REAL LIFE WHO

Αλέξανδρος Λεμονής: Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τα κρασιά των Ferragamo και Coppola


Έλενα Κρητικού

31 Ιουλίου 2021

Αλέξανδρος Λεμονής: Ο άνθρωπος που έφερε στην Ελλάδα τα κρασιά των Ferragamo και Coppola
Ένα καλό ποτήρι κρασί ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και σου δημιουργεί εικόνες που σε μεταφέρουν στις εκτάσεις και τα ατελείωτα στρέμματα καταπράσινης γης, στα οποία παράγεται. Σε κάθε γουλιά, σου δημιουργεί την αίσθηση πως μέσα από τα αρώματά του μπορείς να φτάσεις και να βυθιστείς στα πιο γραφικά χωριά που βρίσκονται στις πιο μαγικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης.

Ένα καλό ποτήρι κρασί ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και σου δημιουργεί εικόνες που σε μεταφέρουν στις εκτάσεις και τα ατελείωτα στρέμματα καταπράσινης γης, στα οποία παράγεται. Σε κάθε γουλιά, σου δημιουργεί την αίσθηση πως μέσα από τα αρώματά του μπορείς να φτάσεις και να βυθιστείς στα πιο γραφικά χωριά που βρίσκονται στις πιο μαγικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης

Μια τέτοια σκέψη φαίνεται πως κυριάρχησε στο μυαλό του Αλέξανδρου Λεμονή όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη γνωστή εταρεία Καλογήρου και να εισάγει αποκλειστικά στην Ελλάδα τα κρασιά του οίκου Ferragamo, Il borro και Francis Ford Coppola. Ποια είναι όμως, η ιστορία του ανθρώπου που ξέρει να ξεχωρίζει τα καλύτερα και πιο ποιοτικά οινοποιεία στον κόσμο που κερδίζουν την ελληνική αγορά;

jenny.gr

Η ιστορία μάς πηγαίνει πίσω, στο 1890 όπου ξεκινάει η δραστηριότητα της οικογένειας Λεμονή, ιδρύοντας την εταιρεία Καλογήρου με τα ομώνυμα καταστήματα. Το όνομα Καλογήρου προέρχεται, όπως περιγράφει ο Αλέξανδρος Λεμονής, από την αείμνηστη Άννα Καλογήρου, μητέρα του πατέρα του, Κομνηνού Λεμονή. Μετά την αποχώρησή του Αλέξανδρου από την εταιρεία και λόγω της εξαιρετικής σχέσης της οικογένειας με το εξωτερικό, ο ίδιος επικοινώνησε με τον οίκο Ferragamo προκειμένου να κάνει ένα ακόμη όνειρο πραγματικότητα.

Σε κάθε επίσκεψη, του άρεσε να γεύεται τα κρασιά και να οραματίζεται το μέλλον τους στην Ελλάδα. Μέχρι που έκανε πράξη την ιδέα του, μεταβαίνοντας σε ένα νέο κεφάλαιο επιτυχίας. «Με μεγάλη χαρά αμέσως αποδέχτηκαν τη συνεργασία αυτή και η εταιρεία Asl luxury wines μέσω της ASL IMPORTS ξεκίνησε την αποκλειστική εισαγωγή στην Ελλάδα των κρασιών il borro». 

jenny.gr

Η λέξη «κρασί» στο μυαλό μας είναι συνυφασμένη με εικόνες οσφρητικές, οπτικές, γευστικές, όπως και με συγκεκριμένες απόψεις. Η βασική θεωρία του ανθρώπου που εισάγει αποκλειστικά στην Ελλάδα τα πιο ποιοτικά κρασιά, είναι ότι:

«Το κρασί είναι τρόπος ζωής, ένας τρόπος απόλαυσης και χαλάρωσης. Είναι η ώρα που ο καθένας που απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί θέλει απλά η γεύση του να τον ταξιδεύει». 

jenny.gr

Η ιστορία πίσω από τα κρασιά il borro και Copolla 

Είναι γνωστό πως και οι δύο οικογένειες των Ferragamo και Copolla είναι φημισμένες στον παγκόσμιο χάρτη, όχι μόνο για τα οινοποιεία, αλλά τα ονόματά τους είναι παγκοσμίως γνωστά και επιτυχημένα τόσο στον χώρο της μόδας όσο και του κινηματογράφου.

Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Λεμονής:

«Το όνομα il borro προέρχεται από το ομώνυμο χωριό της Τοσκάνης borro που ανήκει στην οικογένεια Ferragamo. Το il borro πέρασε στην ιδιοκτησία της οικογένειας τη δεκαετία του 1950 και ανακατασκεύασαν εκτός του χωριού και όλους τους αμπελώνες. Τα Coppola προέρχονται από τη Napa της California».

jenny.gr

Τα κτήματα με τα οποία συνεργάζεται, δεν είναι όλα branded αλλά είναι luxury boutique οινοποιεία. Η επιλογή κάθε συνεργασίας όπως τονίζει, εξαρτάται πάντα από την ποιότητα και τη μοναδικότητα των κρασιών, και αυτό από μόνο του κάνει ξεχωριστό το εγχείρημα του Αλέξανδρου Λεμονή.

*Ενδεικτικά τα κρασιά που φέρνει στην Ελλάδα ο Αλέξανδρος Λεμονής, υπάρχουν στα deli Madonna upper market, Barolo deli, era nuts, Ηπειρώτισσα.

Επισκεφθείτε εδώ την ιστοσελίδα των φημισμένων κρασιών.