REAL LIFE WHO

Audrey Hepburn: Από ποια ηθοποιό θα έχανε τον ρόλο της Holly Golightly στο θρυλικό «Breakfast at Tiffany's»;


The Jennettes

4 Μαΐου 2021

Hepburn
H Audrey Hepburn γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 4 Μαΐου του 1929 στις Βρυξέλλες. H μεγάλη ηθοποιός, φιλάνθρωπος, style icon και μούσα του Givenchy κατάφερε με τη ζωή κι το έργο της να ανακηρυχθεί από το «American Film Institute» ως η τρίτη μεγαλύτερη γυναίκα ηθοποιός της Χρυσής Εποχής του Hollywood και να μπει στο Διεθνές Hall of Fame των πιο καλοντυμένων. 

H Audrey Hepburn γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 4 Μαΐου του 1929 στις Βρυξέλλες. H μεγάλη ηθοποιός, φιλάνθρωπος, style icon και μούσα του Givenchy κατάφερε με τη ζωή κι το έργο της να ανακηρυχθεί από το «American Film Institute» ως η τρίτη μεγαλύτερη γυναίκα ηθοποιός της Χρυσής Εποχής του Hollywood και να μπει στο Διεθνές Hall of Fame των πιο καλοντυμένων. 

Η γυναίκα επιτομή της κομψότητας ξεκίνησε ως μπαλαρίνα και σύντομα ο πρωταγωνιστικός της ρόλος στο «Roman Holiday» το 1953 στο πλευρό του Gregory Peck, την έκανε την πρώτη ηθοποιό που κέρδισε για την ίδια ερμηνεία βραβείο Oscar, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Τα περισσότερα για τη ζωή της είναι ήδη γνωστά στο ευρύ κοινό, γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα 10 πιο συναρπαστικά facts γύρω από αυτή.  

1. Η Audrey Hepburn δεν είναι το πραγματικό της όνομα. Γεννήθηκε ως Audrey Kathleen Ruston και άλλαξε το όνομά της σε Audrey Hepburn το 1948.

2. Είναι μέλος του συλλόγου EGOT. Ένα από τα 14 άτομα στον κόσμο, κέρδισε ένα Emmy, για το «Gardens of the World με την Audrey Hepburn», ένα Grammy για το άλμπουμ «Audrey Hepburn's Enchanted Tales», ένα Oscar καλύτερης ερμηνείας για το «Roman Holiday» και ένα Tony για τον ρόλο της στο «Ondine».

3. Μιλούσε πέντε γλώσσες: αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, ολλανδικά και ιταλικά.

Audrey-Hepburn.jpg
Audrey Hepburn

4. Δεν ήταν η πρώτη επιλογή του Truman Capote για την Holly Golightly στο «Breakfast at Tiffany's». Στην πραγματικότητα, ο συγγραφέας είχε στην καρδιά του τη Marilyn Monroe. Όμως, η Monroe δεν έλαβε μέρος επειδή η Paula Strasberg, σύμβουλος και acting coach της, είπε ότι δεν θα έπρεπε να παίξει μία «κυρία της νύχτας».

5. Ήταν εσωστρεφής. Η ίδια το αποκάλυψε σε μια συνέντευξη της το 1953 στο περιοδικό LIFE, «Πρέπει να είμαι μόνη πολύ συχνά. Θα ήμουν αρκετά χαρούμενη αν περνούσα τον χρόνο μου από το Σάββατο το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί μόνη μου στο διαμέρισμά μου. Έτσι επαναφορτίζομαι».

6. Το αγαπημένο της χρώμα ήταν το κυανό. Σύμφωνα με τον γιο της Luca Dotti, η γαλαζοπράσινη απόχρωση ήταν η αγαπημένη της.

7. Άρχισε να χορεύει σε ηλικία πέντε ετών. Μέχρι το 1944, είχε γίνει επαγγελματίας χορεύτρια και χόρευε κρυφά για ομάδες ανθρώπων ώστε να συλλέξουν χρήματα για την αντίσταση των Κάτω Χωρών.

jenny.gr

8. Οι γονείς της ήταν υποστηρικτές των Ναζί. Ενώ η Hepburn υποστήριξε με τόλμη την αντίσταση, ο πατέρας της, που την εγκατέλειψε όταν ήταν μικρό κορίτσι, και η μητέρα της ήταν μέλη της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών, σύμφωνα με το Biografi.com. Ευτυχώς για την Hepburn, αυτό ήταν ελάχιστα γνωστό στη δεκαετία του 1950, καθώς θα ήταν καταστροφικό για την εικόνα της.

9. Ένα είδος τουλίπας πήρε το όνομά της από τη Hepburn. Σύμφωνα με την Ολλανδική Κοινωνία Πληροφοριών για Λουλούδια, ένα νέο υβριδικό είδος τουλίπας ονομάστηκε Hepburn, ως φόρος τιμής στην καριέρα της ηθοποιού και στο μακροχρόνιο έργο της για λογαριασμό της UNICEF.

10. Είχε ένα κατοικίδιο ελάφι με το όνομα Pippin και το παρατσούκλι «Ip». Σύμφωνα με το περιοδικό AnOther, στα γυρίσματα της ταινίας «Green Mansions» του 1959, ο εκπαιδευτής των ζώων πρότεινε στην Hepburn να πάρει το ελάφι στο σπίτι της, ώστε να την ακολουθήσει πιο εύκολα στην οθόνη. Το ελαφάκι παραδόξως έγινε ο καλύτερος της φίλος και μάλιστα πήγαινε μαζί της ακόμα και στο σούπερ μάρκετ.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr