REAL LIFE WHO

Jacinda Ardern: Γιατί η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είναι πρότυπο για όλες μας


10 Ιουλίου 2019

20181030_zaa_ap2_042.jpg

Η Jacinda Ardern είναι η 40η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας και η νεότερη γυναίκα που έχει αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. Η 39χρονη πολιτικός είναι έξυπνη, δυναμική και ακράδαντο παράδειγμα του ότι μια γυναίκα μπορεί συνδυάσει πετυχημένα τη μητρότητα με την καριέρα.

Έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας που βρισκόταν σε ενδιαφέρουσα κατά τη διάρκεια της θητείας της και η δεύτερη παγκοσμίως, μετά την Benazir Buto, την πρωθυπουργό του Πακιστάν -που ήταν έγκυος το 1990.

Η πρωθυπουργός γνωρίστηκε με τον σύντροφό της (όχι ο σύζυγος της), τον τηλεπαρουσιαστή Clarke Gayford, το 2012. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με τον οποίο συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις και αξίες. Μάλιστα είναι εκείνος που θα μείνει  στο σπίτι με το παιδί όταν αυτή θα επιστρέψει στη διοίκηση της χώρας (6 εβδομάδες μετά τη γέννηση). Σίγουρα μιλάμε για το πιο cool πολιτικό ζευγάρι του πλανήτη.

Ψήφισε υπέρ του δικαιώματος γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ενώ πιστεύει, ότι η διακοπή κύησης πρέπει να πάψει να θεωρείται έγκλημα, καθώς είναι στην κρίση της κάθε γυναίκας να λαμβάνει αποφάσεις για τον εαυτό της και τη ζωή της. Το 2018 ήταν η πρώτη πρωθυπουργός που συμμετείχε στο Gay Pride της χώρας της. Επιπλέον διακρίνεται για την οικολογική της συνείδηση και για την εναντίωσή της στη χρήση πυρηνικών όπλων, αλλά και για τη στάση της υπέρ των προσφύγων.

Τέλος η Jacinda μια εβδομάδα μετά τη γέννηση της κόρης της εισήγαγε ένα «Πακέτο Οικογενειών» ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκεκριμένο πακέτο βασίζεται στο γεγονός ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών είναι τα πιο σημαντικά, ενώ δίνει επιπλέον 75 δολάρια την εβδομάδα σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με νέα μωρά και επιπλέον 700 δολάρια τον χρόνο σε οικογένειες για το κόστος της χειμερινής θέρμανσης. Υπολογίζεται να επηρεάσει περισσότερες από 650 χιλιάδες οικογένειες μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Diwali! If you’re in Auckland (or even near it) pop along to the festival at Aotea Square

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern) στις

Η πρωθυπουργός ανακοίνωσε την απόφασή της και τις λεπτομέρειες από τον καναπέ τους σπιτιού της, χωρίς μακιγιάζ μέσω Facebook Live και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του θηλασμού του παιδιού της.

Μετά από όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο γιατί αυτή η γυναίκα αποτελεί πηγή έμπνευσης με τον δυναμισμό, τις απόψεις και τον τρόπο ζωής της.