REAL LIFE WHO

Sade: 10 τραγούδια που καθιέρωσαν την πιο ερωτική ερμηνεύτρια των 80s


JTeam

16 Ιανουαρίου 2022

Sade: 10 τραγούδια που καθιέρωσαν την πιο ερωτική ερμηνεύτρια των 80s
Σαν σήμερα 16 Ιανουαρίου το 1959, γεννήθηκε η Βρετανίδα τραγουδίστρια που ξεχώρισε στα 80s και εμείς θυμόμαστε δέκα από τα πιο ερωτικά κομμάτια της που άφησαν εποχή

Σαν σήμερα 16 Ιανουαρίου το 1959, γεννήθηκε η Sade, η Βρετανίδα τραγουδίστρια που από τη δεκαετία του ’80 μάς ταξιδεύει με τη μελωδική φωνή της σε υπέροχα, διαχρονικά κομμάτια.

Η Helen Folasade Adu έγινε γνωστή με το όνομα Sade Adu ή απλά Sade. To ντεμπούτο της ως τραγουδίστρια το έκανε μαζί με τη μπάντα της, με το άλμπουμ «Diamond life» τη δεκαετία του ’80, ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. Η μουσική της με soul και smooth jazz ήχους αλλά και οι ρομαντικοί της στίχοι την καθιέρωσαν ως τη μεγαλύτερη ερωτική τραγουδίστρια των ’80s.

Το δεύτερο της άλμπουμ με τίτλο Promise (1985) κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Billboard 200 και η ίδια έναν χρόνο αργότερα κέρδισε βραβείο Grammy για τον Καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη. Η Sade δεν αγαπούσε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα, ενώ έβγαζε νέα τραγούδια όταν πραγματικά αισθανόταν έτοιμη να το κάνει. Μέσα σε δύο δεκαετίες κυλοφόρησε ακόμη τέσσερα άλμπουμ που έγιναν αμέσως επιτυχίες και απέσπασαν αρκετά βραβεία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr

TAGS