REAL LIFE WHO

Η Δωροθέα Μερκούρη μας φτιάχνει καρμπονάρα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Mamma Mia!


Κλέλια Φατούρου

25 Οκτωβρίου 2021

Η Δωροθέα Μερκούρη μας φτιάχνει καρμπονάρα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών. Mamma Mia!

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σου ζεστάνει την καρδιά, αν το comfort food έχει έναν και μόνο εκπρόσωπο, αυτό είναι η μακαρονάδα. Δεν έχουν σημασία τα υλικά που θα επιλέξετε. Το μόνο που μετρά είναι αυτή η πιρουνιά με ζυμαρικά που ζεσταίνει στόμα και ψυχή. Και αν υπάρχει κάποια που μπορεί να μας μυήσει στα μυστικά της καλής ιταλικής κουζίνας, αυτή είναι η Δωροθέα Μερκούρη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, που γιορτάζεται πάντα στις 25 Οκτωβρίου, η Δωροθέα Μερκούρη άνοιξε το σπίτι (και την κουζίνα) της για το Jenny.gr και μας έφτιαξε μία κλασική ιταλική συνταγή. Αν και ασχολείται από μικρή με τη μαγειρική, το πρώτο lockdown την οδήγησε στην κουζίνα. Μαζί με τη μικρή της κόρη, Γαία, έφτιαχναν συνταγές και τραβούσαν βίντεο (όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω), περισσότερο για πλάκα και για να περάσει ο χρόνος με ευχάριστο τρόπο. Όπως ήταν φυσικό, το κοινό ζητούσε κι άλλες ιταλικές συνταγές. 

Το ίδιο κάναμε κι εμείς. Ζητήσαμε μία αυθεντική καρμπονάρα (χωρίς κρέμα γάλακτος) για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα, έτσι όπως της αξίζει, αλλά και για να τιμήσουμε τη σημερινή μέρα.

Για την καρμπονάρα, θα χρειαστείτε:

250 γραμ. Spaghetti νούμερο 12

2 ολόφρεσκα αυγά

100 γραμ. pancetta

Μαύρο πιπέρι τριμμένο χοντρό

Παρμεζάνα (Parmigiano Reggiano)

«Έμαθα να μαγειρεύω επειδή όλη μου η οικογένεια είναι από την Ιταλία, και όπως θα ξέρετε, εκεί μαγειρεύουν όλοι. Αλλά μου έμαθε κυρίως ο μπαμπάς μου. Πάντα καθόμουν και τους άκουγα όταν ετοίμαζαν ένα φαγητό στην κουζίνα. Το υπέροχο με τους Ιταλούς είναι ότι θα σου πουν πάντα τι φτιάχνουν, με ακρίβεια και τρελό ενθουσιασμό».

Όσο για το δικό της αγαπημένο πιάτο, αυτό είναι τα lasagna και spaghetti alle vongole. «Δεν θα μαγείρευα ποτέ στο πρώτο ραντεβού. Το πιθανότερο είναι ότι θα έκανα μία pomodoro, κάπου στο έκτο. Αν δεν του αρέσει, δεν μπορούμε να είμαστε μαζί». Συμφωνούμε και επαυξάνουμε.