REAL LIFE WHO

Sidney Reilly: Η συνταρακτική ζωή του «πραγματικού» James Bond


5 Νοεμβρίου 2021

Sidney Reilly: Η συνταρακτική ζωή του «πραγματικού» James Bond

Σαν σήμερα, πριν από 96 χρόνια, εκτελέστηκε ο Sidney Reilly, ο άσσος των κατασκόπων που με το ταλέντο, την μυστηριώδη ζωή και τις θρυλικές του περιπέτειες έδωσε στον Ian Fleming την έμπνευση για τον κατάσκοπο 007, James Bond.

Στις 5 Νοεμβρίου του 1925 εκτελέστηκε ο πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών Sidney Reilly, ένας από τους καλύτερους κατασκόπους και δεξιοτέχνες της δωροδοκίας, στον οποίο λέγεται πως βασίστηκε ο χαρακτήρας του James Bond.

Ο Sidney Reilly γεννήθηκε στις 24 Μαρτίου 1874 στην Οδησσό, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Νόθος γιος του Εβραίου γιατρού Μιχαήλ Ρόζενμπλουμ, μεγάλωσε στο σπίτι του θείου του, Γκριγκόρι Ρόζενμπλουμ, ο οποίος είχε αναλάβει την ανατροφή του.

H περιπετειώδης ζωή του Sidney Reilly

Οι περιπέτειες στη ζωή του ξεκίνησαν όταν ο ίδιος ήταν μόλις 19 ετών. Συλλαμβάνεται από την μυστική αστυνομία του Τσάρου, γνωστή ως Οχράνα, για την συμμετοχή του σε μία μυστική επαναστατική οργάνωση. Καταφέρνει γρήγορα να δραπετεύσει όμως, και αφού σκηνοθετεί τον θάνατό του, μεταναστεύει στην Βραζιλία με το όνομα Πέδρο. Εκεί κάνει διάφορες δουλειές, μέχρι να βρεθεί το 1895 στα μαγειρεία μιας αποστολής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr.