REAL LIFE TRUE STORIES

Από τη Συρία στο Τόκιο: Στα 12 της χρόνια, η Hend Zaza γίνεται η νεότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων


The Jennettes

23 Ιουλίου 2021

Από τη Συρία στο Τόκιο: Στα 12 της χρόνια, η Hend Zaza γίνεται η νεότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων

H Ηend Zaza είναι μαχήτρια. Ξεκίνησε από τη Συρία, προσπάθησε σκληρά και σήμερα, στα 12 της χρόνια, είναι η νεότερη αθλήτρια των Ολυμπιακών του Τόκιο.

Η ιστορία της εντυπωσιάζει. Κι αυτό γιατί όχι μόνο ξεπέρασε τα εμπόδια που έφερε στο δρόμο της ο πόλεμος, αλλά κατάφερε να γίνει η πρώτη Σύρια τενίστρια που συμμετέχει σε ολυμπιακή διοργάνωση – ποτέ πριν, καμία άλλη δεν έφτασε τόσο ψηλά. 

Γεννήθηκε το 2009 στην πόλη Hama. Ασχολήθηκε με το τένις για πρώτη φορά το 2014, σε μία δύσκολη περίοδο για την πατρίδα της λόγω του εμφυλίου, με προπονητή τον Adham Aljamaan. Διοχέτευσε στο γήπεδο όλη της την ενέργεια, μέσω του αθλητισμού έπαιρνε κουράγιο και δύναμη, καθώς η γενέτειρά της ήταν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ήταν μόλις 7 ετών και συνόδευε τον επίσης τενίστα αδελφό της σε αγώνες στο Κατάρ. Της επέτρεπαν να προπονείται με μεγαλύτερους παίκτες και κατάφερε να συγκεντρώσει επάνω της όλα τα βλέμματα. Επειδή η απόδοσή της ήταν τόσο εντυπωσιακή, αποφασίστηκε να συμμετάσχει και η ίδια στο πρωτάθλημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIRAL VO SPORTS (@viral.vo)

Η Hend Zaza, μέσα από το πάθος για το άθλημα και το αναμφισβήτητο ταλέντο της, κατάφερε να βρει ελπίδα και χαρά – παρά τις σκληρές συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε – να ταξιδέψει, να αγωνιστεί και να κάνει αυτό που αγαπά. Έγινε η πρώτη Σύρια που κατέκτησε εθνικά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες που έλαβε μέρος.

Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μία τρίωρη προπόνηση την ημέρα, με μόνο ένα «ρεπό» την εβδομάδα. Φυσικά, δεν υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές, όμως δεν πτοείται. Μάλιστα, στον τελικό για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς, στην Ιορδανία, βγήκε νικήτρια έναντι της 31χρονης αντιπάλου της, της Λιβανέζας Mariana Sahakian.  «Είναι δώρο για τη χώρα μου, τη Συρία, τους γονείς μου και όλους τους φίλους μου», δήλωσε αμέσως μετά.

 

πηγή φωτογραφίας: Instagram
 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr