REAL LIFE WHO

Η συγκινητική ιστορία της αθλήτριας που από εργαζόμενη στα McDonald's πλέον διεκδικεί χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Εύα Κονδύλη

14 Ιουλίου 2021

Η συγκινητική ιστορία της αθλήτριας που από εργαζόμενη στα McDonald's πλέον διεκδικεί χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Η ιστορία της Quanesha Burks είναι η απόδειξη ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τις δυσκολίες να υπερτερούν, να μην τα παρατάμε ποτέ και ότι αν επιμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

Η ιστορία της Quanesha Burks είναι η απόδειξη ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε τις δυσκολίες να υπερτερούν, να μην τα παρατάμε και ότι αν επιμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας, όλα στο τέλος θα πάνε καλά.

Η Burks δεν είναι με κανένα τρόπο το πιο δημοφιλές όνομα στον αμερικανικό αθλητισμό. Ούτε απολαμβάνει την δημοσιότητα, όπως αρκετοί από τους συναθλητές της. Όμως, το ταξίδι αυτού του 25χρονου κοριτσιού από την Αλαμπάμα στην κορυφή είναι αρκετό να προκαλέσει θαυμασμό και έμπνευση.

Γεννημένη το 1995, η Quanesha Burks είναι αθλήτρια άλματος εις μήκος που έχει εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε διάφορους διεθνείς διαγωνισμούς. Η Burks και τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια της μεγάλωσαν με τους παππούδες τους στην Αλαμπάμα και η 25χρονη εργαζόταν στα McDonald's για να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά της από τότε που ήταν 17 ετών.

Η Burks ξεκινούσε την ημέρα της στις 4:30 το πρωί, μεταφέροντας τη γιαγιά της στο γηροκομείο πριν πάει τα αδέλφια της στο σχολείο και μετά στα δικά της μαθήματα και τις προπονήσεις της. Στη συνέχεια ξεκινούσε τη βάρδιά της στα McDonald's, όπου θα έμενε μέχρι αργά το βράδυ, και από την οποία κέρδιζε 100 δολάρια κάθε δύο εβδομάδες.

«Όταν δούλευα στο McDonald's, σκέφτηκα ότι ήταν η καλύτερη δουλειά που μπορούσα να έχω. Ήταν απαίσια, αλλά ήξερα ότι ήταν μέρος του στόχου μου να πάω στο κολέγιο», είπε η Burks στο Sports Illustrated.

Οι ικανότητές της στον στίβο κατάφεραν να της κερδίσουν υποτροφία και έτσι αποφοίτησε με συνολικά 11 κρατικούς τίτλους, έχοντας παραιτηθεί από τη δουλειά της στα McDonald's για να γίνει επαγγελματίας αθλήτρια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Quanesha Burks (@q_burks)

Αν και η πορεία της στην κορυφή δεν ήταν καθόλου εύκολη ή ευνοημένη, με την υπομονή και επιμονή της προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 με ένα άλμα 6,96 μέτρων κατά τη διάρκεια των δοκιμών των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

«Αντιμετώπισα τόσα πολλά, αλλά σκεφτόμουν την εποχή που δούλευα στα McDonald's. Είχα θέσει τους στόχους μου και ήξερα ότι θα μπορούσα να τα καταφέρω», είπε. «Είναι ένα μεγάλο ταξίδι και όλα ξεκίνησαν με ένα κοριτσάκι που εργαζόταν εκεί και τώρα είμαι εδώ», είπε η Burks, απολαμβάνοντας την εκπλήρωση του Ολυμπιακού ονείρου.

Ακόμη και αν δεν καταφέρει τελικά να πάρει κάποιο μετάλλιο σε αυτήν την Ολυμπιάδα, το μέλλον είναι λαμπρό για την νεαρή αθλήτρια, της οποίας η ιστορία, η αντοχή, η δύναμη και η επιμονή αποτελεί έμπνευση και μας μαθαίνει να μην τα παρατάμε ποτέ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr