UPDATE #NOW

#Tokyo2020: Ένας αθλητής και μία αθλήτρια έφεραν τη σημαία κάθε χώρας σε μία προσπάθεια προώθησης της ισότητας


Σύρμα Κιουπελόγλου

23 Ιουλίου 2021

Tokyo2020
Τελείωσε πριν από λίγα μόλις λεπτά η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ζήτησε από όλες τις συμμετέχουσες χώρες να διορίσουν μία αθλήτρια και ένα αθλητή ως σημαιοφόρους σε μία προσπάθεια να προωθήσει την ισότητα των φύλων και να αποτρέψει τις διακρίσεις. 

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή ζήτησε από όλες τις συμμετέχουσες χώρες να διορίσουν μία αθλήτρια και ένα αθλητή ως σημαιοφόρους σε μία προσπάθεια να προωθήσει την ισότητα των φύλων και να αποτρέψει τις διακρίσεις. 

Είδαμε λοιπόν διακεκριμένους αθλητές και από τα δύο φύλα να κρατούν μαζί την σημαία της χώρας τους και να βαδίζουν στο Ολυμπιακό Στάδιο προπορευόμενοι της αποστολής τους. Από την Ελλάδα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας και το επίσης χρυσό κορίτσι της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη κράτησαν ψηλά τη σημαία και μπήκαν πρώτοι στο στάδιο σύμφωνα με την παράδοση που θέλει τη χώρα μας, το σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, να ανοίγει την παρέλαση ως φόρο τιμής. 

Παρόλα αυτά και ενώ όλες οι περισσότερες χώρες ακολούθησαν με χαρά την οδηγία της Επιτροπής, υπήρξαν κάποιες που αποφάσισαν να αναθέσουν σε έναν μόνο άντρα να φέρει τη σημαία τους στο στάδιο. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ομάν ήταν ανάμεσα σε αυτές. Η θέση της γυναίκας είναι ιδιαίτερα δυσμενής στα δύο αυτά αραβικά κράτη και η έκκληση για ενότητα και ισότητα δεν νίκησε την βαθιά ριζωμένη παράδοση τους. 

Ωστόσο, αυτή η πρωτοβουλία έδωσε την ευκαιρία σε χώρες, όπως η Κίνα και η Μογγολία να σηματοδοτήσουν την πρώτη φορά στα χρονικά που μία γυναίκα κρατά τη σημαία τους στους Ολυμπιακούς. 

Πηγή φωτογραφίας Instagram irepsknpulse

Δείτε ακόμη: Τα ερωτικά ζευγάρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr