REAL LIFE WHO

Frank Sinatra: Οι ανασφάλειες, οι απόπειρες αυτοκτονίας και οι άγνωστες πτυχές του σπουδαιότερου Αμερικανού τραγουδιστή


The Jennettes

14 Μαΐου 2021

Frank Sinatra: Οι ανασφάλειες, οι απόπειρες αυτοκτονίας και οι άγνωστες πτυχές του σπουδαιότερου Αμερικανού τραγουδιστή
O Frank Sinatra χαρακτηρίζεται ως ο σπουδαιότερος Αμερικανός τραγουδιστής του 20ού αιώνα, αλλά και συμβολική μορφή της αμερικανικής κουλτούρας. Ο ίδιος ήταν ιταλικής καταγωγής αλλά γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1915 στο New Jersey. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, είχε περισσότερες από 1400 ηχογραφήσεις. 

O Frank Sinatra χαρακτηρίζεται ως ο σπουδαιότερος Αμερικανός τραγουδιστής του 20ού αιώνα, αλλά και συμβολική μορφή της αμερικανικής κουλτούρας. Ο ίδιος ήταν ιταλικής καταγωγής αλλά γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1915 στο New Jersey. Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, είχε περισσότερες από 1400 ηχογραφήσεις. 

Αναμφίβολα ο Sinatra ήταν και εξακολουθεί να είναι από τους πιο αγαπημένους ερμηνευτές του κοινού αλλά και από τους πιο πολυβραβευμένους, καθώς έχει λάβει Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου, Γκράμι και Όσκαρ. Μία ζωή βγαλμένη από ταινία σαν κι εκείνες που έπαιζε, με πολλά γνωστά αλλά και άγνωστα στοιχεία, σαν κι αυτά που συγκεντρώσαμε παρακάτω. 

1. Είχε μία τραυματική γέννηση

Γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου 1915, σε ένα διαμέρισμα στο Hoboken του New Jersey, ο Francis Albert Sinatra γεννήθηκε μελανός και δεν ανέπνεε όταν βγήκε από τη μητέρα του με λαβίδα. Όλοι σκέφτηκαν ότι το βρέφος ήταν νεκρό και το ξάπλωσαν στον πάγκο της κουζίνας, ενώ ο γιατρός προσέφερε βοήθεια στη μητέρα του. Η γιαγιά του όμως, πήρε το νεογέννητο, το έβαλε κάτω από κρύο νερό και ο μικρός Frank έκλαψε για πρώτη φορά.

2. Εκ φύσεως ανασφάλειες

Αυτές οι λαβίδες άφησαν το σημάδι τους στην αριστερή πλευρά του προσώπου του Sinatra, μία ουλή που ξεκινούσε από τη γωνία του στόματος του μέχρι τη γραμμή της γνάθου του. Ως έφηβος, το παρατσούκλι του ήταν «Scarface». Υπέφερε επίσης από εφηβική ακμή, η οποία του άφησε σημάδια στα μάγουλά του. Ανασφαλής με την εμφάνισή του ως ενήλικας, ο Sinatra εφάρμοζε συχνά μακιγιάζ για να κρύψει τα σημάδια. Ακόμα και με αυτό, δεν ήθελε να φωτογραφίζουν την αριστερή του πλευρά. Οι φυσικές ανασφάλειες του όμως δεν τελείωσαν εκεί. Ο Sinatra φορούσε επίσης παπούτσια με ειδικούς πάτους για να αυξήσει το ύψος του.

3. Η εικόνα του κακού παιδιού

Η εικόνα του Sinatra ως κακό παιδί ξεκίνησε με την περίφημη φωτογραφία φυλάκισης του 1938. Η κατηγορία; Σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, μια από τις φίλες του επιτέθηκε στη μέλλουσα σύζυγό του, Nancy. Αργότερα συνελήφθη άλλες δύο φορές, μία για αποπλάνηση και μία για μοιχεία.

4. Κατασκευασμένη απήχηση στο κοινό

Τη δεκαετία του 1940, ο Frank ή Frankie, όπως ήταν τότε γνωστός, έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εφηβικά είδωλα της Αμερικής. Χωρίς να αφαιρεθεί τίποτα από την καταπληκτική φωνή του και την ικανότητά του να διεγείρει τις γυναίκες, η αλήθεια είναι πως είχε λίγη βοήθεια σε αυτό. Ο δημοσιοσχετίστας του Sinatra, George Evans, πέρασε από ακρόαση κορίτσια για το πόσο δυνατά μπορούσαν να φωνάξουν και στη συνέχεια τα πλήρωσε πέντε δολάρια το καθένα και τα τοποθέτησε στρατηγικά μέσα στο κοινό για να προκαλέσουν τον απαραίτητο ενθουσιασμό.

5. Απόπειρες αυτοκτονίας

Το αστέρι του Frank άρχισε να σβήνει απότομα στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Ο ίδιος ήταν σε τόσο κακή ψυχολογική κατάσταση που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Περπατώντας στην Times Square, είδε πλήθος κοριτσιών να περιμένουν να μπουν σε μια συναυλία του Eddie Fisher. Νιώθοντας εξουθενωμένος, ο Sinatra επέστρεψε στο διαμέρισμά του, έβαλε το κεφάλι του στη σόμπα και άνοιξε το αέριο. Ευτυχώς, ο manager του τον βρήκε εγκαίρως, ξαπλωμένο στο πάτωμα, κλαίγοντας. Έκανε άλλες τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, όλες εξαιτίας της ασταθούς σχέσης του με την ηθοποιό Ava Gardner.

6. Η Σύνοδος Κορυφής

Με τους φίλους του Dean Martin, Sammy Davis, Jr., Joey Bishop και Peter Lawford, ο Sinatra ηγήθηκε της κλίκας του Vegas που είναι γνωστή ως Rat Pack. Το όνομα επινοήθηκε από την ηθοποιό Lauren Bacall χρόνια νωρίτερα για να περιγράψει έναν κύκλο διάσημων ανθρώπων του Hollywood που ήταν γεροί πότες, συμπεριλαμβανομένου του τότε συζύγου της Humphrey Bogart και του Sinatra. Τα μέλη του Rat Pack στην πραγματικότητα αναφέρονταν στην ομάδα τους με διαφορετικό όνομα. Αυτό ήταν «Σύνοδος Κορυφής»  καθώς έτυχε να παίξουν στην Σύνοδο Κορυφής του 1960 στο Παρίσι μεταξύ κορυφαίων παγκόσμιων ηγετών.

7. Signature Drink

Ο James Bond  έχει τα μαρτίνι του και ο Frank Sinatra είχε το Ol 'Blue Eyes, ένα μείγμα από τέσσερα παγάκια, δύο δάχτυλα ουίσκι Jack Daniel και μια σταλαγματιά νερού. «Αυτό είναι ένα ποτό κυριών», είπε κάποτε. Και αν θέλετε να κρατήσετε το ποτό σαν τον Frank, μην αγγίζετε το χείλος του ποτηριού αλλά κρατήστε το στο χέρι σας και ζητήστε μια χαρτοπετσέτα για κοκτέιλ.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr