REAL LIFE WHO

Γέννησε η τραυματισμένη έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης, που είχε πέσει θύμα ρωσικής προπαγάνδας


JTeam

12 Μαρτίου 2022

Γέννησε η τραυματισμένη έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης, που είχε πέσει θύμα ρωσικής προπαγάνδας
Η Mariana Vishegirskaya ήταν ανάμεσα στις γυναίκες στο βομβαρδισμένο μαιευτήριο της Μαριούπολης, η οποία κατάφερε να φέρει μόλις στον κόσμο, την κόρη της παρόλο που είχε μπει στο στόχαστρο της ρωσικής προπαγάνδας.

Η τραυματισμένη έγκυος και Ουκρανή influencer, Mariana Vishegirskaya, έγινε viral μέσα από μια φωτογραφία υπό το πιο αδυσώπητο πρόσωπο του πολέμου. Η είδηση πριν λίγες ώρες, πως κατάφερε να γεννήσει με ασφάλεια την κόρη της δίνει ελπίδα κι ένα μικρό φως στο σκοτάδι του πολέμου.

Σε νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το Associated Press, η Mariana φαίνεται να προσπαθεί να ανακτήσει τις δυνάμεις της σε ένα νοσοκομείο, έχοντας δίπλα της, τη νεογέννητη Veronika. Στις λήψεις φαίνεται και ο σύζυγός της, Yuri, ο οποίος κρατά στην αγκαλιά την κόρη τους.

Η νεαρή έγκυος είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ρωσικής προπαγάνδας όταν ρωσικά media αλλά και η ίδια η ρωσική πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία, είπαν πως δεν ήταν έγκυος και δεν βρισκόταν στο συγκεκριμένο κτίριο της Μαριούπολης αλλά ήταν ηθοποιός που παρίστανε την τραυματισμένη. Μάλιστα, πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως η γυναίκα, που ονομάζεται Marianna Podgurskaya, χρησιμοποίησε «ρεαλιστικό μακιγιάζ» για τη φωτογραφία

Η εγκυμονούσα γυναίκα φωτογραφήθηκε την Τετάρτη να στέκεται τυλιγμένη με μία κουβέρτα ανάμεσα σε ερείπια μετά από μια καταστροφική ρωσική αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Μαριούπολη. Ο φακός την κατέγραψε αιμόφυρτη να κατεβαίνει τις σκάλες από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, κουβαλώντας τα υπάρχοντά της. Το κενό βλέμμα της καθώς κοιτάζει μακριά έχει γίνει μία από τις φωτογραφίες που θα στοιχειώνουν αυτόν τον πόλεμο.

Η Vishegirskaya είναι beauty blogger και influencer ενώ ο λογαριασμός της στο Instagram μετρά πάνω από 75.000 followers.

Credits κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ gixie_beauty