REAL LIFE WHO

The Change Makers: Τα πρόσωπα πίσω από μικρές ιδέες που κάνουν μεγάλη διαφορά


The Jennettes

23 Ιουνίου 2021

The Change Makers: Τα πρόσωπα πίσω από μικρές ιδέες που κάνουν μεγάλη διαφορά

Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν με μικρά βήματα. Καμία ιδέα δε θα «ανθίσει» από τη μία μέρα στην άλλη και κανένα όνειρο δε θα πραγματοποιηθεί χωρίς κόπο. Οι παρακάτω #changemakers το γνωρίζουν καλά – ξεκίνησαν από το μηδέν, στρώθηκαν στη δουλειά και αυτή τη στιγμή κάνουν τον κόσμο καλύτερο, καθένας με τον τρόπο του.

Ο Kadeem Woodson είναι 29 ετών και έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Brooklyn. Δεν το ένιωθε «σπίτι» του, όμως. Ήταν ένα αφιλόξενο μέρος, στο οποίο δεν μπορούσε να εκφράσει τον πραγματικό του εαυτό. Έπεφτε θύμα ρατσιστικών και ομοφοβικών επιθέσεων, ιδιαίτερα στα barbershops, τα μέρη που οι Μαύροι άνδρες συζητούν για τη μέρα τους, δένονται και στηρίζουν ο ένας τον άλλο. 

Αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν να περάσει όσα υπέστη ο ίδιος, άνοιξε ένα κουρείο όπου τα μέλη της LGBTQ+ κοινότητας εκφράζονται ελεύθερα. Μιλούν για τη σεξουαλική τους ζωή χωρίς να φοβούνται, συζητούν για τη βία που δέχονται εξαιτίας της ταυτότητάς τους και βρίσκουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Ο Rich-Joseph Facun είναι φωτογράφος με καταγωγή από το Μεξικό και τις Φιλιππίνες. Γεμάτος τατουάζ, με ιδιαίτερη εμφάνιση και στοιχεία που παραπέμπουν στις ρίζες του, ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ. 

Μετακόμισε στα Απαλάχια Όρη με την οικογένειά του, όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Η γειτονιά του είναι ιδιαίτερη – κατοικείται κατά κύριο λόγο από οικογένειες λευκών που ζουν στα όρια της φτώχειας. Καθημερινά, οι τίτλοι των ειδήσεων αναφέρονται σε ρατσιστικές επιθέσεις.  Κι όμως, ο Facun, με την εκκεντρική του εμφάνιση, δεν αντιμετώπισε ποτέ κάτι τέτοιο.

Μία μέρα, βγαίνοντας από το γραφείο του γιατρού του, είδε κάποιον που του έμοιαζε – ήταν κι αυτός γεμάτος τατουάζ και piercings. Έτυχε να έχει μαζί του τη φωτογραφική του μηχανή, οπότε ζήτησε από τον άγνωστο να τον βγάλει μία φωτογραφία. Η απάντηση ήταν θετική και έτσι ξεκίνησε να «γεννιέτα» το φωτογραφικό project με τίτλο Black Diamonds.

Στο άλμπουμ του Facun θα βρούμε πορτραίτα των κατοίκων των Απαλαχίων, στα οποία αποτυπώνεται η ανθρωπιά, η αγάπη, ο σεβασμός – όλα όσα αγνοούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αποδεικνύει πως δεν είναι όλα όπως φαίνονται και όλοι μπορούν να είναι ευπρόσδεκτοι ακόμη και στα πιο τρομακτικά μέρη.

Όταν ήταν έφηβη, η Kelli Jackson εργαζόταν στο mini market του πατέρα της. Το θεωρούσε αγγαρεία, υπέφερε. Σήμερα, στα 40 της χρόνια, έχει ανοίξει το δικό της κατάστημα, το οποίο απευθύνεται σε άπορες οικογένειες κυρίως έγχρωμων κοινοτήτων. «Ο πατέρας μου τους σεβόταν όλους και έβλεπε μέσα τους, έχτιζε σχέσεις πάνω σε δυνατά θεμέλια. Είναι ένας μαύρος άνδρας που είχε τη δική του επιχείρηση και τον εκτιμώ για αυτό», δήλωσε στο Shondaland.

Η Kelli σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Dillard και στο HBCU της Νέας Ορλεάνης, επέστρεψε στο πατρικό της και συνειδητοποίησε πως ο σκοπός της ζωής της ήταν πάντοτε μπροστά στα μάτια της. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της και ετοιμάστηκε να εξελίξει αυτό που ξεκίνησε ο πατέρας της, βοηθώντας τους λιγότερο προνομιούχους. «Πρέπει να μπορούμε να ψωνίζουμε από την περιοχή μας, να αλληλεπιδρούμε και να αλλάζουμε τον κόσμο προς το καλύτερο», είπε στο shondaland. Και είχε απόλυτο δίκιο.  

πηγή φωτογραφίας: Instagram

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr