REAL LIFE WHO

Ποιος σκότωσε τη Marilyn: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την αυτοψία ρίχνουν φως στο θάνατό της


Εύα Κονδύλη

13 Αυγούστου 2021

Ποιος σκότωσε τη Marilyn: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την αυτοψία ρίχνουν φως στο θάνατό της
Ο θάνατος του sex symbol, Marilyn Monroe, έπεσε σαν αστραπή στον ξέγνοιαστο κόσμο της δεκαετίας του '60 και η απώλεια μιας από τις πιο εμβληματικές γυναίκες όλων των εποχών σε ηλικία μόλις 36 ετών συγκλόνισε παγκοσμίως την τότε εποχή. 

Ο θάνατος του sex symbol, Marilyn Monroe, έπεσε σαν αστραπή στον ξέγνοιαστο κόσμο της δεκαετίας του '60 και η απώλεια μιας από τις πιο εμβληματικές γυναίκες όλων των εποχών σε ηλικία μόλις 36 ετών συγκλόνισε παγκοσμίως την τότε εποχή. 

Οι θεωρίες συνωμοσίας που περιτριγυρίζουν τον θάνατό της είναι πολλές, ενώ ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την αυτοψία της έρχονται να ρίξουν φως στα πιθανά αίτια του.

Στις 5 Αυγούστου 1962, η εμβληματική star του Χόλυγουντ Marilyn Monroe βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Λος Άντζελες σε ηλικία μόλις 36 ετών. Την ημέρα του θανάτου της, η Eunice Murray, η οικονόμος της, παρατήρησε ότι το φως της κρεβατοκάμαρας της ηθοποιού ήταν αναμμένο στις 3 το πρωί και χτύπησε την πόρτα της για να την ελέγξει.

Η Marilyn βρέθηκε γυμνή στο κρεβάτι της με το δεξί της χέρι να κρατά το τηλέφωνο. Ποιον είχε καλέσει τελευταία φορά δεν το μάθαμε πραγματικά ποτέ. 

Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε επίσημα ο θάνατός της και οι αρχές κλήθηκαν στο σημείο. Στο κομοδίνο της υπήρχαν κάθε είδους χάπια, συμπεριλαμβανομένων ηρεμιστικών και αντικαταθλιπτικών, ενώ λίγες μέρες πριν από το θάνατό της, όσοι ήταν κοντά της, παρατήρησαν την ευέξαπτη διάθεσή της.

jenny.gr
Marilyn-Monroe

Τι αποκαλύπτει η ιατροδικαστική εξέταση της Marilyn Monroe;

Η επίσημη αιτία θανάτου της ηθοποιού αναφέρθηκε ως «οξεία δηλητηρίαση με βαρβιτουρικά λόγω κατάποσης υπερδοσολογίας». Με βάση τα ευρήματα, η ηθοποιός έλαβε υπερβολική δόση ηρεμιστικών και παρόλο που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ ότι πρόκειται για αυτοκτονία, θεωρήθηκε πολύ πιθανό.

Πιστεύεται ότι η Marilyn είχε κατάθλιψη και κατανάλωνε άφθονες ποσότητες αλκοόλ. Είχε επίσης πολλές φοβίες, νευρικότητα και ακραίες εναλλαγές διάθεσης. Στις 4 Αυγούστου, ο ψυχίατρός της ζήτησε από την Eunice Murray να την παρακολουθεί στενά. Την είδε για τελευταία φορά ζωντανή περίπου στις 8 μ.μ. εκείνη τη νύχτα.

Εκτός από την καταγεγραμμένη κατάθλιψη και το άγχος της Monroe λίγο πριν από το θάνατό της, η ιατροδικαστική ομάδα ανακάλυψε επίσης ότι η ηθοποιός «συχνά εξέφραζε τις επιθυμίες να εγκαταλείψει, να αποσυρθεί, ακόμη και να πεθάνει», ενώ στο παρελθόν είχε κάνει ήδη μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Εκείνη τη μοιραία νύχτα, η κλειδωμένη πόρτα, η κατάσταση στην οποία βρέθηκε, το άδειο κουτί υπνωτικών, είναι στοιχεία που προσδίδουν μια «πιθανή» απόπειρα αυτοκτονίας.

jenny.gr

Οι θεωρίες συνωμοσίας 

Από την άλλη, όπως και με κάθε άλλο μεγάλο star (δες Elvis Presley), ο θάνατός της παραμένει ένα μυστήριο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, και διάφορες ιστορίες και θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να τον περικλείουν.

Στην περίπτωση της Marilyn, μερικοί φίλοι της είπαν ότι ήταν σε «καλή διάθεση» και μιλούσε για ταξίδια που ήθελε να κάνει τους μήνες πριν από το θάνατό της. Υπήρχαν ακόμη αναφορές ότι η σταρ αναζωπύρωσε τη σχέση της με τον πρώην σύζυγό της Joe DiMaggio πριν πεθάνει. 

Πράγματι, ο DiMaggio πιστεύει ότι η Marilyn δολοφονήθηκε: «Πάντα ήξερα ποιος τη σκότωσε, αλλά δεν ήθελα να ξεκινήσω μια επανάσταση σε αυτή τη χώρα. Μου είπε ότι κάποιος θα την σκότωνε, αλλά εγώ σιώπησα».

Πιθανότατα αναφέρεται στην πιο διάσημη θεωρία συνωμοσίας, που αφορά τα αδέλφια John F. Kennedy και Robert F. Kennedy, με τους οποίους φέρεται να είχε σχέση η Marilyn. Πολλοί πιστεύουν ότι η Marilyn δολοφονήθηκε επειδή γνώριζε και είχε δει πολλά που αφορούσαν κρατικές υποθέσεις.

Εννοείται πως μέχρι και σήμερα, καμία επίσημη αναφορά δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις θεωρίες.

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr