REAL LIFE WHO

Όταν ήταν μωρό, η Haven Shepherd γλίτωσε από τους καμικάζι γονείς της - Τώρα διεκδικεί μετάλλιο στο Τόκιο


Στεφανία Παπαδημητρίου

25 Αυγούστου 2021

Όταν ήταν μωρό, η Haven Shepherd γλίτωσε από τους καμικάζι γονείς της - Τώρα διεκδικεί μετάλλιο στο Τόκιο

«Αν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να ξεπεράσεις τα πάντα». Αυτή είναι η φιλοσοφία της Haven Shepherd. Μία τόσο απλή φράση, την οποία όλοι έχουμε ακούσει, βρισκόταν διαρκώς στο νου της και τη βοήθησε να κατακτήσει κάθε της όνειρο – και δεν ήταν εύκολο.

Η κολυμβήτρια που σήμερα είναι μέλος της εθνικής Παραολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ, αποφάσισε ότι θα γινόταν κορυφαία στα 13 της. Τότε, ελάχιστοι περίμεναν να τη δουν να πετυχαίνει. Διέψευσε τους πάντες πανηγυρικά.

Γεννήθηκε στο Βιετνάμ, το 2003. Λίγους μήνες μετά τα πρώτα της γενέθλια, οι γονείς της την έσφιξαν στην αγκαλιά τους. Την έβαλαν ανάμεσά τους και έκαναν επίθεση αυτοκτονίας με βόμβα. Εκείνοι, έφυγαν από τη ζωή. Η μικρή Haven, όμως, εκτινάχθηκε στον αέρα και έχασε μόνο τα πόδια της. 

Τώρα που μεγάλωσε, έχει πάψει να τους κρατά κακία. Δεν τους κατηγορεί για την αναπηρία της, «δεν γνώρισα κάτι διαφορετικό, άλλωστε», είπε στο αμερικανικό People.

Όταν μαθεύτηκε αυτό που της συνέβη, η κοινότητά της ήταν συντετριμμένη. Έξι μήνες μετά, όμως, ένα ζευγάρι την υιοθέτησε και ορκίστηκε να την κάνει ευτυχισμένη – όπως και έγινε.

Η Shepherd πέρασε πέντε δύσκολα χρόνια, γεμάτα προπονήσεις. Δεν έχασε ποτέ το κουράγιο της και έφτασε στη κορυφή, κατακτώντας τη θέση της στην εθνική ομάδα. «Οι γονείς μου μού έδωσαν τα πάντα», είπε. «Με έβαλαν σε ό, τι άθλημα ζήτησα».

Ξεκίνησε με το στίβο. Είχε προσθετικά πόδια και όρεξη, οπότε ήταν καλή. Στα 9 της όμως συνειδητοποίησε πως μισούσε το τρέξιμο. Άρχισε να κολυμπά στον ελεύθερό της χρόνο, στην πισίνα του σπιτιού της στο Missouri. Ζήτησε να γραφτεί στο τοπικό κολυμβητήριο, «ερωτεύτηκε» το άθλημα και ξεκίνησε το πιο ενδιαφέρον ταξίδι της ζωής της.

Όπως οι περισσότεροι έφηβοι, έτσι κι εκείνη, είχε τους φίλους της, τα social media, το κινητό της διαρκώς χτυπούσε. Κολυμπώντας, «άδειαζε» το  μυαλό της, της άρεσε η απόλυτη σιωπή μέσα στο νερό. Ηρεμούσε και ένιωθε ο εαυτός της. Αυτός είναι κι ο λόγος που ξεχώρισε και διεκδικεί την κορυφή στους Παραολυμπιακούς.

«Το να φύγω από το Τόκιο με το κεφάλι ψηλά – αυτό έχει περισσότερη αξία από το χρυσό μετάλλιο», δήλωσε λίγο πριν την αναχώρησή της από τις ΗΠΑ. Έχει κάνει ό, τι χρειάζεται, άλλωστε. «Πιστεύω πως θα πάω καλά».

πηγή φωτογραφίας: Instagram
 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

jenny.gr