REAL LIFE WHO

#Tokyo2020: Η Momiji Nishiya στα 13 της έγινε «Χρυσή» Ολυμπιονίκης στο skateboard γυναικών


26 Ιουλίου 2021

#Tokyo2020: Η Momiji Nishiya στα 13 της έγινε «Χρυσή» Ολυμπιονίκης στο skateboard γυναικών
Μπορείτε να ανασύρετε στη μνήμη σας ποιοι ήταν οι άθλοι σας λίγο μετά τα 10 σας; Η Momiji Nishiya στα 13 της πέτυχε ένα μεγάλο κατόρθωμα που θα θυμάται για χρόνια αφού κατάφερε να αναδειχθεί «χρυσή» ολυμπιονίκης στο Τόκιο. 

Μπορείτε να ανασύρετε στη μνήμη σας ποιοι ήταν οι άθλοι σας λίγο μετά τα 10 σας; Η Momiji Nishiya στα 13 της πέτυχε ένα μεγάλο κατόρθωμα που θα θυμάται για χρόνια αφού κατάφερε να αναδειχθεί «χρυσή» ολυμπιονίκης στο Τόκιο

Η 13χρονη αθλήτρια από την Ιαπωνία νίκησε στο skateboard γυναικών, γράφοντας ιστορία! Η Nishiya συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (15.26), για να πάρει το χρυσό μετάλλιο και συγκαταλέγεται πλέον στους νεαρότερους χρυσούς Ολυμπιονίκες σε Ολυμπιακούς. Μάλιστα, είναι μόλις έναν μήνα πιο μεγάλη από την Αμερικανίδα Marjorie Gestring, η οποία ήταν 13 ετών και 267 ημερών όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου, το 1936. 

Στον τελικό, από τις 8 αθλήτριες, οι τέσσερις ήταν έως 16 ετών και οι δύο από αυτές ήταν μόλις 13 χρονών και κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις. Μαζί τους ήταν και η 34χρονη βετεράνος του skateboard, Alexis Sablone, η οποία δεν κατάφερε να λάβει κάποιο μετάλλιο. 

Η επίσης 13 ετών Rayssa Leal από τη Βραζιλία έλαβε το αργυρό μετάλλιο, με βαθμολογία 14.64 και η 16χρονη Funa Nakayama από την Ιαπωνία κέρδισε το χάλκινο, με 14.49 βαθμούς. Οι αθλήτριες έκαναν δύο εκτελέσεις των 45 δευτερολέπτων στο Ariake Urban Sports Park και 5 τρικ.

Οι τέσσερις καλύτερες βαθμολογίες της κάθε διαγωνιζόμενης αθροίστηκαν, για να αναδειχθούν οι νικήτριες ενώ το skateboard που έκανε την επίσημη εμφάνισή του στο ολυμπιακό πρόγραμμα στο Τόκιο, έφερε νεανικό αέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δείτε ακόμη: Όταν οι αποκαλούμενες «ατέλειες» του ανθρώπου γίνονται εντυπωσιακά πορτρέτα (330038)