REAL LIFE WHO

Hidilyn Diaz: Η αθλήτρια που χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις Φιλιππίνες, μετά από 100 χρόνια


The Jennettes

27 Ιουλίου 2021

Hidilyn Diaz: Η αθλήτρια που χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις Φιλιππίνες, μετά από 100 χρόνια

Η αρσιβαρίστρια Hidilyn Diaz έγραψε ιστορία. Χάρισε το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην πατρίδα της, τις Φιλιππίνες, μετά από 100 χρόνια τεράστιας αναμονής. 

Κέρδισε το χρυσό στο Τόκιο, στην κατηγορία των 55 κιλών, σπάζοντας ταυτόχρονα το ρεκόρ – κατάφερε να σηκώσει συνολικά 224 κιλά σε δύο επιτυχημένες προσπάθειες. Βρέθηκε στην κορυφή του βάθρου, εκεί που κανένας συμπατριώτης της δε στάθηκε ποτέ πριν, και έκανε τη χώρα της περήφανη.

«Θυσίασα πολλά. Δεν μπορούσα να είμαι με τη μητέρα και τον πατέρα μου για μήνες και χρόνια και, φυσικά, η προπόνηση ήταν εξαντλητική», δήλωσε μετά τη νίκη της. «Όμως ο Θεός είχε σχέδιο».

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε μετά τη δεύτερη προσπάθειά της, σε μία μάχη «στήθος με στήθος» με την Κινέζα Liao Qiuyun,  οποία διατηρούσε το Ολυμπιακό ρεκόρ.

Και οι δύο σήκωσαν 97 κιλά στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο, Liao συνέχισε με 126 κιλά και η Diaz την ξεπέρασε μόλις για ένα κιλό, κατακτώντας την πρωτιά. Στα 30 της χρόνια, διαγωνίστηκε για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακή διοργάνωση – πήρε αργυρό στο Ρίο, το 2016, κι έγινε η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Φιλιππινών που κέρδισε μετάλλιο.

Ξεκίνησε να ασχολείται με την άρση βαρών όταν ακόμη ήταν παιδί, χρησιμοποιώντας πλαστικούς σωλήνες και τσιμεντένια τούβλα. Ήταν μόλις 11 όταν έπιασε στα χέρια της την πρώτη της μπάρα και προπονούταν τόσο σκληρά που την έσπασε, από την υπερβολική χρήση.

Οι αθλητικοί σύλλογοι πρόσεξαν τη αφοσίωσή της κι αποφάσισαν «να στηρίξουν το κορίτσι που τόσο αγαπούσε τα βάρη». Και τώρα, το κορίτσι αυτό έγινε μία κορυφαία αθλήτρια.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits