REAL LIFE WHO

Μαζί είμαστε ακόμα πιο δυνατοί


1 Νοεμβρίου 2021

Μαζί είμαστε ακόμα πιο δυνατοί
Η υπέροχη ιστορία του «Δείπνου Αγάπης» αποδεικνύει ότι οι παρέες, όταν θέλουν, μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας λίγο πιο «φωτεινό».

Η υπέροχη ιστορία του «Δείπνου Αγάπης» αποδεικνύει ότι οι παρέες, όταν θέλουν, μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας λίγο πιο «φωτεινό».

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν η Μαριάννα Πέππα, σε μία από τις βόλτες της στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε να κάνει κάτι για να βοηθήσει τους αστέγους  που έβλεπε στον δρόμο και έτσι έφτιαξε το «Δείπνο Αγάπης», μια εθελοντική οργάνωση που διανέμει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης.

jenny.gr

Γρήγορα βρέθηκαν στο πλάι της Μαριάννας μία σειρά από εθελοντές, οι οποίοι αφιερώνουν ολόψυχα τον λίγο ελεύθερο χρόνο που τους απομένει με τις υποχρεώσεις της εβδομάδας για να βγουν μαζί της στους δρόμους και να φροντίσουν αυτούς τους ανθρώπους.

«Αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Δείπνου Αγάπης ενεργοί εθελοντές είναι περί τα 35 άτομα, κάποιοι ανήκουν στην ίδια κατηγορία με μένα, κάθε Τρίτη κάθε Πέμπτη, χωρίς εξαιρέσεις, κάποιοι άλλοι η δυνατότητά τους είναι μία φορά την εβδομάδα, πάντως, συνολικά, γύρω στα 35 άτομα είναι αυτά τα οποία ασχολούνται ενεργά με την ομάδα» εξηγεί η Μαριάννα όταν τη ρωτούν για τους πολύτιμους ανθρώπους που τη συντροφεύουν στις δράσεις της.

jenny.gr
jenny.gr

Χάρη στη βοήθεια και στη διαρκή υποστήριξή τους, το «Δείπνο Αγάπης» είναι σήμερα σε θέση να επισκέπτεται 250 αστέγους σε μία ακτίνα περίπου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι άνθρωποι που περιβάλλουν τη Μαριάννα και οι σχέσεις που έχει δημιουργήσει μαζί τους την τροφοδοτούν με ακόμα περισσότερη δύναμη ώστε να σηκώνεται κάθε πρωί και να συνεχίζει το έργο της. Για τις μέρες που είναι οι σωματικοί πόνοι αυτοί που την κρατούν στο κρεβάτι, έχει τη δική της δυνατή λύση.