμάτων. Στην ταινία έπαιζε επίσης ο Clark Gable.

Αρνούνταν να καπνίζει στις ταινίες 

Στην μόνη ταινία που δέχθηκε να καπνίσει ήταν στο θρίλερ του Alfred Hitchcock «Rear Window» του 1954 στην οποία καπνίζει ένα τσιγάρο.  

Γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγο της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 

Η βραβευμένη ηθοποιός ήταν υπεύθυνη για την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 1955, όπου κλήθηκε να συμμετάσχει σε μια φωτογραφία με τον Πρίγκιπα του Μονακό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το μελλοντικό ζευγάρι συναντήθηκε, ωστόσο, ήταν σε σχέση με τον Γάλλο ηθοποιό Jean-Pierre Aumont εκείνη την εποχή.

Φορούσε το πραγματικό δαχτυλίδι αρραβώνων της στην ταινία «High society» 

Το μιούζικαλ του 1956, σε σκηνοθεσία του Charles Walters και με πρωταγωνιστές τους φίλους της Bing Crosby και Frank Sinatra, ήταν η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της. Είχε μόλις αρραβωνιαστεί με τον πρίγκιπα Rainier III κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και φορούσε το πραγματικό της δαχτυλίδι 10,5 καρατίων με σμαράγδι και διαμάντια, ως το δαχτυλίδι αρραβώνων του χαρακτήρα της Tracy Lord.

Η Kelly είχε κάνει τεστ γονιμότητας πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Rainier III   

Εκείνη την εποχή, ο γάμος χωρίς την υπόσχεση ενός κληρονόμου δεν ήταν κατάλληλος για τον αρχηγό της βασιλικής οικογένειας, επομένως, η όμορφη ξανθιά έπρεπε να αποδείξει ότι ήταν ικανή να τεκνοποιήσει.

Η οικογένεια της πλήρωσε προίκα  2 εκατομμύρια δολάρια 

Όπως ήταν έθιμο για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία, μια μεγάλη προίκα τέθηκε για την Kelly για να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Rainier ΙΙΙ. Ο πατέρας της αρχικά αντιτάχθηκε στο αίτημα των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά τελικά παραιτήθηκε όταν φάνηκε ότι ο γάμος ήταν σε κίνδυνο. Το μισό από το ποσό λήφθηκε από την κληρονομιά της και η Kelly κάλυψε το υπόλοιπο μισό.

H βραβευμένη με Όσκαρ Helen Rose σχεδίασε το νυφικό της Grace Kelly

Το εντυπωσιακό φόρεμα χρειάστηκε έξι εβδομάδες για να φτιαχτεί, καθώς και μια ομάδα από 36 μοδίστρες, και ήταν ένα δώρο από τα στούντιο Metro-Goldwyn-Mayer.

Τα φιλμ της απαγορεύτηκαν στο Μονακό

Ο σύζυγός της ήταν τόσο αντίθετος στην προηγούμενη καριέρα της που απαγόρευσε στις ταινίες της να εμφανίζονται στο Μονακό. Κατά ειρωνικό τρόπο, η φήμη της στο Hollywood είναι αυτό που προσέλκυσε τον πρίγκιπα Rainier III να την παντρευτεί, γιατί πίστευε ότι θα βοηθούσε στην ενίσχυση του τουρισμού του Μονακό.

Χρησιμοποίησε την Hermès τσάντα της για να κρύψει την εγκυμοσύνη της

Ενώ ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, η πριγκίπισσα Grace κρατούσε συχνά την τσάντα Hermès της μπροστά από την κοιλιά της για να την κρύψει από τους παπαράτσι. Η τσάντα έγινε τόσο συνώνυμη με την Kelly και το στυλ της που τελικά ονομάστηκε τσάντα Kelly.

Λέγεται ότι στα 50 της είχε έναν δεσμό

Δύο χρόνια πριν τον θάνατό της, τα μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναφέρουν ότι η Kelly απολάμβανε συχνά τη συντροφιά του αυστριακού σκηνοθέτη Robert Dornhelm, ο οποίος ήταν 18 χρόνια νεότερος.

Πέθανε σε τροχαίο ατύχημα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982, η Kelly υπέστη αρκετούς τραυματισμούς από αυτοκινητιστικό ατύχημα που προκλήθηκε από εγκεφαλικό επεισόδιο και πέθανε στο νοσοκομείο την επόμενη μέρα. Η κόρη της, η Stéphanie, ήταν επίσης στο αυτοκίνητο. Αν και υπέφερε από κάταγμα σε έναν από τους σπονδύλους της, κατάφερε να αναρρώσει πλήρως.

Είναι η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που εμφανίστηκε σε γραμματόσημο των ΗΠΑ  

Το 1993, η Kelly έγινε η πρώτη Αμερικανίδα ηθοποιός που εμφανίστηκε σε γραμματόσημο, όταν οι ΗΠΑ και το Μονακό αποκάλυψαν ταυτόχρονα αναμνηστικά γραμματόσημα.

Το πρόσωπό της είναι πάνω σε ευρώ 

Το 2007, το Μονακό γιόρτασε την 25η επέτειο του θανάτου της πριγκίπισσας τους, αποκαλύπτοντας κέρματα 2 ευρώ με το πρόσωπο της Kelly στην εθνική πλευρά.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr