image
2plus1equals2
REAL LIFE

Αυτές είναι οι 4 γυναίκες που δημιούργησαν τα επιδραστικότερα fashion brands στην Ελλάδα


4 Ελληνίδες Fashion Ceos μιλούν στο jennygr για την γυναικεία επιχειρηματικότητα
Μάρθα Κουμπάνη

8 Μαρτίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η 8η Μαρτίου έχει οριστεί ως η ημέρα που είναι αφιερωμένη στο γυναικείο φύλο και την αξία του. Tα τελευταία χρόνια, χάρη σε κινήματα όπως το #MeToo, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την ισότητα των φύλων, η οποία ακόμα και σημέρα δεν είναι δεδομένη για τις γυναίκες.

Όμως σημαντικές γυναικείες κατακτήσεις και επιτεύγματα εντοπίζονται σε όλους τους τομείς και η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι ένας από αυτούς. To «επιχειρείν» είναι πλέον και γυναικεία υπόθεση και όλο και περισσότερες γυναίκες παίρνουν την απόφαση να ρισκάρουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στις οποίες και ηγούνται.

Η ελληνική μόδα είναι ένας χώρος ο οποίος προσφέρεται για την καλλιέργεια και άνθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Δίνει την ευκαιρία σε περισσότερες γυναίκες να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να ανελιχθούν και τελικά να επιτύχουν να ξεχωρίσουν, μέσα στην ανταγωνιστική αγορά.

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, μιλήσαμε με 4 Ελληνίδες CEOS, τριων επιτυχημένων fashion brands. Τις Στέλλα Παναγοπούλου και η Βαλίσια Γκότση του 2WO+1NE=2, την Καλομοίρα Παπαγεωργίου του Prigipo και την Ίριδα Ντεπορτου του Iride De Portu.

image

Πώς μπορεί κάποιος να χτίσει ένα τόσο δυνατό brand και πώς είναι τα πρώτα βήματα;

2WO+1NE=2: Όταν κάναμε τα πρώτα βήματα του brand αγνοούσαμε ποια θα ήταν εξέλιξή του κι αν αυτό θα είναι δυνατό. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε προσπαθώντας να υλοποιήσουμε το όραμα μας και να χαράξουμε το δικό μας δρόμο. Τα πρώτα βήματα ήταν αρκετά δύσκολα διότι το να χτίσεις ένα fashion brand είναι αρκετά κοστοβόρο και δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πρόσβαση σε επιχορηγήσεις και κρατικά βοηθήματα όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά είμαστε απεριόριστα ευγνώμονες που είχαμε την στήριξη της οικογένειας μας τόσο στα πρώτα μας βήματα όσο κι τώρα. Κάθε στιγμή είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα, ένας διαρκής αγώνας για εξέλιξη τόσο του brand όσο και προσωπική.

Prigipo: Όλα ξεκινούν από την έμπνευση. Μετά έρχεται η συνειδητοποίηση και, τέλος, αναλαμβάνουν οι άνθρωποι. Η ομάδα είναι η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας οποιουδήποτε εγχειρήματος. Τα πρώτα βήματα συνήθως δεν τα καταλαβαίνεις. Έπειτα, έρχεται η στρατηγική και με τύχη και σκληρή δουλειά έρχεται η επιτυχία.

IDP: Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή. Για μένα χτίζεται με δουλειά, πολύ δουλειά και αφοσίωση σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Με συνεχή επαγρύπνηση και φροντίδα ώστε να ετοιμαστεί η κάθε συλλογή στις προδιαγραφές που έχω βάλει από την αρχή.

Πως επιλέγετε την ομάδα σας σωστά και ποια είναι τα στοιχεία που αναζητάτε σε αυτούς;

2WO+1NE=2: Δεν είμαστε ιδιαίτερα απαιτητικές. Βασικά χαρακτηριστικά είναι η όρεξη για δουλειά, η διάθεση για γνώση και κυρίως να αγαπούν την τέχνη και να συμμερίζονται την πιο σφαιρική μας προσέγγιση στην μόδα. Να μην εγκλωβίζονται στο τι επιτάσσει η μόδα αλλά να κοιτούν ακόμη πιο πέρα και να έχουν την αυθεντικότητα τους.

Prigipo: Η ομάδα του PRIGIPO είναι σαν οικογένεια. Όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: σεβασμό για την ιδιαιτερότητα του άλλου. Αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό, επιτρέπει σε όλους να είναι ο εαυτός τους και να δουλεύουν σε ένα ευγενικό περιβάλλον. Το σωστό για κάθε έναν είναι κάτι ξεχωριστό. Για εμένα, η δημιουργία ενός βιώσιμου και χαρούμενου περιβάλλοντος για τους ανθρώπους του PRIGIPO είναι αναγκαίο. Τα στοιχεία που αναζητώ είναι πάντα η ειλικρίνεια, η εργατικότητα, το χιούμορ και η συνέπεια. Εμπιστεύομαι το εσωτερικό μου κριτήριο και μέχρι τώρα έχει πάει πολύ καλά.

IDP:Τα στοιχεία που ζητώ από την ομάδα μου είναι συνέπεια, αγάπη για το αντικείμενο και να μπορούν να ταυτίζονται με το όραμα μου. Καθώς το brand αναπτύσετε πάντα ψάχνω άτομα για να καλύψουν νεα καθήκοντα που προκύπτουν.

 

image

Τι πρέπει να ξέρει μια γυναίκα που θέλει να φτιάξει την δική της επιχείρηση;

2WO+1NE=2: Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη ότι λόγω του φύλου μας, ακόμα και σήμερα θα αντιμετωπίσει πολλές άτοπες προκαταλήψεις, οι οποίες, παρότι έχουν επισημανθεί εδώ και πολλά χρόνια, δυστυχώς εξακολουθούν να υπάρχουν. Όταν έχεις μία επιχείρηση συνήθως συναναστρέφεσαι με πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες κι όταν πρόκειται για άνδρες σε ηγετική θέση είναι σχεδόν αναμενόμενη η επιφύλαξη και ο σκεπτικισμός από μέρους τους. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη πιο έντονο όταν ξεκινάς τα επιχειρηματικά σου βήματα σε νεαρή ηλικία.

Prigipo: Πρέπει να ξέρει ότι θα χρειαστεί πολλή υπομονή. Υπομονή και επιμονή και εμπιστοσύνη στην διαδικασία. Ειδικά την σημερινή εποχή, το να ξεκινάς την δική σου επιχείρηση είναι δύσκολο, αλλά σου δίνει και ένα αίσθημα αυτοπραγμάτωσης.

IDP: Κάθε γυναίκα στο βάθος έχει ανάγκη τη δική της ευτυχία στο χώρο της εκπλήρωσης. Όσες από εμάς επιχειρούμε κάτι δικό μας είμαστε συνειδητά ανυποχώρητες στην υπεράσπιση των προσωπικών μας επιλογών. Χρειάζεται γερό στομάχι, υπομονή και αυτοπεποίθηση.

Jenny.Gr

IRIDE DE PORTU

Photo credit: Yorgos Kaplanidis

Τι θα συμβούλευατε τον νεότερο εαυτό σας;

2WO+1NE=2: Αρχικά, θα τον επιβρευαβεύαμε που δεν κάναμε βιαστικά βήματα και ξεκινήσαμε το 2WO+1NE=2 αφότου αποκτήσαμε εμπειρία δουλεύοντας πρώτα σε άλλους καταξιωμένους σχεδιαστές. Στη συνέχεια, θα τον ενημερώναμε ότι το επάγγελμα αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την τέχνη και τη δημιουργία αλλά έχει πολύ έντονα το business κομμάτι. Τέλος, θα τον συμβουλεύαμε να ξεκινήσει την εταιρεία εκτός Ελλάδος, διότι υπάρχουν πιο δραστικές πολιτικές προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης και των βοηθημάτων σε νέες επιχειρήσεις, ειδικότερα στον καλλιτεχνικό κλάδο στον οποίον εντασσόμαστε.

Prigipo: Θα τον συμβούλευα να μην αγχώνεται τόσο πολύ και να έχει εμπιστοσύνη. Νομίζω πολύ συχνά ξεκινάμε με ένα άγχος που, ναι μεν μας κινητοποιεί, αλλά, ταυτόχρονα, μας στερεί και την ικανοποίηση που παίρνουμε από κάθε μικρή νίκη.

 

Tι περιλαμβάνει μια τυπική ημέρα στην καθημερινότητα μιας CEO ενός επιτυχημένου fashion brand;

2WO+1NE=2: Η καθημερινότητα μας είναι ιδιαίτερα πυρετώδης και δυναμική. Καμία ημέρα δεν περιλαμβάνει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με την άλλη. Διαρκώς προκύπτουν νέα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Αγαπημένες μας ημέρες είναι αυτές που αφιερώνουμε στην έρευνα και το σχεδιασμό νέων συλλογών και στο brainstorming για νέες συνεργασίες. Ωστόσο, σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, δεν είναι όλα τόσο φαντασμαγορικά. Δεν έχουμε ωράριο ενώ οι διαδρομές και το κουβάλημα είναι συνώνυμα της καθημερινότητας μας. Βέβαια, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενες και ικανοποιημένες που ασχολούμαστε επαγγελματικά με αυτό που αγαπάμε και κυρίως που γνωρίζουμε κι άλλα άτομα με ταλέντο και αμοιβαίο τρόπο σκέψης.

Prigipo: Προτιμώ να απολαμβάνω έναν καφέ στο σπίτι με ησυχία πριν ξεκινήσω τη μέρα μου η οποία είναι κάθε μέρα διαφορετική. Η εργασία στο PRIGIPO είναι γεμάτη εκπλήξεις και με πολλά ζητήματα προς συζήτηση και επίλυση. Αγαπημένες ημέρες είναι εκείνες που σκεφτόμαστε δημιουργικά, είτε για νέες συλλογές, είτε για εμπορικές δράσεις που τρέχουμε (η δημιουργία είναι πραγματικά παντού). Μερικές μέρες πηγαίνω και στη σχολή μου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μιας και άφησα πριν αρκετά χρόνια το πτυχίο μου στη μέση για τα μάτια του PRIGIPO. Τις υπόλοιπες ώρες της μέρας, τείνω να ζω απλά εκτός δουλειάς, να απολαμβάνω χρόνο με τους αγαπημένους μου ανθρώπους και να ξεκουράζομαι, κάτι που ξεχνάμε πολλοί πάνω στο κυνήγι της «επιτυχίας/ευτυχίας».

IDP: Παίρνω το πρωινό μου σχεδόν όρθια μπαίνοντας νοερά στα θέματα τις ημέρας διότι ξέρω ότι λίγο αργότερα θα αρχίσει το τρέξιμο. Προτού φτάσω στο showroom επισκέπτομαι κάποιους προμηθευτές και συνεργάτες. Φτάνοντας εκεί ξέρω ότι η δουλειά θα με απασχολήσει πολλές ώρες. Καμία μέρα δεν είναι και δεν τελειώνει όμοια με την προηγούμενη.

Jenny.Gr

PRIGIPO

Πώς βιώνετε και διαχειρίζεστε τον ανταγωνισμό;

2WO+1NE=2: Ο ανταγωνισμός είναι ένα στοιχείο τελείως αντίθετο στους χαρακτηρες μας. Δε συγκρίνουμε το brand μας με άλλα κι αυτό δεν το λέμε υπεροπτικά αλλά σκεπτόμενες ότι πάντα θα υπάρχουν πιο μεγάλοι και πιο μικροί απο εμάς. Δεν ξοδεύουμε το χρόνο μας σε τέτοιου είδους σκέψεις. Δεν ανταγωνιζόμαστε αλλά αγωνιζόμαστε για να εξελίξουμε και να εδραιώσουμε την ταυτότητα του brand μας. Ταυτόχρονα, πιστεύουμε πως όσο περισσότερο καλές προσπάθειες υπάρχουν τριγύρω τόσο το καλύτερο είναι για όλους μας. Μας χαροποιεί να βλέπουμε νέες επιχειρήσεις να ευδοκιμούν διότι έτσι θα καταφέρουμε όλες μαζί οι μικρές επιχειρήσεις να θριαμβεύσουμε. Μας αρέσει που το αγοραστικό κοινό έχει στραφεί στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων αντί των μεγάλων πολυεθνικών και με αυτόν τον τρόπο όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι.

Prigipo: Ο ανταγωνισμός παλιότερα με άγχωνε, κυρίως ως προς τον σχεδιασμό και τους χρόνους που καλούμαστε όλοι να τηρήσουμε, όμως έχω συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία και το ταλέντο του άλλου δεν αποτελεί απειλή για το ταλέντο ή την επιτυχία την δική μου. Χαίρομαι πάρα πολύ να βλέπω ελληνικές εταιρίες να πετυχαίνουν και να ανοίγουν την αγορά. Είμαστε μία κοινότητα! Και όπως λέει και μια πολύ καλή μου φίλη, οι άνθρωποι είναι σαν τα ποπ κορν. Ο καθένας «σκάει» στο χρόνο του.

IDP: Ανταγωνισμό έχω μόνο με δικά μου κίνητρα και επιδιώξεις σχετικά με την συνεχή εξέλιξη του brand. Εξάλλου δεν είναι ο ανταγωνισμός εμπόδιο όσο οι πιεστικές διακυμάνσεις που περνάει η αγορά με όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με τον covid-19.

image

Γιατί είναι σημαντικό να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε υψηλές θέσεις;

2WO+1NE=2:Από αρχαιοτάτων χρόνων, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κυριαρχεί η πατριαρχία. Η γυναίκα είναι θύμα υποβιβασμού και δαιμονοποίησης και κατα συνέπεια αρκετά δύσκολο να βρεθεί σε μία θέση ισχύος. Αν και οξύμωρο ακόμα και ο χώρος της γυναικείας ένδυσης είναι ανδροκρατούμενος. Επιβάλλεται να καταργηθούν όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα και όλο και περισσότερες γυναίκες να αναλαμβάνουν τα ηνία επιχειρήσεων. Μένουν ανεκμετάλλευτα και αναξιοποίητα τα ταλέντα των γυναικών επιχειρηματιών, οι οποίες διακρίνονται μεταξύ άλλων, για το όραμα και την ευφυΐα τους, την καλύτερη επικοινωνία, τη συναισθηματική νοημοσύνη και κυρίως για την εξαιρετική τους ικανότητα να ασχολούνται ταυτόχρονα με πολλά πράγματα. Η ανάδειξη λοιπόν, επιτυχημένων γυναικών επιχειρηματιών, επιβεβαιώνει τη δύναμη και την πηγή ταλέντου και ικανότητας του γυναικείου φύλου.

Prigipo: Δεν είναι απλά σημαντικό, είναι αναγκαίο. Ο τρόπος που έχει οργανωθεί η επιχειρηματικότητα γενικότερα ευνοεί έναν πιο ανδρικό τρόπο προσέγγισης της, κάτι που πλέον δεν απευθύνεται καθόλου στην εποχή που βρισκόμαστε. Γυναίκες σε υψηλές θέσεις σημαίνει ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα οργάνωσης μιας εταιρίας και, γιατί όχι, πιο επιτυχημένο. Από την εμπειρία μου άλλωστε μπορώ να επιβεβαιώσω πως μια ομάδα αποτελούμενη από γυναίκες, μπορεί να κάνει θαύματα.

IDP:Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες σε υψηλές θέσεις έτσι ώστε να εκπροσωπείται μεγαλύτερο ποσοστό διαφορετικών αντιλήψεων σε όλους τους τομείς της σύγχρονης ζωής.

Jenny.Gr
Iride De Portu

Πώς είναι να είσαι γυναίκα επιχειρηματίας στην Ελλάδα του 2022;

2WO+1NE=2: Είναι απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα άκρως ικανοποιητικό. Πόσο μάλλον όταν συναντάμε και συνεργαζόμαστε με άλλες γυναίκες επιχειρηματίες. Είναι σαν να υπάρχει μία υποβόσκουσα κατανόηση των καθημερινών δυσκολιών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε για να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει.

Prigipo: Αν ήμουν μητέρα, θα ήταν σίγουρα πιο δύσκολο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές για τις γυναίκες σ’αυτή την κατηγορία και η (δύσκολη να λέγεται) αλήθεια είναι πως αν δεν υπάρχουν αρκετοί οικονομικοί πόροι, τότε ενδεχομένως και να μην είναι εφικτό να είσαι και μητέρα και επιχειρηματίας. Κάτι θα χρειαστεί να μείνει πίσω. Παρόλα αυτά, είναι υπέροχο να συναντά κανείς τόσες γυναίκες σ’αυτές τις θέσεις, να αποδεικνύουν
καθημερινά τις ικανότητές τους. Αυτό με οδηγεί στην πιο ουσιαστική μου σκέψη, πως ίσως χρειάζεται να ξεπεράσουμε σιγά σιγά αυτή τη διάκριση. Αφού έχει πανομοιότυπες δυσκολίες το να είσαι οποιουδήποτε φύλου επιχειρηματίας στην Ελλάδα του 2022 μετά από 10 χρόνια κρίσης και 2 πανδημίας. Ζούμε όλοι με αβεβαιότητα και παλεύουμε με το θολό αύριο. Αν αυτό δεν είναι challenging, τότε τι είναι;

Jenny.Gr
2plus1equals2

Πώς ξεκίνησε το brand σας και ποια είναι η φιλοσοφία του;

2WO+1NE=2:Και οι δύο ταυτόχρονα με τις ακαδημαϊκές μας σπουδές σπουδάσαμε σχέδιο μόδας στη σχολή Βελουδάκη όπου και συναντηθήκαμε. Πολύ σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι η αισθητική μας ταιριάζει αλλά και κατά κάποιο τρόπο αλληλοσυμπληρώνεται. Ήδη λοιπόν από τότε, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μαζί ένα fashion brand.Έτσι, το 2017 το 2WO+1NE=2 απέκτησε ζωή. Η φιλοσοφία του brand βασίζεται στην ιδέα του νομαδισμού και με οικολογική συνείδηση, δημιουργεί sustainable & tailored ready-to-wear συλλογές, εμπνευσμένες και αφιερωμένες σε διαφορετικές πόλεις ανά τον κόσμο.

Prigipo: Ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 2004, μία δασκάλα ξεκίνησε να διδάσκει χειροποίητο κόσμημα σε ένα προάστιο της Αθήνας. Λίγα χρόνια μετά, γεννήθηκε το PRIGIPO. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, το PRIGIPO εξελίχθηκε, γέμισε ανθρώπους και ιστορίες, έχει πια τη δική του υπόσταση. Το νόημα όμως, έμεινε ίδιο: σ ’αυτό το εργαστήριο φτιάχνουμε κοσμήματα γιατί πάνω απ’ όλα, μας αρέσει.

IDP: Η μόδα ήταν ένας χώρος που πάντα με ενδιέφερε. Από μικρή πειραματιζόμουν με το ντύσιμο μου και μεταποιούσα τα ρούχα μου.

Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Λονδίνο. Κατά την διάρκεια των βασικών σπουδών παρακολούθησα σεμινάρια στάιλινγκ (fashion styling) και προώθησης της μόδας (fashion promotion) επιδιώκοντας να αποκτήσω μια σφαιρική αντίληψη γύρο από τη μόδα. Παράλληλα παρατηρούσα ότι δίνω μεγάλη βαρύτητα στα αξεσουάρ των projects ειδικά στα παπούτσια και τις τσάντες και ετσι αποφάσησα μετά την αποφοίτηση μου να εξειδικευτώ στην κατασκευή τους. Έχοντας κερδίσει σημαντική εμπειρία στη τέχνη των χειροποίητων παπουτσιών κοντά στον δάσκαλο Απόστολο Κουλουμάση, ένιωσα έτοιμη να πραγματοποιήσώ το όνειρό μου. Έτσι το 2015, ξεκίνησα το δικό μου brand στην περιοχή του Ψυρρή.

Jenny.Gr

Από που εμπνέεστε για τις συλλογές σας και τι υλικά χρησιμοποιείτε;

2WO+1NE=2:Όπως αναφέραμε και παραπάνω, κάθε συλλογή είναι εμπνευσμένη από μια διαφορετική πόλη ανά τον κόσμο. Από τη στιγμή που καταλήγουμε στην πόλη που θα “ταξιδέψουμε”, αρχίζουμε μία ενδελεχή μελέτη σε οτιδήποτε αφορά την πόλη αυτή, από την αρχιτεκτονική και τις εικαστικές τέχνες μέχρι τη μουσική, τον κινηματογράφο και φυσικά τους κατοίκους της. Αφού έχουμε ανακαλύψει κάθε πιθανή σπιθαμή που άπτεται των ενδιαφερόντων μας ξεκινάμε το σχεδιασμό.Η αποκρυστάλλωση αυτών των εννοιών, μορφών και σχημάτων του εκάστοτε τόπου διοχετεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία του κάθε ενδύματος. Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά φυσικά υλικά, φυσικά βαμμένα και επεξεργασμένα, τα οποία είναι φιλικά τόσο ως προς το περιβάλλον αλλά και ως προς το ανθρώπινο σώμα. Σκοπός μας είναι η δημιουργία ευρηματικών all-time-classic ενδυμάτων με αντοχή στο χρόνο χρησιμοποιώντας μονάχα υψηλής ποιότητας υφάσματα και γαλλικές ραφές που συμβάλουν στη μακροζωία του ενδύματος.

Prigipo: Τα πάντα μπορεί να είναι η έμπνευση για την επόμενη μας συλλογή. Ένα συναίσθημα, ένα γεγονός, μία μέρα, ένας άνθρωπος. Τα υλικά μας είναι χρυσός, ασήμι, άλλα πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμοι λίθοι.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

2WO+1NE=2: Καθώς βρισκόμαστε σε μία διαρκή πνευματική εγρήγορση, έχουμε κατά νου πολλά projects και συνεργασίες με άλλους ανθρώπους και θέλουμε λοιπόν, να καταφέρουμε να τα υλοποιήσουμε όλα. Ακόμη, στόχος μας είναι να ανοίξουμε ένα concept store με δικα μας ενδύματα αλλά κι αλλους δημιουργούς που θαυμάζουμε στον ευρύτερο χώρο των τεχνών.

Prigipo: Θέλουμε η οικογένεια του PRIGIPO να μεγαλώσει κι άλλο και τα κοσμήματα μας να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο, συντροφεύοντας ανθρώπους στις μεγάλες και τις μικρές τους περιπέτειες. Μέσα από αυτό αφήνουμε την δική μας μικρή κληρονομιά.

IDP: Στόχος μου πάντα ήταν και παραμένει να παρουσιάζω πρωτότυπα κομμάτια που όσοι τα φορούν ή τα κρατούν να νιώθουν ξεχωριστοί και ικανοί κάθε στιγμή της καθημερινότητας τους.
Σας ευχαριστούμε πολύ!

Jenny.Gr

Iride De Portu

Photo credit: Yorgos Kaplanidis