Οι πιο περίεργες φοβίες που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Αν νομίζατε ότι γνωρίζετε μερικές περίεργες φοβίες, τότε ξανασκεφτείτε το, καθώς αυτές είναι οι πιο περίεργες φοβίες που τρομοκρατούν ορισμένους ανθρώπους. 

Οπτοφοβία: Ο φόβος να ανοίγετε τα μάτια σας

Αν δοθεί ποτέ ένα βραβείο για την πιο άβολη φοβία, θα πρέπει να πάει στην οπτοφοβία - ο φόβος να ανοίξει κάποιος τα μάτια του. Αν και η πράξη του να ανοίγουμε τα μάτια μας είναι κάτι που πολλοί το κάνουμε χωρίς να το σκεφτόμαστε, για όσους έχουν οπτοφοβία αυτή η απλή, καθημερινή πράξη μπορεί να είναι ένας εφιάλτης. Ευτυχώς, αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, πιθανότατα δεν πάσχετε από αυτήν την κατάσταση. 

Χοροφοβία: Ο φόβος του χορού

Εάν τα νυχτερινά κέντρα, οι γάμοι και γενικά τα πάρτι σας τρομοκρατούν, τότε θα μπορούσατε να υποφέρετε από χοροφοβία - τον φόβο του χορού. Ανεξάρτητα από τη χορευτική ικανότητα, οποιαδήποτε κατάσταση ή γεγονός που σχετίζεται με τον χορό μπορεί να είναι πηγή φόβου για τα άτομα που πάσχουν από χοροφοβία.

Γελιοφοβία: Ο φόβος του γέλιου

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι το γέλιο κάνει καλό στην υγεία, βοηθώντας στην οικοδόμηση κοινωνικών δεσμών, στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στη φροντίδα της καρδιάς. Ωστόσο, για όσους πάσχουν από γελιοφοβία, το γέλιο μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει συντριπτικό φόβο και άγχος. 

Ηλιοφοβία: Ο φόβος για το φως του ήλιου

Μια σπάνια αλλά ατυχής κατάσταση, η ηλιοφοβία αναφέρεται στον φόβο του ηλιακού φωτός. Όχι μόνο η έξοδος στον ήλιο προκαλεί σοβαρά συναισθήματα άγχους και πανικού στους πάσχοντες, αλλά τα συγκεκριμένα άτομα μπορεί επίσης να βιώσουν φόβο για τα έντονα φώτα. Τις περισσότερες φορές αυτή η κατάσταση συνδέεται με άγχος για τους αντιληπτούς κινδύνους του ήλιου. 

Δειπνοφοβία: Ο φόβος των συζητήσεων στο δείπνο

Ενώ πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από μια γενική μορφή κοινωνικού άγχους, η δειπνοφοβία περιορίζεται στον φόβο των συζητήσεων ενώ τρώνε. 

Νεοφοβία: Φόβος για νέα πράγματα

Ενώ πολλοί άνθρωποι είναι επιφυλακτικοί στις αλλαγές, η νεοφοβία είναι μια φοβία που αναφέρεται σε έναν έντονο και παράλογο φόβο για όλα τα νέα πράγματα και τις εμπειρίες. Η νεοφοβία μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία και την ευημερία, καθώς οι πάσχοντες χάνουν πολλές εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ζωή τους. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι το άγχος της νεοφοβίας μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής.

Γενιοφοβία: Ο φόβος για τα πηγούνια

Η γενιοφοβία είναι φόβος για τα πηγούνια.Ναι, αυτό το αβλαβές μέρος του προσώπου σας! Περαιτέρω φοβίες φαινομενικά αθώων τμημάτων του σώματος περιλαμβάνουν τη γενοφοβία (φόβος για τα γόνατα), τη χειροφοβία (φόβος των χεριών). Καθώς αυτές οι φοβίες μπορούν να κάνουν την κοινωνική αλληλεπίδραση εξαιρετικά δύσκολη, συνιστάται η θεραπεία μέσω θεραπείας.

Δείτε επίσης: 15 σουρεαλιστικές φωτογραφίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου που θα σας εντυπωσιάσουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits