REAL LIFE WHO

Η Ιλεάνα Μακρή στο ImpacTalk: «Η ζωή θέλει ρεαλισμό, αλλά και μαγεία»


Έλενα Κρητικού

11 Μαΐου 2021

Η Ιλεάνα Μακρή στο ImpacTalk: «Η ζωή θέλει ρεαλισμό, αλλά και μαγεία»

Η Ιλεάνα Μακρή, πέρα από μια επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων με διεθνή πορεία, είναι και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που μπορεί να γνωρίσει κανείς. Η σπουδαία σχεδιάστρια έχει ως βασική αντίληψη ότι συνήθως μέσα από τους αντίθετους ρόλους και τις αντιξοότητες αναπτυσσόμαστε και παράγουμε τα πιο δημιουργικά πράγματα. Κι εκείνη, ως επιχειρηματίας, δημιουργός και μητέρα, έχει καταγράψει μερικά μοναδικά και πρωτότυπα επιτεύγματα.

Από 12 χρονών σχεδίαζε κι έφτιαχνε κοσμήματα. Πάντα με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη που δείχνουμε κι εμείς μέχρι σήμερα, στις δημιουργίες της. Η Ιλεάνα Μακρή μέσα από κάθε κόσμημα που δημιουργεί, μας ταξιδεύει σε εικόνες, αισθήσεις και εμπειρίες που η ίδια έχει ζήσει σε κάθε της επαγγελματικό ταξίδι και ίσως αυτό είναι το πιο δυνατό συστατικό της διεθνούς φήμης και επιτυχίας της.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η ίδια μεγάλωσε στην Αθήνα και έζησε στη Νέα Υόρκη. Όμως, το brand Ileana Makri δεν γνωρίζει από σύνορα καθώς διατίθεται στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία. Μάλιστα, πολύτιμα κοσμήματά της έχουν φιλοξενηθεί επάνω σε μερικές από τις μεγαλύτερες διασημότητες, όπως οι Uma Thurman, Jennifer Lopez, Heidi Klum.

Η αρχή όλων έγινε όταν αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος της, σπουδάζοντας σχέδιο κοσμημάτων στο G.I.A. (Gemological Institute of America) στη Santa Monica. Η συνέχεια που όρισε την επιτυχία της δόθηκε το 1987 όταν άνοιξε το πρώτο της κατάστημα με το όνομα «Μαγεία» στην Αθήνα ενώ η πρώτη συλλογή της, μίνιμαλ αισθητικής, που κυκλοφόρησε το 1999, βρέθηκε την ίδια χρονιά στις προθήκες του Barney’s στη Νέα Υόρκη.

Το 2015 άνοιξε το concept jewellery store "Ileana Makri" στο Κολωνάκι, όπου εκτός από δικά της σχέδια φιλοξενεί και δημιουργίες διάσημων και ταλαντούχων σχεδιαστών από όλο τον κόσμο. Εκείνο που κάνει τα κοσμήματά της τόσο ξεχωριστά είναι το γεγονός ότι τα δημιουργεί «for no special occasion» ώστε να καλλιεργούν περισσότερα συναισθήματα στην απλή καθημερινότητα μιας γυναίκας.

Όπως μοιράζεται χαρακτηριστικά στο ImpacTalk, πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της ζωής με κάθε κόσμημα που φοράμε. Είναι επάνω μας για να ζούμε, να ταξιδεύουμε, να χορεύουμε, να ονειρευόμαστε μαζί του. Γι' αυτό τα κοσμήματα πρέπει να σχεδιάζονται για όλη την ώρα, ακριβώς για να ομορφαίνουν κάθε κομμάτι της καθημερινότητας.

Στα κοσμήματά της χρησιμοποιεί χρυσό, ασήμι και πολύτιμους λίθους , ενώ τα σχέδιά της είναι εμπνευσμένα από σύμβολα διαφορετικών πολιτισμών. Συχνά αντλεί έμπνευση από θρησκείες και μύθους, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής μυθολογίας. Για την Ιλεάνα Μακρή, το κόσμημα είναι τέχνη, μικρογλυπτική, είναι συνώνυμο της ομορφιάς κι ένας τρόπος να φέρνεις την ομορφιά μες στη ζωή.

«Η ζωή θέλει ρεαλισμό, αλλά και μαγεία»

Για εκείνη, η κομψότητα δεν κρύβεται στις τάσεις της κάθε εποχής, είναι πηγαία. Όπως και η αισθητική είναι τρόπος ζωής και δεν έχει σχέση με το περιτύλιγμα, σύμφωνα με την ίδια. Ιδιαίτερη σημασία όμως, αποδίδει και στην έννοια της μαγείας, καθώς τη δημιουργούμε με όνειρα και θετική ενέργεια. Αν μπορεί κανείς να ονειρεύεται, μπορεί να κάνει τα πάντα και ίσως, αυτά είναι τα πιο σημαντικά λόγια μαζί με τα κοσμήματά της, για τα οποία την ξεχωρίζουμε ως δημιουργό, αλλά και ως γυναίκα που έχει μάθει να μην παραιτείται αλλά να εξελίσσεται μπροστά στις δυσκολίες, δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που επιλέχθηκε ως ένα από τα πρώτα πρόσωπα που μίλησαν στο ImpacTalk, τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης που αποτελεί όραμα της Τζένης Μπαλατσινού και του Κωνσταντίνου Καφίρη. Μια πλατφόρμα που δίνει βήμα σε Έλληνες ομιλητές υψηλού κύρους ανά τον κόσμο που έχουν να μας διδάξουν κάτι πολύτιμο και σπουδαίο για κάθε πτυχή της ζωής, μέσα από τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:

«The Leaders Talk»

«The Stories Talk»

«The Experts Talk»

«The Partners Talk»

Περισσότερα για τον Ιλεάνα Μακρή μπορείτε να μάθετε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ImpacTalk.

Το ImpacTalk, η Ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, είναι ένας ανθρωποκεντρικός οδηγός κατανόησης της τέχνης της ζωής, της εξέλιξης και της επιτυχίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Στο σύγχρονο περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται και καθημερινά υπερπληροφορεί, το ImpacTalk επικεντρώνεται στην ουσία της γνώσης, με κοινό παρονομαστή τον Ελληνισμό και την Ηγεσία.

Γίνε κι εσύ συνδρομητής για να γνωρίσεις καλύτερα τους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, πατώντας εδώ.

#ImpacTalk

#BeALeader