REAL LIFE WHO

Laurel Hubbard: Η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

 Laurel Hubbard: Η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Laurel Hubbard γράφει ιστορία. Γίνεται η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει στο πλευρό της, την Jacinda Ardern.

Η 43χρονη από τη Νέα Ζηλανδία δήλωσε «ευγνώμων για την ευγένεια και τη στήριξη» που δέχθηκε από τους συμπατριώτες της. Πρόκειται να αγωνιστεί το φετινό καλοκαίρι, ενώ θα διεκδικήσει μετάλλιο στην άρση βαρών. Πολλοί στάθηκαν απέναντί της, τονίζοντας ότι θα είναι πολύ δυνατότερη από τις υπόλοιπες αθλήτριες καθώς πέρασε την εφηβεία της ως αγόρι, όμως η πρωθυπουργός της πατρίδας της επιβεβαίωσε πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Channel Q (@wearechannelq)

H Hubbard έκανε τη φυλομετάβασή της το 2012, όταν ήταν 35 ετών. Μέχρι τότε, δεν είχε συμμετάσχει σε διεθνές πρωτάθλημα άρσης βαρών. Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα ως γυναίκα. 

Η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με την αντίπαλό της Anna Vanbellinghen από το Βέλγιο να κάνει λόγο για άδικο πλεονέκτημα. Εξήγησε πως ενώ στηρίζει το δικαίωμα των διεμφυλικών ατόμων στον αθλητισμό και πως τα σχόλιά της δεν απευθύνονται προσωπικά στη Laurel, τόνισε ότι «καθένας που έχει ασχοληθεί σε υψηλό επίπεδο με την άρση βαρών, ξέρει ότι αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό: αυτή η κατάσταση είναι άδικη τόσο για το άθλημα, όσο και για τις αθλήτριες».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by newsworthy (@news_worth)

Πέρσι, οι Emma Hilton και Tommy Lundbergm βρήκαν πως οι άνδρες είναι κατά 30% δυνατότεροι σε σύγκριση με τις γυναίκες, ενώ στην περίπτωση των διεμφυλικών που περιόρισαν την τεστοσερόνη για διάστημα 12 μηνών, η απώλεια μυϊκής μάζας και δύναμης άγγιζε μόλις το 5%.

Η Ολυμπιακή Επτροπή από την πλευρά της, άλλαξε τους κανονισμούς για τα transgender άτομα και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορούν να λάβουν μέρος. Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, δήλωσε ότι «ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες», ενώ η 22χρονη αρσιβαρίστρια από την Αυστραλία, Charisma Amoe-Tarrant, η οποία θα αγωνιστεί, εξέφρασε τον «βαθύ σεβασμό» που τρέφει απέναντι στην Hubbard, ενώ της εύχεται «ό, τι καλύτερο, με την ελπίδα να είμαστε όλοι ενωμένοι και να περάσουμε καλά στους Ολυμπιακούς».

Δείτε ακόμη:

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Ideal/ Getty Images

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr