REAL LIFE WHO

Maria Sharapova: Μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του τένις έχει σήμερα γενέθλια


The Jennettes

19 Απριλίου 2021

Maria Sharapova
H Maria Sharapova, που έμελλε να γράψει ιστορία στο γυναικείο τένις, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1987 στο Nyagan της Ρωσίας.

H Maria Sharapova, που έμελλε να γράψει ιστορία στο γυναικείο τένις, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1987 στο Nyagan της Ρωσίας. Οι γονείς της, Yuri Sharapov και Yelena, ήταν από το  Gomel, ανησυχώντας όμως για τις συνέπειες του πυρηνικού ατυχήματος στο Chernobyl το 1986, εγκατέλειψαν την πόλη τους λίγο πριν γεννηθεί η Maria. 

Η Sharapova άρχισε να παίζει τένις ως μικρό παιδί, και το 1993 τράβηξε την προσοχή της Αμερικανίδας star του τένις με καταγωγή από την Τσεχία, Martina Navratilova. Μετά από πρόταση της Navratilova, η Sharapova και ο πατέρας της μετακόμισαν το 1994 στη Florida, όπου γρήγορα κέρδισε υποτροφία σε μια ακαδημία τένις. 

Το 2001, σε ηλικία 14 ετών, έγινε επαγγελματίας. Εκείνη την εποχή, το γυναικείο τένις μετατοπίστηκε σε ένα παιχνίδι δύναμης, που ταιριάζει στο κυρίαρχο στυλ παιχνιδιού της Sharapova και το μέγεθός της, αφού τελικά έφτασε το 1,88 μέτρα ύψος. 

Το 2003 κέρδισε τους πρώτους της τίτλους στο Γυναικείο Τένις (WTA), στο Τόκιο και στο Κεμπέκ. Το 2004 νίκησε τη Serena Williams στον τελικό στο Wimbledon για να κερδίσει το πρώτο της Grand Slam. Το επόμενο έτος, η Sharapova κατατάχθηκε νούμερο ένα για πρώτη φορά στην καριέρα της, φτάνοντας στους ημιτελικούς του Australian Open, του Wimbledon και του US Open. Το 2006 κέρδισε το τελευταίο, και το 2008 κέρδισε το τρίτο Grand Slam, στο Australian Open.

Αργότερα εκείνο το έτος, ωστόσο, η ίδια διαγνώστηκε με έναν τραυματισμό στον καρπό, που τελικά απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και επέστρεψε στα γήπεδα στα μέσα του 2009. Την φόρμα της κατάφερε να ξαναβρεί το 2012, όταν κέρδισε το Γαλλικό Open για να γίνει μόλις η έβδομη γυναίκα παίκτης στην εποχή των Open που ολοκλήρωσε την τετράδα των Grand Slam. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε επίσης ένα ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ένας δεύτερος τραυματισμός αυτή την φορά στον ώμο, την κράτησε πάλι εκτός. Επέστρεψε στο ανταγωνιστικό παιχνίδι το 2014 και αργότερα εκείνο το έτος κέρδισε το French Open, το πέμπτο Grand Slam τίτλο της. 

Τον Μάρτιο του 2016, η Sharapova αποκάλυψε ότι είχε πάρει μελδόνιο (που διατίθεται στο εμπόριο ως Mildronate),  ένα φάρμακο για την καρδιά που είχε προστεθεί πρόσφατα στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ. Τρεις μήνες αργότερα, η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις της απέδωσε ποινή δύο χρόνων αποχής από το άθλημα λόγω της αποτυχίας της σε τεστ για ουσίες. Η αναστολή της μειώθηκε σε 15 μήνες μετά από έφεση. Η Sharapova επέστρεψε τον Απρίλιο του 2017, όμως δυσκολεύτηκε να ανακτήσει τη φόρμα της και συνέχισε να μαστίζεται από τραυματισμούς. Το 2020 ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή της από το τένις σε ηλικία 33 ετών. 

Εκτός από το τένις η ίδια ασχολήθηκε παράλληλα και με το modeling, συνεργάστηκε με τεράστια brands για διάφορες διαφημίσεις, εξέδωσε τα απομνημονεύματα της, «Unstoppable: My Life So Far» το 2017 και είναι ιδιαίτερα ενεργή σε φιλανθρωπικό επίπεδο. Το Maria Sharapova Foundation έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να επιτύχουν τα όνειρά τους. Η ίδια έχει επίσης δωρίσει 100.000 $ σε έργα που σχετίζονται με το Chernobyl. 

Το 2013 ίδρυσε την «Sugarpova» μια σειρά ειδών ζαχαροπλαστικής που δημιουργήθηκαν από την Sharapova και τον Jeff Rubin, ιδρυτή του διεθνούς καταστήματος λιανικής IT'SUGAR. Ένα μέρος όλων των εσόδων πηγαίνει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Sharapova. 

Για 11 συνεχόμενα χρόνια βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τις πιο ακριβοπληρωμένες αθλήτριες παγκοσμίως και ανάμεσα στις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες. Από το 2018 βρίσκεται σε σχέση με τον Βρετανό επιχειρηματία, Alexander Gilkes και τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοίνωσαν τους αρραβώνες τους. 

Πηγή φωτογραφίας Splash

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr