REAL LIFE WHO

Οι προσωπικοί δαίμονες, η απώλεια της μητέρας και η διαμαρτυρία στο Τόκιο: Η ιστορία της Raven Saunders


Στεφανία Παπαδημητρίου

5 Αυγούστου 2021

Οι προσωπικοί δαίμονες, η απώλεια της μητέρας και η διαμαρτυρία στο Τόκιο: Η ιστορία της Raven Saunders
Ανέβηκε στο βάθρο και σήκωσε τα χέρια της, σχηματίζοντας ένα «Χ» πάνω από το κεφάλι της και οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου. Η Raven Saunders κράτησε το κεφάλι ψηλά, παρά τις δυσκολίες.

Γνωστή με το ψευδώνυμο «The Hulk», είναι η αργυρή Ολυμπιονίκης στη σφαίρα. 

Ανέβηκε στο βάθρο και σήκωσε τα χέρια της, σχηματίζοντας ένα «Χ» πάνω από το κεφάλι της και οι φωτογραφίες έκαναν το γύρο του κόσμου. Η Ολυμπιακή Επιτροπή σκεφτόταν να της αφαιρέσει το μετάλλιο για τη διαμαρτυρία της, όμως ακύρωσε τα σχέδιά της όταν, μερικές ημέρες μετά, έγινε γνωστός ο θάνατος της μητέρας της. Η Raven Saunders κράτησε το κεφάλι ψηλά, παρά τις δυσκολίες.

Η γεμάτη νόημα κίνησή της, αμέσως μετά την απονομή, αναπαριστά «το σημείο συνάντησης όλων των καταπιεσμένων ανθρώπων».

«Το μήνυμά μου είναι να συνεχίσεις να πολεμάς, να συνεχίσεις να ασκείς πίεση, να βρίσκεις αξία στον εαυτό σου, να βρίσκεις αξία σε ό, τι κάνεις», είπε μετά τη νίκη της.

Σ’ έναν κόσμο που κι άλλες αθλήτριες, όπως η Simone Biles κι η Naomi Osaka, λένε την αλήθεια τους, εκείνη έκανε το ίδιο. «Ήθελα να είμαι εγώ. Να μην απολογούμαι. Να δείξω στους νέους ανθρώπους πως σ’ όσα κουτάκια και αν προσπαθήσουν να σε χωρέσουν, μπορείς να είσαι ο αυτός σου και να το δεχθείς. Πολλοί προσπάθησαν να μου που να μην κάνω τατουάζ και piercings και όλα αυτά. Αλλά δείτε με τώρα», δήλωσε. 

Η Raven Saunders είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη, έχει σκεφτεί να δώσει τέλος στη ζωή της, έχει δει τη φτώχεια και την κατάθλιψη να «τσακίζουν» τη Μαύρη κοινότητα και πέρασε πολύ καιρό αβεβαιότητας - αναρωτιόταν αν ο αθλητισμός είχε χώρο για μία γυναίκα σαν εκείνη.

«Αν δεν είχα στείλει μήνυμα σε έναν παλιό μου ψυχοθεραπευτή, δε θα ήμουν εδώ τώρα», είχε πει στις 26 Ιανουαρίου του 2018. «Μπόρεσα επιτέλους να διαχειριστώ όλα αυτά που με βάραιναν για 22 χρόνια. Μπόρεσα επιτέλους να ξεχωρίσω τη Raven από την “Hulk”».

Η μητέρα της ήταν «ο φύλακας άγγελος» που πάντα την προστάτευε. Έτσι τη χαρακτήρισε όταν ανακοίνωσε τα νέα του θανάτου της, λέγοντας παράλληλα πως θα κάνει ένα διάλειμμα από τα social  media για να διαχειριστεί την κατάσταση. Σ’ εκείνη είχε μιλήσει πρώτα για την ομοφυλοφιλία της, όταν ακόμη πήγαινε στη Γ’ Δημοτικού. Τρία χρόνια μετά, μίλησε στους συμμαθητές της και, τελικά, όταν πια τελείωσε το σχολείο, ένιωθε άνετα να το πει σε όλους.

Την Κυριακή, μίλησε ανοιχτά για την ψυχική της υγεία. Δε δίστασε να αναφερθεί στην κατάθλιψη και όλα όσα μένουν κρυμμένα κάτω από το χαλί. «Το σπίτι του τρελού» έχει ακούσει να αποκαλούν αρκετά μέρη που κατοικούν Μαύρα άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, επειδή υπάρχει ελλιπής ενημέρωση. Φίλοι  και συμμαθητές της αρνούνταν να δουν ψυχολόγους, επειδή φοβούνταν το «στίγμα».

«Είναι εντάξει να χρειάζεσαι ανθρώπους, και θεωρώ πως στην κοινότητά μας, πολλές φορές στην ιστορία, δεν είχαμε πρόσβαση στα απαραίτητα μέσα», δήλωσε.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr